Reviews Les Trois Vallées

88% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 8.4 op basis van 121 beoordelingen.

Sterke punten: Uitstekend voor gevorderden, gezellige après-ski, geen vlakke stukken, fantastische off-piste, uitstekende variatie in pistes, erg sneeuwzeker en geweldige mogelijkheden voor tochten.
Zwakke punten: Duur.

Wat vind jij van Les Trois Vallées?

Reviews van gebruikers

Leon100
16 september 2020 · 15:34

Te massaal geworden, Benidorm in de sneeuw. Duur en voor kinderen niet geschikt, die ‘verzuipen’ in de massa. Bij slecht weer gaan de liften snel dicht vanwege hoge, winderige en boomloze ligging. En dan zit je echt binnen want er is niets te doen, een wandeling is niet eens een optie. Bij mooi weer natuurlijk de hemel.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Thom12
15 juni 2020 · 12:30

Voor de tweede keer snowboarden naar Les Trois Vallées geweest en in Val Thorens verbleven.

  • Een van de mooiste weken gehad.
    +Wanneer de pistes opengaan sta je misschien 3 minuten te wachten de rest van de dag nooit langer dan een minuut.
    +Erg goeie après-ski (wel heel anders dan Oostenrijkse).
    +Veel kilometers aan mooie pistes.
    +Toegankelijke mogelijkheden om veel naast en tussen pistes te boarden door weinig bomen.
    ±Twee dagen extreme sneeuwstorm gehad waarmee veel tot alle pistes gesloten waren (wel meters verse sneeuw).
    -Prijzen op de piste en après-ski erg duur maar het wel waard.
    -Ik kan mij voorstellen dat het gebied minder geschikt is voor gezinnen met jongere kinderen i.v.m. de hoeveelheid kilometers, prijs, barre weersomstandigheden en de onoverzichtelijkheid van het gebied.
Met vriendenSnowboarder1 tot 4 jaar ervaring
Gast489
16 maart 2020 · 19:26

Goed voor lange tochten en groot skigebied

Gast248
21 februari 2020 · 20:48

Ben er geweest in april paar jaar geleden. Ik weet niet of het incidenteel was maar de sneeuw was zeer slecht, allemaan ongeprepareerde hopen op de pistes en heb de pistebully niet een keer in actie gezien. Misschien dachten ze het seizoen is toch bijna voorbij,laat alles maar lekker. Een van de slechtste skigebieden wat mij betreft.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
JonasE
23 januari 2020 · 22:22

Ieder zichzelf respecterende wintersporter moet toch een keertje naar L3V. Als je een “tochtenman/vrouw” bent is dit gewoon het walhalla van de wintersport. Niet aan te raden voor complete beginners. Het prijsniveau van de accommodaties valt zeer goed mee (Les Menuires, Valtho), prijzen op de pistes zijn dan weer absurd hoog. De beklimming naar het dorp kan wel een calvarietocht zijn bij slecht weer.

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast377
9 januari 2020 · 21:47
  • een aantal mooie hoog gelegen pistes met goede sneeuw
  • mooie hoge uitzichtpunten. Prachtig om de Mont Blanc zo mooi te zien liggen
  • slechte preparatie van pistes. Ik verwacht dat (vrijwel) alle pistes dagelijks geprepareerd worden. Dit is ook wat ik gewend ben in de grotere Oostenrijkse gebieden (Ischgl, Serfaus, Solden, St.Anton). Mijn ervaring In Valtho is dat de zwarte pistes niet (of nauwelijks?) geprepareerd worden. Rode pistes ong. 70% en de blauwe pistes 90-100%. Ik vind dit echt jammer en een nadeel. Ook heb ik de ervaring dat de dag na sneeuwval (die 's-middags al was gestopt) nauwelijks geprepareerd wordt. We kwamen een bord tegen bij een lift, waar het algemene doel qua prepareren van de pistes werd aangegeven: Zwart: 20% prepareren, rood 50% prepareren; blauw: 80% prepareren. Ik vind dat geen doel om trots op te zijn!

Het maken van tochten valt tegen. Als je een tocht wilt maken van de ene naar de andere kant van het gebied, blijk je veel op blauwe, drukke pistes te skien en de wachtrijen bij de liften waren fors (kerstvakantie)

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Quisa2
8 januari 2020 · 10:18

Zeer goed skigebied.

Pluspunten:

  • Ontzettend gevarieerd (veel km's, mogelijkheid tot tochten, veel afwisseling in pistes / karakter van dorpen / sneeuwkwaliteit en zelfs weer vanwege de grootte)
  • Prima infrastructuur (liften zijn bijna overal goed tot zeer goed (snel))
  • Veel faciliteiten (Val Thorens is bv. vrij groot, dus er zijn meerdere supermarkten, skishops, bootfitters, winkeltjes en restaurantjes in het dorp)

Minpunten:

  • Een aantal vlakke stukken voor de boarders.
  • Sommige verbindingspistes kunnen aan het eind van de dag vrij druk zijn. Zaak is om de pistes in de dorpen zoveel mogelijk te vermijden.
  • Het eten op de piste is ontzettend duur. Er zijn echter picknickplekken.

Waar nog rekening mee te houden:

  • Het kan er ontzettend koud zijn/spoken door de hoge ligging. Soms is de sneeuwkwaliteit hier ook naar: betonharde pistes door kou & wind. Het weer kun je natuurlijk nooit voorspellen, maar voor wat meer gevorderden is dit minder een probleem.
  • Ik denk dat echte beginners die gebied nog wat 'too much' vinden: het is enorm, het kan op de blauwe pistes soms druk zijn. Voor gevorderden is er veel te vinden.
  • Als je skilessen neemt of mensen uit je groep skilessen nemen, bedenk dan dat je waarschijnlijk niet van het hele gebied gebruik gaat maken als je mensen op wil halen uit les in de middag

Al met al: ik zou het gebied zeker aanraden.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast146
6 januari 2020 · 20:58

Geweldige gevarieerde tochten mogelijk
Zelfs na 8 dagen skiën heb je maar heel weinig dezelfde pistes hoeven nemen
Voor ieder niveau
Vriendelijke bediening o.a. bij liften
Snelle liften en meerdere mogelijkheden om ergens te komen
Eten (en drinken) is duur, vooral in Courchevel en absoluut geen goede prijs-kwaliteit verhouding.
De tweede week kerstvakantie 2019/2020 waren pistes snel “verbuckeld” en werd er minder strak geprepareerd dan voorgaande jaren
Best druk, vooral in centrum Val Thorens waar veel pistes samenkomen en aan weerszijden diverse liften zijn. Goed opletten geblazen met vooral racende beginners. Ook Meribel-Mottaret is druk en vooral de afdalingen vanaf middaguur snel ijzig.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
michaelpostla
13 december 2019 · 07:37

Top gebied, hele mooie pistes en ook kan je onderweg even stoppen om naar een restaurantje te gaan. Ook leuk voor een stevige wandeling.

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast767
2 november 2019 · 18:46

Dit seizoen voor de 3e keer er heen. Absoluut mijn favoriete skibestemming.

Heerlijke tochten maken en voor ieder wat wils.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast020
5 februari 2019 · 10:42

Al jaren achterelkaar verkozen tot beste skigebied ter wereld. En niet voor niets! Grootste gebied ter wereld met skien tot aan de voordeur. Je auto hebt je niet meer nodig. Als het druk is, wijk je uit naar rustigere pistes. Michelin sterrenrestaurant is aanwezig en op elke hoek een ski verhuur. Ze spreken tegenwoordig zelfs Engels als je geen Frans kunt. Let op als het slecht weer is op de dag van vertrek. Dan kunnen ze het verkeer niet managen. Vertrek in de vakanties dan voor 6 uur of laat in de avond.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast991
3 februari 2019 · 11:11

Ja moet er van houden: skien in een mierennest, liften zijn al dagen 50% operationeel. En dan kom je boven en dan is is het alnog ijzig, na 4 dagen sneeuw? En voor de franse gastvrijheid hoef je het ook niet te doen.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast488
21 december 2018 · 17:40

best of the best… met fransosen…

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Thomas
3 december 2018 · 15:08

Een redelijk skigebied, maar absoluut niet meer dan dat. De term ski-industrie is hier uitgevonden. Geen authenticiteit, druk en lelijk. Veel kilometers, maar hemelsbreed niet eens zo gek groot. Vooral veel op elkaar. Weinig afwisseling.
Goed om veel kilometers te skiën, maar nergens een heerlijk knus wintersportgevoel. Als je voor groot gaat, ga dan naar Dolimiti Superski. Trois Vallees is geschikt voor diegene die elke dag een andere piste willen doen, niet teveel geld kwijt willen zijn (boek via touroperator inclusief skipas) en ter plekke niet teveel eisen stellen aan restaurants en gezelligheid.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Droopy2
11 oktober 2018 · 14:04

Voor skiers geweldig.
Apres ski, geweldig in Val Thorens maar wel duur.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast465
8 oktober 2018 · 19:17

Aantal keren naar 3 Vallees geweest, en keer op keer super genoten van de vele km’s pistes, zelf ben ik een km knaller dus dan is dit gebied geweldig. Aankomende wintersport gaan we wederom terug omdat wij het hier geweldig vinden.

Met familieSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast841
11 april 2018 · 21:21

Ik ben hier al 8 keer geweest . Tussen door wat andere skigebieden gedaan . Maar van Les trois vallees kun je echter geen genoeg krijgen . Het is een heel groot en uitgestrekt gebied ik raad dit voor iedereen aan . Misschien wel wat prijzig maar de prachtige pistes en mooie landschappen zijn hun geld zeker waard . Ookal is het redelijk druk je zal altijd wel een piste vinden waar je alleen bent . Heel te vreden dus

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast180
25 februari 2018 · 12:19

Net terug van een weekje Val Thorens. Was mijn eerste ‘echte’ wintersport (4 dagen Winterberg niet meegeteld). Mede door het weer, in één woord: fantastisch. Alles wat hieronder beschreven is kan ik zo’n beetje bevestigen.

  • Groot gebied: veel mogelijkheden qua pistes (voor zowel beginner als gevorderde). 4 ochtenden via ESF les gehad en gelijk op die manier een paar heerlijke rustige pistes mogen ontdekken. Favorieten van deze beginner: de blauwe ‘tete ronde’ vanaf Peclet, de blauwe moraine/genepi vanaf Moraine en de blauwe ‘Mont de la Chambre’ vanaf Col de la Chambre. Door het grote gebied daarnaast meestal wel de mogelijkheid om in het zonnetje te skiën.

+/- Prijs: de (bus)reis inclusief skipas en verblijf was via Sunweb vrij goedkoop. Eten/drinken ter plaatse is een aanslag op de portemonnee 😉

Met vriendenSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast953
16 maart 2017 · 08:26

Dal in dal uit…telkens de drukte in. Niet het gevoel in een wijds skigebied te zitten maar in een schakel van aaneengesloten skigebieden en dorpen, wat uiteraard ook zo is. Meer moeten bij duwen met de skistokken dan de afgelopen jaren samen…Je kan hier inderdaad veel km’s maken wat ook een beetje afhangt van de drukte.
Geen topper, maar je moet er een keertje geweest zijn, misshien wel 2 keer ?

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast633
29 november 2016 · 19:04

Dit gebied is zo groot en veelzijdig dat het net lijkt alsof je je in verschillende skigebieden waant. De meest optimale sneeuw vind je tussen januari en midden april(Val Thorens). De beste pistes vind je op de Mont Vallon, Orelle(lekker rustig), de Saulire, la masse en Mont de la chambre. Tijdens de schoolvakantie is het vaak te druk in Val Thorens vooral als er weinig sneeuw.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast640
9 november 2016 · 19:55

In feb 2015 met mijn twee zoons (10 en 12) Les Menuires ontdekt. Geweldig toeren. Je kan je kids een “Diplôme de l’Escapade” laten halen, door een aantal liften in het gebied te pakken, waarmee je ook een geweldig uitzicht hebt.
Naast het toeren werken de boardercross en fun parken erg verslavend. Echt leuk voor de kids. En ja, zelf een paar kleine hits pakken is natuurlijk altijd leuk!

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Flensje
28 september 2016 · 17:27

Wij vonden dit een geweldig gebied. Hele mooie pistes met leuke uitdagingen. Wel een stuk drukker dan de gebieden die we gewend waren (Grand Massif, Paradiski), maar dit merkte je vooral op de plekken waar iedereen naar zijn dorp terug gaat.
De appartementen zijn voor prijs/kwaliteit absoluut niet goedkoop. Ook daar heb ik een vergelijking getrokken met andere gebieden. Toch is het ons zo goed bevallen in dit gebied dat we wederom terug gaan.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
JorisR
2 augustus 2016 · 13:06

Op voorhand veel positieve dingen gehoord, en inderdaad voor alleen veel km’s af te maaien is dit wel een fantastich gebied met veel mogelijkheden.
Maar voor mij persoonlijk viel het wel tegen: niets authentiek, veel betonblokken/appartementen.
Ook de restaurants (als je dan ooit een plaats vind) zijn veel te duur voor wat je krijgt (of ik moet de goede hutten niet gevonden hebben).
Wat wel opviel is dat er heel veel volk was, maar je nooit echt de indruk had dat het druk was op de piste/lift: gewoonweg omdat het gebied zo groot is.
Als je dus wil gaan skieen, veel km’s afmaaien, niets aantrekt van lelijke appartementen onderweg, en zelf voor middageten zorgt (of gewoon veel geld hebt) is dit wel een perfect gebied denk ik. Maar voor mij persoonlijk: 1keer en (waarschijnlijk) nooit meer.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast111
1 augustus 2016 · 00:13

zeer groot gebied, pistes liggen er goed, bij snelle moderne liften.

Nadeel vindt ik wel zeer veel lange vlakte verbindingspistes.

Zat zelf in Valtho en dan ben je soms best lang onderweg om weer wat uitdagende pistes te vinden

Met vrienden6 tot 10 jaar ervaring
Gast993
8 februari 2016 · 17:54

Les Trois vallees is verruit mijn beste ski ervaring ooit. Ik heb al veel franse gebieden aangedaan maar dit gebied is toch echt fantastisch. Zeker voor jonge twintigers is dit zeer tof omdat je veel après ski mogelijkheden hebt en heel leuke bar’s s’avonds (la malaysia). Het dorp zelf is zeer goed bereikbaar, alle appartementen zijn wel verbonden met 1 van de vele ski padjes waardoor je direct op de piste geraakt. Als ik toch 1 negatief puntje moet vertellen is dat het wel vrij duur is. 6a7 euro voor een pintje is toch redelijk veel, de supermarkten zijn ook niet zo goedkoop maar het is en blijft een echte aanrader !!!

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast875
21 januari 2016 · 14:40

++ enorm groot, uitgestrekt, goede geprepareerde pistes, veel randactiviteiten (sleeen, sneeuwscooter,…) goede apres ski

– prijzig, luidruchtig (als je dit erg most vinden…)

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Joor
1 januari 2016 · 14:24

Dit is een gigantisch en prachtig gebied. Wij zijn in veel gebieden geweest maar zoiets als dit hadden we nog nooit gezien. Overal pistes en liften er leek geen eind aan te komen. Het probleem was alleen dat lang niet alles open was vanwege de slechte sneeuwcondities tijdens kerst 2015 toen wij er waren. Wij hebben overnacht op de caravaneige le Martagon in Le Raffort (Meribel). Dit is een prima optie met de caravan of camper. Wel van te voren reserveren want er zijn maar 15 plaatsen. Vooral het toiletgebouw is erg goed maar verder heeft de camping ook alles wat je nodig hebt en ligt het gelijk aan de liften en piste (die nu dicht was).
De verbindingen binnen het gebied waren boven verwachting goed. Snelle liften bijna geen wachttijden zelfs niet met kerst en vrij slechte condities.
Wat ons wel opviel was dat er zeer weinig stoeltjesliften waren met kap. Dat is in Italië en Oostenrijk wel meer. Ik kan me wel voorstellen dat die liften bij sneeuw en -10 wel heel erg koud worden.
Verder deden de bergmensen alles wat ze konden om de pistes begaanbaar te houden met kunstsneeuw, sneeuw op de pistes scheppen en ze vlogen zelfs met helikopters sneeuw naar pistes met te weinig sneeuw. Het mocht echter niet baten dat sommige verbindingspistes (vooral Valtho,Les Menuires richting Méribel) gewoon heel slecht waren veel ijs en verschrikkelijk veel stenen maar ja dat kwam gewoon door een tekort aan sneeuw.

Al met al vonden wij het een fantastisch gebied en zullen we zeker nog terug komen als er genoeg sneeuw ligt. Vooral voor het enorme gevarieerde pisteaanbod.
Ik kan dit gebied dus zeer zeker aanbevelen!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast801
13 april 2015 · 17:51

Zeer groot skigebied met heel veel mogelijkheden zowel op als naast de piste. Met het paasverlof toch nog afdalingen kunnen doen tot op 1400 meter. ( Saint Martin en La Tania ) Elke skiliefhebber kan hier zijn skihonger stillen. Juist oppassen en het uur in het oog houden, anders geraak je niet meer terug in de vallei waar je logeert. De skipas voor L3V is behoorlijk duur ( 280,- euro voor 6 dagen ) maar je krijgt er heel veel mogelijkheden voor. Apres ski is niet vergelijkbaar met Oostenrijk maar dit is voor mij geen enkel probleem .

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast959
18 februari 2015 · 07:55

Supergroot skigebied met goede verbindingen tussen de verschillende dorpen. Snelle liften met korte wachttijden. Hoge ligging dus minder kans op papsneeuw tijdens warme perioden.

meer dan 10 jaar ervaring
-DEF-
25 januari 2015 · 09:59

Wij zaten in Les Menuires en van hieruit kan je mooie trips maken richting Meribel/Courchevel of Val Thorens. Veel blauwe en rode pistes en weinig vlakke (verbindings)stukken waardoor je nauwelijks hoeft te steppen/prikken.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast718
3 januari 2015 · 17:45

het was ongelooflijk mooi in 2014. leuke service van de mensen!!! Het was groot en een zalig feest. vooral het mooiste wat ik mee maakte was de skileerkrachten naar benden kwamen met fakkels. Toen heb ik in tranen gestaan en zo mooi vuurwerk!!! ik kijk er weer naar uit om volgende maand weer dat gevoel weer herenigd te zijn met familie en vrienden. ? hahahahahahhahahaha

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast235
3 november 2014 · 11:35

Ik ga er dit jaar voor het derde jaar heen. Geweldig uitgebreid gebied. Aan de schaduwkant van les Menuires heb je een aantal hele lekkere zwarte en rode pistes, zeker een aanrader! Natuurlijk moet je ook een keer omhoog met de Cime Caron.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast235
3 november 2014 · 11:35

Ik ga er dit jaar voor het derde jaar heen. Geweldig uitgebreid gebied. Aan de schaduwkant van les Menuires heb je een aantal hele lekkere zwarte en rode pistes, zeker een aanrader! Natuurlijk moet je ook een keer omhoog met de Cime Caron.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
OlafK
20 juli 2014 · 14:35

Mooi skigebied. Eten is duidelijk goedkoper in de plaatsen zelf dan aan de piste. Met name rond Meribel zijn de bergrestaurantjes erg aan de prijs. Enig nadeel aan het gebied is de drukte bij een aantal cruciale verbindingsliften aan het einde van de dag.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
GiGi
25 juni 2014 · 11:20

Twee maal in dit gebied geweest, in Val Thorens gedurende de week van Oud en Nieuw en in Méribel-Mottaret in het laagseizoen. De oneindige hoeveelheid aan mogelijkheden op de piste maakt dit gebied uitstekend. Het feit dat de verschillende dalen goed verbonden zijn maakt dat je ook veel afwisseling hebt op één dag als je dat wil. Slecht zicht? Binnen 20 minuten sta je bovenop de top en ski je in het dal ernaast tussen de bomen naar beneden.
De skipas is duur in vergelijking met de meeste andere gebieden, maar je krijgt dan ook al snel 2 tot 3 keer zo veel mogelijkheden. En de capaciteit is fenomenaal. In een van de drukste weken van het seizoen in Val Thorens geskied en nooit langer dan 5 minuten in de rij gestaan voor een lift. Het simpele feit dat je vanuit elk hoger gelegen dorp meteen een aantal kanten op kan, maakt dat mensenmassa’s snel oplossen.
Een ander aspect van dit gebied is dat het iedereen zou kunnen aanspreken qua sfeer. Oostenrijkse après-ski zal je er niet vinden, maar in Val Thorens zit je prima voor het betere feestwerk (en natuurlijk het geweldige skiën). In het dal van Méribel zit je meer tussen de bomen in een gezellig, sfeervol on-Frans dorp (Méribel Centre), en voor de welgestelde luxe-zoeker is er Courchevel.
Met afstand mij favoriete gebied.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast920
31 maart 2014 · 11:09

Voor het eerst naar Frankrijk.
Val Thorens is qua skiën geweldig. Het gebied heeft bijna alles als je gaat voor het skiën. Mooie lange afdalingen, mooie vergezichten over de bergen, lange liften (nadeel de meeste liften hebben geen windscherm) en gigantisch groot. Wij hebben 4 dagen kunnen skiën en echt niet alles gezien. Door het warme weer was het ook niet verstandig om naar de lagere gebieden te gaan. De tweede en derde dag heeft het de hele dag gesneeuwd en hierdoor hebben wij niet de kilometers gemaakt zoals andere jaren. Wat ook fantastisch is de ligging van de appartementen. Je kunt zo naar je appartement skiën. Door het slechte weer hebben wij hier ‘s middags wel is gebruik van gemaakt. De prijs ten aanzien van de grotere gebieden in Oostenrijk vond ik vergelijkbaar.

Wat ik miste was de Oostenrijks gezelligheid, de bouwvorm en uitstraling van het dorp (lijkt wel een fabriek) en dat de appartementen wel heel klein zijn. De apr ski vond ik ook minder. Veel mensen gaan naar de winkel, kopen drank en gaan naar hun appartement.

Voor het skiën, de grote van het gebied en de afdalingen zou ik zo terug willen maar Serfaus en Ischgl trekken toch iets meer als Val Thorens. Heb je iets minder behoefte aan de Oostenrijkse gezelligheid is Val Thorens een geweldig gebied.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast713
9 februari 2014 · 15:04

Van toen ik 2jaar ben ga ik al skiën in Les Trois Vallées. Ik ben ook een paar keer naar les 4 valées in Zwitserland geweest en les portes de soleil ook in Zwitserland maar 1 ding is zeker Les Trois Vallées blijft het best skigebied. Voor jongen en oud,gevorderd en niet gevorderd. Kijk naar mij ik ben 13 ik heb niets liever dan er te gaan skiën.

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast383
30 december 2013 · 04:05

Ik ben begin dit jaar naar Les Trois Vallees in Frankrijk geweest naar Val Thorens wel te verstaan.
Dit gebied heeft echt fantastische pistes,wij skien nog niet off piste maar dat is in dit skigebied echt geen belemmering wat mij betreft!!
Het is geen goedkoop gebied om te skien en de après ski mogelijkheden en de gezelligheid van het dorp Val Thorens zijn nou niet bepaald op het niveau van Oostenrijk.
Maar dat maken de werkelijk geweldige skimogelijkheden ECHT meer dan goed!!
De uitzichten de sneeuwzekerheid met name in Val Thorens en de skiliften zijn allen prachtig!!
Dus begin volgend jaar gaan wij nogmaals naar Les Trois Vallees Val Thorens.
En ik vindt persoonlijk de prijs kwaliteit verhouding van dit skigebied erg hoog vergeleken bij Oostenrijk.
Oostenrijk is wel gezelliger maar ook veel duurder en qua bergen een stuk lager met minder brede pistes.
En als je zoals wij wat ouder bent en niet zo nodig meer nachten lang hoeft te aprèsskiën dan is dit gebied prima hoor!!

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast765
18 februari 2013 · 16:32

Het Ski gebied is er erg groot zoals gezegd is met 606km piste. De pistes zijn er breed waardoor je makkelijk met veel mensen kunt skien. Après Ski is er zeer goed vooral in Val Thorens! La folie Douce en 360 Bar zijn er erg geliefd. Ik raad je zeker dit aan voor een succesvolle en zeer gezellige vakantie!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Harm
11 februari 2013 · 16:35

Wat een briljant gebied is dit! Nadat ik vorig jaar Paradiski als mooiste gebied had bestempeld moet ik daar nu absoluut op terugkomen. Daarbij komt dat we in de week dat wij er waren (2 tot 9 februari) eigenlijk alleen de vallei van Meribel hebben bezocht en de pistes boven St. Martin de Belleville (waar wij verbleven). Meribel heeft zo’n uitgebreid aanbod aan pistes dat we helemaal niet de behoefte hadden om verder te kijken. De variatie tussen lange, brede snelwegen, mooie bospaadjes, steile zwarte afdalingen (Vertical Xperience) en prachtige poedervelden off-piste deed ons de rest van het skigebied bijna vergeten. Dit heeft tot gevolg dat we hier zeker terug moeten keren om de rest van het gebied te verkennen. Balen!!! ?

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast644
4 februari 2013 · 10:49

net terug van een weekje skieen in les 3 vallees.
vorig jaar in St Martin geweest, dit jaar weer in les Menuires.
Goed weer gehad, met uitzondering van de vrijdag, regen in LM, ijzel boven op de pistes, maar een echte skier laat zich daar niet door tegen houden.
Al met al weer een heerlijk weekje skiplezier gehad, dagen met strakke pistes, maar ook dagen met flinke sneeuwbulten en verse sneeuw. Op sommige naar het dal toe na, lagen alle pistes er goed bij.
door sneeuwval van vrijdag op zaterdag, wel een puinhoop om zaterdag van de berg af te komen, 2.5 uur over 10 km gedaan, na St Martin was de weg vrij en schoot het gelukkig weer op.
Helaas zit het erop voor ons, volgend jaar weer!

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Stephan3
14 januari 2013 · 11:20

Gister terug gekomen van 8 dagen boarden in Les trois vallees. Het was mijn 2e keer in dit gebied en het gebied is geweldig. We hebben de eerste 5 dagen heerlijk zonnig weer gehad, met circa 6 graden op 2000 meter. De pistes in Val Thorens, Meribel en Courchevel lagen er prima bij deze dagen. De pistes bij Les Menuires vielen tegen door de vele stenen op en in de pistes. De 6e en 7e dag was het bewolkt en viel er een bak sneeuw, circa 50 cm in Val Thorens. Deze twee dagen waren heerlijk boarden door de poeder. Op de 8e dag was het perfect weer, lekker zonnetje en poeder. Verder is de apresski bij La Folie douce super, zeker met een lekker zonnetje. Ook het stappen in de diverse cafés was erg leuk. Wel erg veel engelsen en russen dit keer. Al met al een super wintersport gehad.

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
MartijnOverdevest
25 december 2012 · 11:17

Super Gebied. Ga vrijdag voor het 3e jaar achter elkaar. Vroeger in mijn jeugd ook 2x geweest. Met L3V skipas is dit het naar mijn idee meest uitgebreide skigebied waar voor ieder niveau ruim voldoende uitdaging is.Mooie lange tochten zijn mogelijk. Met Orelle erbij 4 valleien. Oostenrijkse apres ski is er niet, maar de 360 bar en de la folie douce op d piste zijn aan het eind van een mooie boarddag zeker de moeite waard. Door de omvang van het gebied kun je iedere dag weer wat anders. Pistes vrijwel zonder uitzondering altijd goed geprepareerd. En zeer sneeuwzeker. Absolute aanrader.

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Paskal
2 december 2012 · 14:06

In één woord: geweldig!

Ben in mijn “ski-carrière” al in aardig wat grote gebieden geweest waaronder bv. 4 Vallees, Paradiski (Les Arcs) en Espace Killy (Tignes), maar iedere keer weer kom ik terug bij Trois Vallees. Inmiddels ben ik er bijna 10x geweest en het blijft iedere keer geweldig. Over ruim een maand ben ik er weer een week te vinden. Waarom is het dan zo geweldig?

Het is een enorm gebied waardoor je prachtige tochten kunt maken en je dus iedere dag een richting op kunt skiën. Het ligt hoog waardoor je altijd verzekerd bent van sneeuw (zeker in Val Thorens). De uitzichten zijn geweldig en op een enkele lift in een uithoek na zijn het allemaal snelle moderne liften met prima verbindingen. Het mist uiteraard wel een beetje de gezelligheid van Oostenrijk, maar de enorme grootte doet je dat al snel vergeten. Wil je boven de boomgrens blijven dan ski je heerlijk in Val Thorens, wil je wat lager tussen de bomen dan pak je een paar liften en in no-time zit je in een andere vallei bij Meribel of Courchevel.

Wij verblijven altijd in Val Thorens wat prima bevalt. Er ligt altijd sneeuw in Val Thorens en dat wil in Les Menuires wel eens wat minder zijn. Doordat het zo hoog ligt kan het er echter wel eens flink waaien. Daarnaast is Val Thorens niet goedkoop, maar dat nemen we voor lief.

Als beginner heb je voldoend aan het gebied van Val Thorens zelf, maar als je een paar jaar ervaring hebt zou ik toch een 3 Vallees-pas nemen aangezien je dan echt van de grootte van het gebied kunt genieten.

Wat mij betreft het ski-gebied to be!

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast297
31 oktober 2012 · 10:36

Vorige nieuwjaar heb ik doorgebracht met de familie in Les Menuires. De ganse week veel sneeuw gehad, waardoor ik niet in
Val Thorens geraakt ben, enkel Les Menuires en Saint Martin.
Maar het is wel een aanrader. Je kan overal beginnen skiën vanaf je verblijfplaats en terug tot aan de deur.
De voorlaatste dag was er in de late namiddag een hevige storm met rukwinden tot 220 km/h. Die heeft de ganse nacht geduurd met alle gevolgen vandien. 's Morgens konden we het hotel niet uit
omdat er sneeuwophoping was tot boven aan de deuren. De parking was volledig ondergesneeuwd en geen enkele wagen was nog zichtbaar. (Die week heb ik 3 keer mijn wagen moeten uitgraven). De laatste dag waren dus alle pistes gesloten en er was ook lawinegevaar.
Dus de laatste dag hebben we niet kunnen skiën en ter compensatie heb ik 2 skipassen gekregen voor 1dag skiën in Les Menuires voor het seizoen 2012-2013. U kan deze verkrigen voor een kleine vergoeding. Ik ben bereikbaar : patrick_mellaerts@pandora.be

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Lodewijk
14 september 2012 · 11:11

Afgelopen winter gekozen voor dit gebied.
Heb zeer velen jaren geskied in Portes du Soleil, de keuze om hier naar toe te gaan is dat ik altijd in januari ga.
Het is dan meestal de goedkopere periode en vooral als je 2 weken gaat is het allemaal zeer duur.

Het gebied Les Trois Vallées, is buitengewoon goed.
Goede sneeuw conditie, in geen jaren dit mee gemaakt.
Prachtige pistes, alleen het nadeel dat de lengte meestal vrij kort zijn. En dan zit je al weer heel snel weer in een gondel/skilift.

Bovenal een zeer prettig gebied om hier weer naar terug te gaan.

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Pieter3
17 augustus 2012 · 12:38

Ik vind dit een schitterend gebied! Ik logeerde al meerdere keren in Les Menuires en vind dit ook een zeer goede locatie om heel het gebied te verkennen.
Ik vind het handig dat dit een skigebied is voor alle niveaus. Ben je een beginner (1e jaar skiën) heb je met de skipas voor enkel Les Menuires meer dan genoeg voor een weekje, kan je al wat meer kilometers maken kan je de skipas voor vallée de bellevilles nemen (les menuires + val thorens) en ski je echt heel veel kilometers dan kan je gaan voor de 600 km met een pas voor les trois vallées. Bovendien heb je op veel punten de keuze uit blauw of rood, dus wanneer je met een groep bent met beginners kan je toch samen de lift nemen, elk een andere piste doen en weer samen komen aan de lift. De meeste pistes zijn ook zeer breed.

Het enige negatieve dat ik kan zeggen over dit gebied is dat het duur is op de piste, maar dat is eigenlijk overal in Frankijk…

Skiër1 tot 4 jaar ervaring
Annelies
7 april 2012 · 17:19

Fantastisch gebied, komen er al meer dan tien jaar, puur voor het skiën. Na een keer Tignes meteen weer terug naar Les Trois Vallées, het heeft veel betere verbindingen en je kunt heerlijk de hele week die hard alle pistes uitproberen! Lange brede pistes en prachtig uitzicht. Tot nu toe elk jaar dat wij gingen goed weer gehad en massa’s sneeuw. Natuurlijk betaal je hoge prijzen maar dan heb je ook wat!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Richard
16 februari 2012 · 21:01

Super mooi gebied.
Voor iedere skieer/Snowboarder erg mooie brede pistes,Waar je lange dagtochten kunt maken voor elk niveau.
Ongelofelijke mooie uitzichten.
En eindelijk eens geen lange rijen bij de liften.Misschien niet de Oostenrijkse gezelligheid, maar ja wij vinden dat de pistes en het uitzicht dit ruimschoots goed maken.
Gezelligheid maken we zelf wel met de Familie.
Wij komen zeker terug

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Jori
7 februari 2012 · 10:23

Net terug van een week skieën in les 3 vallees.
Dit keer voor de 1e keer in St Martin, andere jaren in les Menuires (Reberty 2000).
We hebben weer heerlijk kunnen skieën. een dag sneeuwde het flink en waren alle pistes veranderd in tief schnee pistes. Alleen de diehards waren nog op de piste te zien, heerlijk geskied!!
Qua dorp is St Martin een stuk rustiger dan les Menuires, maar met twee niet skiers, een klein kind en hond bij het gezelschap, heeft St Martin dan toch meer te bieden.
Al met al weer een geweldige week gehad, volgend jaar weer!

Met vriendenSkiër
Cédric
22 januari 2012 · 20:59

Met de kerstvakantie naar Val Thorens geweest in Les Trois Vallées. Het is werkelijk een Ge-wel-dig gebied. Nergens een wachtrij voor een lift, altijd snelle liften op een paar uithoeken na, goede brede pistes, oneindig groot… You know what I mean. Toch zijn er enkele onvolkomenheden, voornamelijk met de communicatie tussen de verschillende dorpen (en ‘afzonderlijke’ gebieden). Er was deze kerst dus zeer veel sneeuw en lawines, en daarmee ging de bouquetin (en andere verbindingsliften naar de rest van les trois vallees) vaak dicht. Je wist nooit wanneer hij open was en vooral, of hij open bleef. Zo heb ik een keer vastgezeten in les menuires toen alle liften dicht gingen door de storm in de namiddag. Ook voor beginners kan het gebied wat groot en overweldigend zijn. Mijn vader had vaak problemen met de weg terugvinden, en kon best gebruik maken van de pistekaart alvorens in een van de 180 liften te stappen die ‘ergens’ heen ging (ver weg, of richting moeilijke pistes). Het komt er eigenlijk op neer dat de grootte heel fijn is, maar dat dit soms ook nadelen heeft. Al met al is dit wel een super gebied, volgend jaar zeker weer.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
wv
8 december 2011 · 11:37

Inmiddels heb ik heel wat gebieden gezien, maar Les 3 Vallees blijft een van mijn favorieten. Een prima gebied voor alle types skiërs en snowboarders. Hierbij een opsomming van MIJN ervaringen.

Routes:
De velen kilometers aan routes liggen perfect aan elkaar aangesloten met verschillende soorten liften. Je hoeft niet lang te wachten voordat je uiteindelijk weer op je board staat om weer af te dalen. De routes zijn over het algemeen lang, wat ik zelf erg fijn vind. Ik ben niet zo’n voorstander van ‘binnen 1 minuut weer beneden’ en sommige stukken zijn echt heerlijk om met je board naar beneden te glijden.

De uitdaging op de verschillende routes mis ik wel een beetje. Week 50 van 2011 wordt mijn 4e jaar in Val Thorens en inmiddels ken ik alle routes wel. Zonder het funpark en/of off-piste te gaan is de uitdaging na een aantal jaar wel wat minder.

De boarders kennen het wel, die verschrikkelijke stukken waar je jezelf in het zweet moet werken om al steppend de andere kant te halen, deze zijn in het gebied helaas wel aanwezig. Maar het grootste deel van je tijd ben je toch lekker aan het glijden.

Een skipas voor het gehele gebied is wel een aanrader zodat je zonder zorgen in elke lift kan stappen.

Liften:
Er zijn nog maar weinig oude liften. De stoeltjesliften zijn dik in orde. Wat ik wel mis is een beschermdak dat je bij slecht weer over je heen kan trekken. Want bij een beetje wind is zo’n stoeltjeslift niet echt een fijne plek om te zitten. De Cabines zijn prima in orde en hebben een snelle doorloop. Natuurlijk moet je bij sommige liften wat langer wachten…

Apres Ski:
Vooral voor de fanatieke stapper is Val Thorens the-place-to-be. Met de vele discotheken en barren is het nachtleven ook prima verzorgd. Waar wij altijd een voorstander van zijn is om de dag af te sluiten in de 360 bar die halverwege de pistes ligt. Een gezellige bar waar je even de dag kunt bespreken op de lounge banken of dansvloer.

Het vervelende; om terug te keren naar het dorp moet je nog een stukje afdalen en na een paar biertjes kan zo’n blauwe route best nog lastig worden. Dus hou het alcoholpeil in de gaten.

Boodschappen:
In Val Thorens heb je een aantal kleine supermarkten. Vaak gelegen onder een accommodatie. In het centrum van Val Thorens zit een grotere supermarkt waar de prijzen wat aangenamer zijn. Zeker een aanrader voor de prijsbewuster wintersporter.

Kindvriendelijk:
Omdat ik zelf geen kinderen heb is dat wat moeilijker te beoordelen. Dus misschien kan iemand hier een aanvulling op doen…

Eindconclusie:

  • een prachtig groot gebied.
  • veel variaties in routes.
  • apres ski mogelijkheden.
  • na een aantal jaar geen echte uitdaging meer (zonder funpark en/of off-piste)

In ieder geval: The place to Be!

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Niels322
16 oktober 2011 · 11:14

Al jaren ga ik skiën in dit uitgestrekte skigebied, het grootste van Frankrijk als ik me niet vergis. 600 km aan pistes! En dat is al meteen één van de grootste troeven van Les 3 Vallées. Met andere woorden: je wordt dit skigebied nooit beu. Ik ben er nu al 9 keer geweest en toch ontdek ik nog pistes die ik nog nooit gedaan heb.

Je hebt ook van alles wat: uitgestrekte groene en blauwe pistes, ideaal voor de beginnende skiër/snowboarder, (donker)rood en zwart voor de gevorderde wintersporter, off-piste mogelijkheden, funparken, enz. Ideaal voor familievakanties!

Bij zo’n groot aantal piste-kilometers zijn de liften van groot belang. We zitten in een tijdperk waarin de ontkoppelbare stoeltjeslift veruit de populairste lift is. Ook in Les 3 Vallées is dat het geval. Er zijn nog maar weinig oude stoeltjesliften.
Kortom, over de liften in dit gebied hoor je mij niet klagen.

Minpuntje is wel dat de liften, naar mijn mening, extreem laat opengaan (+/- 9u30). Zo verlies je 1 à 2 uur skitijd, die je bvb. in Oostenrijk wel hebt.

Het is algemeen geweten dat Frankrijk niet echt een apres-ski land is. Toch is er in Val Thorens met o.a. "La Folie Douce" zowaar een eerste primitieve vorm van Franse Apres-Ski ontstaan. Ook weer een troef van dit gebied.

Qua accommodatie: typische Franse ski-appartementen ( = zoveel mogelijk mensen op zo weinig mogelijk plaats). Dit komt de gezelligheid van de dorpen niet echt ten goede. Maar goed, niet over zeuren: je komt dit op de meeste plaatsen in Frankrijk tegen.

Misschien wel het grootste minpunt van Les Trois Vallées: de prijs van het eten en drinken. Voor een frisse halve liter na een vermoeiend stukje skiën: 6-8euro. Stel dat je met vier bent, dan ben je na 1 rondje toch al een flinke duit kwijt.

Samengevat, puur qua skiplezier de absolute wereldtop: beter zul je niet snel vinden. Je moet er dan wel de typisch Franse pijnpunten bijnemen: ongezellige appartementsblokken, duur eten & drinken. Maar het skiplezier dat je krijgt zal dat zeker en vast overwinnen ?

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Mathys26 februari 2011 · 13:10

Net terug van een week Val Thorens. We hadden mazzel want bij aankomst op zondag 20 februari viel de sneeuw rijkelijk naar beneden. Volgens velen was dit de eerste sneeuw sinds 1,5 maand dus we mochten blij zijn.

Condities op de pistes waren erg goed! Tijdens onze dagtocht naar Courchevel viel het op dat er hier minder sneeuw was gevallen en de pistes een stuk harder/ijziger waren.

Halverwege de week viel er wederom veel sneeuw, zo’n 20 cm. Omdat het in de middag opklaarde kon er volop off piste worden geskied. Volop genieten dus! Vanaf de lift “Portette” waren er vele mogelijkheden om off piste te gaan.

Het dorp zelf is vooral functioneel wat ons erg goed bevallen is. Er is voldoende keus qua restaurants en uitgaan. Dat de prijzen duur zijn mag geen verrassing meer zijn. Persoonlijk vond ik het wel meevallen in vergelijking met andere Franse gebieden waar ik ben geweest.

Ik zou geen negatieve punten kunnen opnomen over dit gebied. Iedereen die nog van plan is te gaan; veel plezier!!

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Pjotter
28 januari 2011 · 14:25

Als verwende Oostenrijk skier moet ik bekennen dat de vooroordelen over Frankrijk kloppen.
Wat een verschrikkelijk sfeerloos gebied. Uiteraard heb je geen bomen boven de boom grens maar als je de dorpjes in skiet dan is de gezelligheid er ook ver te zoeken. Wat een massaal gebeuren. En dan nog eens de belachelijke prijzen die ze durven te vragen voor een keuze menu van niets. Okay toch nog iets positiefs. Het gebied is groot genoeg voor een weekje skien en de piste’s zijn goed te skien. Denk dat ik de meeste piste’s geskiet heb en de overige piste’s zal ik waarschijnlijk nooit meer komen want ik hoef zonodig niet meer terug.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
josie11 november 2010 · 12:58

Prima gebied met ongekende mogelijkheden voor iedereen. Zowel beginner al expert komen hier goed aan hun trekken. Off-piste ook veel mogelijkheden. Ben zelf met een kenner van het gebied de piste afgegaan en heb Lac du Lou gedaan. Een prachtige off-piste ervaring in Val Thorens. Niet zonder kenner doen want er zitten steile en gevaarlijke stukken tussen. De route en uitzichten zijn adembenemend. Het hele gebied staat in mijn favoriete top 3. Duur ?? Ik zeg maar zo, beter duur als niet te koop en wintersport is sowieso geen goedkope bezigheid. Ik bedenk dan maar dat alles de berg op moet worden gebracht en daar hangt een prijskaartje aan…De weg van dal naar Valto is 40 kilometer slingerweg waarover dus ook alles moet worden aangeleverd voor de plaatselijke horeca en berghutten. Dat kost geld.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
30 september 2009 · 21:06

Voor de sportievere ski?zijn vooral de hogere pistes een aanrader, meer bepaald rechtervallei Val Thorens/LesMenuires die echter weinig zon ziet, en bovenkant Courchevel, !! doe zeker eventjes je ski’s uit boven Creux Noirs. Voor zon en mooi zichten moet je naar Orelles. Pistes van Meribel en Les menuires zijn minder (niet zo lang en lopen allemaal van dezelfde flank in dezelfde richting). Gezien grootte van het gebied hebben we La Tania niet kunnen doen. We logeerden in bovengedeelte VAl Thorens -ideaal voor nachtschuimers-, er is wel een avondklok om 1u30.

29 september 2009 · 13:33

Tjaa, is er uberhaupt iets gelijkwaardigs aan 3v? Enorm groot skigebied op 1 skipas en aaneengesloten dus zonder busverbindingen o.i.d. Alle dorpen zitten vrijwel direct aan de piste. Ben 1 keer tijdens de kerstvakantie geweest en de overige 7 keer in de 2e week van januari. Eigenlijk nooit hoeven wachten bij liften, behalve dan de laatste verbindingsliften terug naar de eigen vallei. Val Thorens beschikt over de meest uitdagende pistes en ligt het hoogst. Voordeel is de sneeuwzekerheid, maar de wind en kou kan wel eens spelbreker zijn. Qua ligging is meribel-mottaret de ideale plek. Midden in het gebied en toch op een redelijke hoogte (1700M) Voor apres ski zijn Val thorens en in iets mindere mate Les menuires de places to be. Courchevel is voor de vermogenden onder ons en La tania is ideaal voor famillies met kinderen of grotere groepen met wat minder te besteden.

TIP: Probeer eens de grandtour 3 vallees, alle dorpen in 1 dag bezoeken. De ideale kennismaking met dit gebied!!

De overige gebieden in Fr waar ik geweest ben delven toch het onderspit vergeleken met 3v. Tignes is zeker een goede 2e met daar vlak achter paradiski. Serre chevalier is ook niet gek, maar les2alpes vond ik qua skieen tegenvallen. Portes du soleil nog niet geprobeerd, wellicht dit jaar???

25 april 2009 · 19:03

Tijdens de voorbije paasvakantie zijn wij voor de 5° keer gaan ski?in Les 3 Vallees. Deze keer logeerden we in Meribel-Mottaret. Het skigebied is gewoonweg fantastisch maar dat wisten we al. Ondanks het (zeer) warme weer voor de tijd van het jaar, was de kwaliteit van de sneeuw op de hogere pistes toch heel goed. Zeker op de Cime de Caron en de Breche Rosael in Val Thorens. Als ik de verhalen hoor van andere ski? die in bepaalde skigebieden meer waterski deden, dan prijs ik me gelukkig dat we voor Les 3 Vallees gekozen hebben.

6 april 2009 · 17:32

prachtig skigebied waar je een heerlijk lange tochten kunt maken van courchevel tot aan orelle voor de gevorderde maar met skipas valthorens heeft de beginner ook al meer dan voldoende mogelijkheden en zelfs de gevorderde eigenlijk wel