Valmeinier/Valloire

Dit onderwerp gaat over de bestemming Galibier Thabor

We hebben geboekt voor december 2013. We gaan naar Valmeinier. Ik hou van lekkere brede blauwe en rode pistes. Welke zijn aan te raden en welke absoluut niet?
Verder zijn alle tips over dit gebied en de dorpjes welkom.

De Neuvache-piste is een prik piste, de Selles is ook een prikpiste en zowat alle groene pistes zijn ook prikpistes. De groene piste vanaf de Gros Crey in Valmeinier is eerder als rood te klasseren en door alle beginners die daar niet horen te zijn, is het ook nog eens gevaarlijk. De rode piste Perce Neige is ook erg sma en niet aan te raden. Leuke pistes in Valmeinier zijn Eglantiers, Cyclamen en Génépi. De Grand Choulet is erg steil en telt veel buckels, erg uitdagend.

In Valloire worden de Armera en de Selles aangeduid als leuke lange pistes, maar ze zijn vooral prikpistes die wij echt niet leuk vonden. De zwarte buckelpistes bieden meer uitdaging. Pistes Moulin en Myosotis zijn ook zeker prikpistes. Leuke pistes in Valloire zijn Praz-Violette, Aigle, Olymique en Meregers. De Cascade en de Cotérieuxpistes zijn erg uitdagend. De dalafdaling vanaf de Crey du Quart sector in Valloire zijn erg leuk (indien voldoende sneeuw) de Lutins in combinatie met Chamois is leuk.

Valmeinier zelf is een betonblok, met 's avonds niets te doen. De nachtski (1x per week) is wel leuk om te doen en is erg rustig. Valloire is een authentieker dorpje met leuke eetgelegenheden voor 's middags.

Bedankt voor de info maar wat versta je onder prikpistes? Zonder vaart erin?

Bedankt voor de info maar wat versta je onder prikpistes? Zonder vaart erin?

Margot3 op 25 mei 2013 21:55

Pistes die weinig steil zijn, je moet er vaak met je stokken bij ‘prikken’ om verder te komen. De verbinding tussen Valmeinier en Valloire is heel omslachtig. Je neemt oftewel de prikpiste Neuvache en nog een korte slome stoeltjeslift oftewel neem je de armera-stoeltjeslift die je ‘overzet’ en hier toch tien minuutjes over doet. Let op goed op als je 's avonds terug komt naar Valmeinier, de sleeplift in Valloire naar piste Combe Orsière sluit al om 16u en kom er niet om 15u55 langs (rij!) en als je beslist de armera stoeltjeslift terug te nemen, neem voldoende tijd.

Ok. Kun je ook vertellen hoe het gaat met een dagje skien in Val Thorens? Moet je dan in Galibier Thabor al een kaartje erbij kopen?

Plaats een reactie