Ervaringen? Skipas tips?

Dit onderwerp gaat over de bestemming Whistler Blackcomb

Vanwege een zakenreis ben ik half maart in Seattle en heb besloten om van de ‘nood’ een deugd te maken door er een week aan vast te plakken: Whistler ligt namelijk 5 uur rijden van Seattle af. Ticket is inmiddels geboekt, auto huren lijkt geen probleem want grensoverschrijding is toegestaan probleem… Hotel is ook geboekt in de buurt van Village… Maar toch vroeg ik me af of mensen ervaringen hebben met Whistler, in de zin van waar ski’s te huren, waar (vooraf) voordelig aan een skipas te kunnen komen, en wat wel en vooral niet te doen :). De early breakfast ski (om als eerste track te mogen zetten) staat alvast hoog op de verlanglijst.

Qua skipas kwam kwam ik bijvoorbeeld de volgende link tegen:
https://www.liftopia.com/product?product_id=3007

Dit is een stuk voordeliger dan de 545 dollar voor een 6 daagse pas elders.

Iemand ervaringen / tips die handig zijn? (ook qua route)

Let it snow!

Geen tips helaas, maar de skipas die je via de genoemde link zou kunnen kopen is volgens de beschrijving gelimiteerd: "(…) This offer is exclusive to U.S. residents. "

Atomic Redster S9 Revoshock 160 / G9 Revoshock 172 / Rossignol Hero Elite LT 176

Geweldig gebied en Ik ga volgend jaar weer!

Aantal Tips:
Ik heb mijn ski’s gehuurd bij Intersport, deze ligt naast de Blackcomb Gondola. Goede prijs (vooraf op internet besteld) en vanwege laagseizoen elke dag op wens gewaxt, ik kon zelfs elke dag andere ski’s testen. Ik zou vooral de fresh tracks doen, ik heb het helaas maar één dag kunnen doen (de gondel was in de ochtend kapot) maar vanwege de jetlag geen probleem om zo vroeg op te staan. Het ontbijt is goed, maar de pistes zijn geweldig, de staalkanten in de sneeuw zetten en gaan. Ook leuk om te doen: veel gedeeltes van het dorp zijn nog in de stijl van de olympische spelen en zeker leuk om te gaan kijken (kom je ook veel leuke winkels tegen trouwens).
In de ochtend zou ik de gondel vermijden en de Fitzsimmons Express nemen, geen rij, maar wel een stukje langer, wat niet uitmaakt vanwege het geweldige uitzicht!
Als je op Blackcomb Mountain 50 m omhoog loopt bij de Showcase T-bar (niet Spanky’s Ladder) heb je een mooie skiroute die gecontroleerd word, de Blackcomb Glacier Road.
De Franz’s Chair zou ik sowieso vermijden, gaat 1 m/s en dat is niet overdreven, die tijd kan je veel beter besteden in de prachtige poeder.

Hopelijk heb je hier wat aan!
Gr. Jim

Normaal ben ik nooit jaloers op mensen die op zakenreis moeten. Klinkt leuk maar hoor zo vaak dat wanneer je een week ergens heen moet en de pech hebt dat er geen weekend tussen zit. En je een vroege vlucht hebt je geen moer ziet van de andere kant van de wereld waar je op dat moment bent.

Als je dit er ff aan kan plakken begin ik toch wel ff jaloers te worden op dat zakenreizen…

🏂

Als je tijd hebt voor een tussenstop op weg naar Whistler en het weer aan de westkust van Noord Amerika zit volgend jaar mee, dan zou ik ook een van de volgende 2 resorts bezoeken.

OnTheSnow - The Good Life Pacific Northwest

Episode 3: Stevens Pass
https://youtu.be/YB32IE1kbvs

Episode 4: Mt. Baker
https://youtu.be/m8OLuHWaH4w

Bedank voor tips! Had nog naar andere gebieden gezocht in de buurt, blijkbaar zijn die toch!
Ski’s via Intersport klinkt goed, ga ff opzoek!

Let it snow!

Je vroeg ook nog tips over de route naar Whistler. Tussen Seattle en Vancouver ligt een aantal grensovergangen. Dwars door Vancouver (hwy 5 en na de grens 99) rijden zou ik niet aanraden. Een drukke grensovergang en in Vancouver veel verkeerslichten en heel vaak file voor de Lion’s Bridge. Iets verder naar het oosten ligt hwy 539. Via Lynden - een bible belt dorp met Nederlandse roots met in het centrum een McDonalds met molentjes en klompen - rij je via een rustiger grensovergang en hwy 13 naar de hwy 1. Daarna zit je in no-time in North Vancouver op weg naar Whistler. Let op: de Port Mann Bridge in hwy 1 is een tolbrug. Om gezeur achteraf met de autoverhuurder te vookomen kan je de tol vooraf via internet (http://www.treo.ca) betalen. Twee jaar geleden bedroeg die CA$ 3,-. Als het heel druk is, dan kan je nog iets verder naar het oosten de grensovergang naar Abbotsford nemen. Op bwt.cbp.gov vind je informatie over de wachttijden aan de USA-Canada grens. Omdat je in de USA start, ga ik er van uit dat je een geldige ESTA Waiver hebt. Die heb je nodig voor de terugrit naar Seattle. Inmiddels heb je voor Canada ook zo’n formulier nodig (eTa - http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp).

Wow bedankt @Ronaldski ! Waardevolle tips over de route maar ook over het ESTA formulier (in Canada), iets wat ik mogelijk vergeten zou zijn :)

Heb je daar wel eens helicopter / pistebully geskied?

Let it snow!

Ik heb nog nooit helicopter geskied. In Keystone (Colorado) ben ik wel eens met een pistebully omhoog gegaan naar een gebied waar je niet met de lift kon komen. Het was een mooie afdaling, maar het stelde eigenlijk niet zo veel voor. Het kostte dan ook maar $ 5,-.

null

Whistler geen ervaring mee, wel met Revelstoke (8u van Seattle). Zowel heli/snowcat gedaan. Had geluk dat er wat last minute afzeggingen waren en ze vorige jaar een minder seizoen hadden.
Normaal moet je daar namelijk vroeg van te voren boeken.
Revy is trouwens een van de weinige plekken waar ze vanuit het resort zowel cat- als heli-skiing aanbieden. Zo zijn ze ooit ook begonnen, voordat er liften waren.

Belangrijk om rekening mee te houden, zodat je het maximale eruit haalt, zijn denk ik wel je ski en conditie niveau.
Mooiste is om met een groep vrienden te gaan waarbij iedereen op het zelfde niveau zit.
Kom je bij onbekenden in de groep kun je pech hebben dat het niveauverschil de groep ophoudt en/of het terrein bepaalt.

Qua terrein kun je het zo gek maken als je aandurft, steeps, tree’s, pillow lines, cliff drops… maar dat hoeft zeer zeker niet …
Een van de heli-guides vertelde dat ze elk jaar een familiedag organiseren en dat zijn oudste 5/6 jaar was toen hij voor het eerst meeging.
Terrein kwam overeen met een blauwe piste, alleen dan ongeprepareerd en met dikke poeder.

http://www.revelstokemountainresort.com/lessons-activities/c… -> check ability level
http://www.selkirk-tangiers.com/your-trip/fitness-ability…

Plaats een reactie