Reviews Skiliftkarussell Winterberg

82% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 6.9 op basis van 170 beoordelingen.

Sterke punten: Gezellige après-ski, uitstekend voor beginners, geen vlakke stukken, kindvriendelijk, laag prijsniveau, goed eten op de piste en eenvoudig bereikbaar.
Zwakke punten: Druk, beperkte off-piste, matige variatie in pistes en niet sneeuwzeker.

Wat vind jij van Skiliftkarussell Winterberg?

Reviews van gebruikers

Gast235
28 februari 2020 · 10:16

Op zich een mooi mini gebied voor een paar dagen. Echter, ik schaam mij dat ik Nederlander ben sinds ik daar 1 keer ben geweest. Massaal komen Nederlanders zonder ski-ervaring van de pistes naar beneden. Belachelijk en er is door de mensen bij de liften totaal geen controle op. Die minkukels komen vaak ook nog zonder helm naar beneden. Het was voor mij eens maar nooit meer.

Skiër
Gast235
21 februari 2020 · 23:32

De Duitsers in Sauerland zijn heel vriendelijk. Helaas in winterberg hebben Hollanders het gebied overgenomen. Hollandse friet en Frikandel, de brabander. Verder is het skien een teleustelling. Hollanders staan als mieren op de piste. Je kunt amper keren zo druk is het. Veel beginners knetteren rode pistes af zonder enige ervaring en zijn een gevaar voor zichzelf en andere.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast879
20 februari 2020 · 22:06

Afdalingen waren slecht. Op veel plekken op de piste is het bruin, sneeuwloos en liggen veel stenen. Het is erg druk op de pistes en je komt bijna niet tussen de mensen heen. Veel mensen kunnen ook niet skiën en hebben totaal geen controle, daarom is het ook niet te adviseren kinderen op de piste te zetten. Verder bieden de afdalingen weinig uitdaging. Ze zijn vlak en kort. Kanonnen werden ook niet aangezet, daarom moet je veel door stenen en modder lopen en de sneeuw die er wel lag is vergelijkbaar met zomerski slush om 2 uur 's middags.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
_Ronald_
10 februari 2020 · 13:34

Een weekend geweest met twee kinderen. Een mooi skigebied om ervaring op te doen/opnieuw in te komen. Lekkere blauwe pistes om het gevoel terug te krijgen en mooie rode pistes voor wat meer uitdaging. Wij hadden P6 - Remmeswiese 10 als uitvalsbasis waarbij we parkeren, skiverhuur/depot en skiles bij elkaar hadden zitten. Vanaf de parkeerplaats loop je zo de skiverhuur in en dan de andere kant op om een liftpas te halen en gelijk de lift in. 2 Horecapunten zorgen ervoor dat je ook wat kunt eten/drinken.

Op vrijdagavond is er avondski. Hiervoor moet je wel een aparte liftpas kopen. Op zaterdag was het een stuk drukker. Bij de liften probeert met dan alle stoeltjes vol te krijgen wat begrijpelijk is. De manier waarop men dat doet kan wel wat vriendelijker. Je krijgt geschreeuw en wilde armgebaren naar je toe als je een stoeltje overslaat omdat je bij je kinderen in de lift wilt. Bij het uitstappen was er vaak wel aandacht voor (jonge) kinderen, meestal ging de lift dan iets langzamer zodat we allemaal goed uit konden stappen.

Voor kinderen vanaf 5 jaar is het een mooi gebied om te leren skiën. Na het goed doorlopen van een beginnerscursus (1 dag 2 x 1,5 uur les) kun je, met wat hulp van ouders, dan ook de blauwe piste van Rauer Busch af. Je kunt er ook voor kiezen om de volgende dag weer les te nemen waarbij je dan met een leraar de piste op gaat.

Voor jongere kinderen is er niet echt skiles. Je kunt wel een priveles doen. Wij hadden verwacht dat het kinderland uitkomst zou bieden. Dit is echter lastig te bereiken zonder eerst een stuk piste af te moeten of een eind te lopen met alle spullen.

++ Skiverhuur/depot is goed.

  • Horeca is aanwezig maar snel erg druk.
    +/- Er is meer te halen uit de beginnerscursus bij Neue Skischule Winterberg, kinderen staan veel te wachten.
    – Parkeerplaatsen zijn snel vol.
    – Wachttijd bij de liften loopt snel op bij drukte.
Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast951
22 december 2019 · 21:08

Niet mega-groot maar leuk skigebied, gezellige après-ski! Leuk voor een dag of een paar dagen. Voor een week te klein.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
ThomJ
29 maart 2019 · 18:39

In Winterberg geskied en gesnowboard. De liften zijn erg modern, maar het is er ook altijd druk in de weekenden. Ik was er in januari toen het zaterdag en zondag de hele dag flink motregende en toch was het niet echt rustig. Ook zijn de afdalingen erg kort (stuk korter dan in Willingen). Het niveau op de piste en de drukte maken het vooral leuk om een dagje heen te gaan, maar niet meer dan 2 a 3. Vergelijk je het met de alpen is het niks, zie je het als een goede keus dicht bij huis die veel meer de bergbeleving geeft dan skihallen dan zal het je verwachtingen overtreffen.

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Michael076
26 maart 2019 · 21:54

Winterberg is uitstekend voor beginners! Veel blauwe pistes, maar ook de rode pistes zijn goed te doen voor de beginners! Daarbij zijn er vele skischolen, met Nederlandse leraren en leraressen! Dus ook een uitstekend gebied voor gezinnen met jonge kinderen! Er is volop skiverhuur! Deze groep mensen (beginners en gezinnen met jonge kinderen) komen volop aan hun trekken. Dan kun je gerust een week gaan!
Voor gevorderden is het ook een uitstekend gebied qua skien, niet voor een hele week maar voor een dag of 3! Denk aan pistes die uitkomen bij de skilift van de “kleine Büre” de poppenberg of de Kappe!
Voor de experts is het een leuk gebied om even het skigevoel te krijgen, waarbij het zwarte stuk(je) van de Kappe het meest uitdagende is. En vind de Poppenberg ook wel een leuk stukje! Maar voor de expert is 2 dagen genoeg, want voor 3-4 dagen zou ik al naar de Alpen rijden!

Pistes zijn open tot 31 Maart (2019) en worden aan het einde van de skidag goed geprepareerd!
Liften zijn allemaal modern, variend van 4 tot 8 persoons stoeltjesliften!
Op elke piste staat er om de 50 meter een sneeuwkanon (hebben ze ontzettend goed en veel geld geïnvesteerd de laatste jaren) waardoor het gebied, kan ik bijna met zekerheid zeggen, vanaf half/eind december tot eind Maart sneeuwzeker is.
Genoeg eetgelegenheden/restaurants op en rond de pistes!
Apresski ben ik alleen bij de Brabander geweest en die is top in de drukke periode!
Skipassen kun je zowat bij elke parkeerplaats/ dalstation kopen.

Buiten het skien is er in Winterberg en omgeving nog van alles te doen, zoals:

  • wandelen (ontzettend veel wandelroutes) door de ontzettende mooie natuur! Voor echte wandelaars een droom!
  • bezoek de kahler Asten (op een na hoogste punt vh sauerland, 842 m)
  • rodelen, er zijn een stuk of 4 rodelplekken/mogelijkheden.
  • langlaufen
  • sauna wellness
  • ruhrquelle, bron van de rivier de Ruhr!
  • Bioscoop
  • tropisch zwembad bij Centerparcs (Medebach, 14 km van Winterberg) aanrader zeker voor gezinnen.
  • centrum Winterberg (winkels restaurants)

En nog veel meer!

Winterberg heeft veel te bieden, ik krijg altijd toch een beetje Oostenrijk gevoel daar! Een echt wintersport dorp/stadje in de winter!

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast508
22 februari 2019 · 18:09

goed

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast497
14 februari 2019 · 20:54

Enorm veel minkukels op de piste
Liften wel modern. Personeel weinig behulpzaam. restaurants matig gezellig, slechte service…knetter druk.
Wel leuk keer een dagje skien ( 2-3 pistes, kapper/bremberg) maar ga door de weeks.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast005
9 februari 2019 · 13:52

Verrassend mooi gebied en goede pistes. Leuk voor beginners wat ook weer een nadeel is. Valt mij op dat veel mensen geen helm dragen wat hier nu juist belangrijker is dan in Oostenrijk waar 99% een helm draagt en kunnen skiën. Redelijk wst beginners die er niets van kennen en als kamikazen over de piste gaan. Ga les nemen zodat je bochtjes kan maken en remmen. In een pizzapunt de berg af gaat niet lukken.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast005
7 februari 2019 · 10:56

Super relaxed. Had er eerst bedenkingen over. Altijd in Oostenrijk geskied. Dacht bij Winterberg aan een verdedelde skihal. In 3 dagen (zondag t/m dinsdag) een 40km geskied. Uiteraard is het geen hooggebergte, maar heerlijk dichtbij en volop kunnen skien.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast268
5 februari 2019 · 19:08

Bij skilift 19 gevallen op een paaltje. Niemand kwam mij helpen, ik lag daar echt met veel pijn, later bij doktersbezoek gebroken ribben en kneuzingen. Ik moest zelf kruipend aan de kant zien te komen.

Met partnerSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast991
28 januari 2019 · 14:49

Leuke gezellige pistes. De zwarte pistes met nummer 2 en 14 mogen de naam zwart dragen. Nummer 6 is echt geen zwart maar gewoon rood.
Leuke skigebied voor beginners en ook voor gevorderden die willen oefenen. Voor lange afdalingen moet je echt in de Alpen zijn.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast766
23 januari 2019 · 21:23

Winterberg is een leuke plek om 2-3 dagen te skiën. Ik vond het fijn om nog even goed te oefenen voordat ik in februari naar Italië ga. Wij zijn gegaan van zondag einde middag tot woensdag. Dit was ideaal, weinig mensen, prachtig weer en echt relaxed kunnen skiën. Ik zou er nooit een weekend heen gaan want dan is het echt veel te druk en sta je denk ik meer te wachten dan dat je kunt skiën.

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Superskier
20 januari 2019 · 13:18

We zaten op het landalpark wat een prima uitvalsbasis is om hier te skiën. Als je het vergelijkt met skiën in een hal is het geweldig, als je het vergelijkt met skiën in de Alpen is het het net niet. De afdalinkjes zijn te kort om dat vrije skigevoel te ervaren. Het viel mij op dat er veel mensen zonder enige ervaring als kogels met een nietsontziende blik naar beneden komen denderen.
De pistes lagen er goed bij. Dat de Winterbergers dit voor elkaar hebben gekregen met zo’n gering hoogteverschil is echt knap.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast706
7 januari 2019 · 20:53

Mooi gebied, dicht bij Nederland. Het is natuurlijk geen Oostenrijk maar een prachtige plek om met familie en vrienden een weekend te gaan skien… of wandelen 😉

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast032
16 december 2018 · 17:33

Prima gebied voor een paar dagen!
Wel trek ik de + beoordeling van wintersporters mbt eten op de piste zwaar in twijfel!

Het eten op de piste is ronduit matig c.q. Gaarkeuken voedsel. Dan doet winterberg toch echt wel onder voor vele eetgelegenheden op de pistes in oostenrijk en italie

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast457
15 december 2018 · 19:36

Leuk skigebied bereikbaar na 4 u rijden vanuit Brussel

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast644
2 december 2018 · 20:35

Gewoon goed voor een weekend

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast475
27 maart 2018 · 23:02

Onvoorstelbaar hoeveel sneeuw er tegen april nog op de perfect geprepareerde pistes ligt, waarbij nagenoeg het hele skigebied nog draait ondanks 80% lege stoeltjes! Hypermodern met heel veel koppelbare 4-, 6- en zelfs 8-persoons stoeltjesliften en in het naseizoen heerlijk rustig, natuurlijk zijn het geen Alpen, maar met bijna 200 meter hoogteverschil op de Kappe en meerdere liften van tegen de kilometer op de Bremberg viel het mij eigenlijk best mee.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast934
4 maart 2018 · 13:20

De banen zijn te klein. Je bent in 2 minuten beneden en dan weer een kwartier op een lift wachten.
Skipas is slecht geregeld. De loketmensen nemen je in de maling. Pas voor ze op.
Ga er niet heen.
Jan van Asten

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast934
4 maart 2018 · 13:14

Slechte ervaring met de skipas. 5 dagen betalen 4 dagen skiën.
Ga er niet heen.
Edie van Os

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast952
3 maart 2018 · 20:42

goede dingen snelle liften en goed gepreparerde pistes
nadeel veel mensen die niet kunnen skieen
geen aparte lift voor skie scholen waardoor er gedrongen word
soms erg druk

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast184
1 maart 2018 · 18:12

liften erg goed verlopen.
geen lange wachttijden
pistes goed
restaurant goed
uitstekend hoor.
Restaurant poppenberg super mooi
geworden en ruim van opstelling,. Ook de toiletten geen trapjes op .
Meer wasbakken en toiletten. Veeeeeel beter super snel klaar,

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast632
9 februari 2018 · 06:29

Dit was de eerste keer dat ik in Winterberg geskied heb en dat is me zeer goed bevallen. Prijs/kwaliteitverhouding is zeer goed. Voldoende uitdaging. Op 1 ochtend kon ik niet de gehele carroussel skiën.
Mijn vriendin is beginnende skiër. Wij zijn ook bij Ruhrquellen geweest. Dit is een hele fijne locatie om te oefenen. Prijs/kwaliteitverhouding ook zeer goed.
Ook leuk om te winkelen in zowel Winterberg als Willingen.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast026
7 februari 2018 · 22:13

Als je niet de tijd hebt om een volle week naar de Alpen te gaan en toch een paar dagen wilt skiën is winterberg zeker een aanrader! Echter moet je wel mazzel hebben met het weer, zo had ik het ideale wintersport weer en lag er voldoende sneeuw maar was een vriend van mij een week eerder vroeger naar huis vertrokken omdat er te weinig sneeuw lag. We kwamen aan op een zondag en hadden toen erg veel last van beginners, ze letten niet op, stoppen op de meest onpraktische plekken en veroorzaken verstoppingen op een aantal smalle plekken. De maandag en dinsdag was een heel ander verhaal, het was behoorlijk rustig en hadden geen last van opstoppingen en beginners. Als het mogelijk is ga dan zeker doordeweeks om de drukte te vermijden.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast214
25 januari 2018 · 19:18

winter bergen was leuk geen last gehad van beginners korte rijen een wacht tijd bij liften ben er geweest voor een week vond het leuk en ik heb geen spijkerbroek gezeien :]

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast028
27 december 2017 · 09:22

Gewoon een leuk gebied vanwege de korte afstand.

Met vriendenSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast269
21 december 2017 · 10:12

Dicht bij huis, vier uurtjes rijden.
Drie dagen geweest (twee overnachtingen) in de week buiten de schoolvakanties (18-20/12/ 2017) in een goed hotelletje op wandelafstand van de pistes en P1.
Er was veel sneeuw gevallen voor onze aankomst. Pistes waren goed geprepareerd. Geen drukte.
Partner is een leergierig beginnend skiër voor wie het gebied met zijn blauwe en rode pistes (bij goede sneeuwkwaliteit) een zeer leuke ervaring was.
Komen zeker nog eens terug voor een korte skivakantie.

Met partnerSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Roy83
11 december 2017 · 10:17

Begin december 2017 op een zondag weer eens naar Winterberg gegaan. De omstandigheden waren bar (maar dat ligt natuurlijk niet aan Winterberg), maar de sneeuw was goed en alles wat open kon, dat was ook open. Dat vind ik echt een pluspunt. Overdag wel veel kanonnen aan, maar ook dat begrijp ik wel. Ik heb al veel gezegd in vorige reviews, maar dit was voor het eerst dat ik in het weekend was (ook al is het nog ver voor het hoogseizoen) en het volgende viel me op:

  • Relatief druk, ondanks dat het het eerste weekend was dat ze open waren én dat het slecht weer was. Drukte merk je in de liften niet eens zo erg, maar op de piste wel wat meer. Het was prima te doen, maar drukker zou van mij niet hoeven. Ik ben overigens verwend qua drukte, ik ga altijd buiten het seizoen en zoek dan nog rustige gebieden uit
  • Niet alle horeca was open en de horeca die open was, was (mede door het slechte weer) stampvol. We wilden sowieso niet of heel laat lunchen, daarmee ondervang je dat, maar even snel een kop koffie drinken was er niet echt bij
  • Zelfs in dit voorseizoen echt veel prutsers. Dat je niet kan skiën is niet erg, maar neem dan les (en niet van je vriend(in)), in Winterberg zie je toch relatief veel mensen die er geen reet van kunnen die toch op rode pistes zijn (en niet alleen Nederlanders, ook net zo goed Duitsers). Ook veel beginnende snowboarders die vlak bij de lift op de grond zitten. Niet iets wat de dag verpest, maar wel opvallend
  • Ski’s voor mijn vriendin gehuurd bij Schneewitchen. Prima materiaal, nieuwe ski’s, heel professioneel
  • Echt verrassend goede pistes, ondanks dat het pas begin december is en het de hele dag door sneeuwde, was het qua pistes heerlijk skiën!
Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Bernard
20 november 2017 · 10:12

Wij zijn in januari zowel in Willingen als in Winterberg geweest in een weekend dat er erg veel sneeuw lag en ook nog viel. In Winterberg was het erg druk, maar op zich nog redelijk te doen, wellicht kwam dat doordat in dat weekend Nederland in de nacht van vrijdag op zaterdag bedolven werd onder een laag ijzel…
De wachtrij bij de liften zijn vaak groot, maar het verloopt vrij vlot doordat er voldoende lift capaciteit is. Echt een pluspunt! Wel zijn de restaurants in het skigebied overvol en hebben we eigenlijk niet de mogelijkheid gehad om te lunchen.

Voor een paar dagen een leuk skigebied, met als grootste voordeel dat je er in een uur of 4 rijden al kan zijn. Wij komen er zeker terug.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Mikannika
14 november 2017 · 09:13

Ik woon op 15 minuten van Winterberg en ga er elk jaar wel een paar keer skiën. Ik vind het heerlijk voor een middag. Vooral ook omdat ik eigenlijk alleen maar ga bij Kaiserwetter. Hier zijn wat tips van een local: Het is meestal erg druk in de vakanties en weekenden bij goede/acceptabele sneeuwcondities. Ik kan dit niet goed praten. Ik kan alleen maar zeggen: ga door de week, buiten de vakanties. Als je dan toch gaat as het druk is, rij dan vanaf Niedersfeld via Hildfeld, Grönebach en Elkeringhausen en ga in Winterberg door het centrum (als je achterin Winterberg moet zijn). Vanuit Medebach (Centerparcs) ga dan ook via Elkeringhausen, anders sta je al gauw vast bij de Ruhrquelle. Als je voor het feesten gaat, ga dan naar Willingen (vrijdag en vooral zaterdag). Dat feesten kun je in WIllingen trouwens ook goed van mei-oktober. Misschien nog wel beter dan in de Winter. Er zijn accommodaties in alle soorten en maten. Er zijn (in WInterberg) maar een paar accommodaties die zo goed als aan de piste liggen. Hou dus rekening met rijden. Op 15-30 minuten rijden krijg je vaak een aanzienlijk betere prijs/kwaliteitsverhouding qua accommodatie.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast184
16 september 2017 · 16:39

leuk gebied, maar wel voor een paar dagen. het liefst niet in het weekend

Met partnerSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast126
25 februari 2017 · 15:03

Goed skigebied op slechts een paar uur rijden vanaf nederland. Ik kom al 10 jaar in winterberg, en ik vind het nogsteeds leuk. Ook ligt er altijd genoeg sneeuw om op te skiën. Winterberg is veruit het meest sneeuwzekere skigebied in Sauerland vanwege ruim 360 sneeuwkanonnen. Je moet winterberg natuurlijk niet vergelijken met de Alpen, maar om er één of enkele dagen te skiën is het prima. Winterberg heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de bouw van skiliften, waardoor rijen aanzienlijk korten zijn geworden. Persoonlijk vind ik Kappe de mooiste berg. Op deze berg ligt een zwarte piste met een helling van 50% en een hoogteverschil van ruim 170 meter. Ook ligt er een mooie rode piste naast. Wel wordt het de afgelopen jaren steeds drukker in Winterberg, mede vanwege de bouw van 8- en 6- persoons stoeltjesliften. Als je voor een langere tijd in Winterberg verblijft, zou ik skigebied Willingen ook proberen. Het ligt op een half uurtje rijden van Winterberg. Het is hier iets rustiger en de pistes zijn aanzienlijk langer.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast513
23 februari 2017 · 13:02

Moderne liften, veel verschillende afdalingen en mogelijkheden. De afdaling zijn wel kort, maar soms best aardig. De blauwe zijn eerder groen dan blauw, maar daarmee wel ideale begineerspistes. De Kappe heeft echt mooie afdalingen. Het is wel druk in Winterberg. Dat merkte ik vooral bij het eten: alles vol. Maar voor 1 of 2 dagen een aardig gebied.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Roy83
16 februari 2017 · 08:13

Ik ben afgelopen januari weer op een doordeweekse dag naar Winterberg geweest. Het had veel gesneeuwd en het hele Sauerland lag er heel mooi bij. Ik was met een beginner (die les nam) en moest dus parkeren op P1. Dat was al wat druk en de skiverhuur was ook wat chaotisch, maar wel vlot.

Het was een mooie woensdag, de zon kwam er wat door, de sneeuw was redelijk vers en het winterse plaatje was door de besneeuwde bomen fenomenaal. Een topdag dus. Dat kon je ook merken, ik vond het in vergelijking met eerdere dagjes een stuk drukker. Ik skiede een groot deel alleen, dus kon in de praktijk overal wel een leeg stoeltje meepakken, waardoor voor mij de wachttijd dus wel meeviel.

Er waren uiteraard veel Nederlands, veel beginners en relatief veel snowboarders. Ik had me daar op ingesteld en had er verder ook geen last van, maar het stereotype wordt hier heerlijk bevestigd. In de ochtend heb ik de Nordhang bezocht. Heerlijke rustige piste, fijne sneeuw en een top uitzicht. Ik heb me daar prima vermaakt. Vervolgens naar de Kappe. Daar was het wat drukker en de Schneewitchen (op de weg er naar toe) was al redelijk kapotgeskied. Erg druk ook.

De Kappe is inmiddels prima aangesloten! Het was er wat druk, de rode piste was heel goed te doen en de zwarte was nogal hard. Dat zorgde ervoor dat het daar niet heel druk op was. Hele fijne piste. Niet heel moeilijk maar wel de uitdagendste nu Winterberg denk ik. Je staat ook zo weer boven.

Na de lunch de rest van het gebied nog even ingegaan. Het was druk, de pistes waren kapot dus overal stonden wat angstige mensen naar beneden te kijken. Er waren wel uitzonderingen: bij de Quickjet bleef het goed te doen en ook bij de Surenberg kon je prima skien. De afdaling is leuk, relatief lang voor Winterberg en je staat snel weer boven.

Al met al een prima dag. Wel wat drukker dan verwacht, maar goed, de condities waren top. De pistes waren snel kapot, maar als je een beetje kan skien nog steeds te doen en er waren ook genoeg plekken te vinden waar je minder drukte en dus betere pistes had. De tips zijn wat mij betreft echt Surenberg en Nordhang. Ik zou de dag beginnen op de Kappe, voor het daar druk wordt. Door de drukte en de soms nog steeds bruine plekken zou ik twijfelen over eigen skies (als je die hebt). Het nadeel is dat het verhuurmateriaal ook niet echt top is, maar goed.

Voor een dagje, betaalbaar, skien is en blijft Winterberg top.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast119
12 februari 2017 · 21:00

Voor fam bezoek dit weekend in Winterberg. Uiteraard ook het skigebied bekenen. Ik ben een redelijk ervaren boarder en ben vaak te vinden in de grotere gebieden in Frankrijk. Voor mij waren de pistes veel te kort. Erg druk en sneeuwcondities waren matig tot slecht. Maar dat laatste kan natuurlijk veranderen. Voor families en echte beginners ok, maar door de vlakke en korte hellingen zul je hier weinig progressie kunnen maken in de wintersport.

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast176
6 februari 2017 · 12:14

Positief: faciliteiten en afstand tot Nederland

We waren in Winterberg tijdens de kerstvakantie: het was dusdanig druk dat skieen en snowboarden bijna onmogelijk was. Eigenlijk alleen maar bezig met ontwijken van anderen

Met familieSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast799
30 januari 2017 · 11:43

Winterberg is een klein maar fijn wintersportgebied. De pistes zijn van goede sneeuw kwaliteit, niet al te lang en niet al te stijl waardoor perfect voor beginners. Helaas is de drukte niet bepaald geschikt voor beginners. Zeker als beginnende boarder is het lastig om alle onervaren skiers te passeren.

De drukte is ook terug te vinden in de restaurants en barretjes waar je in de rij moet staan om een drankje te bestellen, en dan heb ik het nog niet eens over een zitplek gehad… dit duurt minstens een half uur (dit was buiten de vakanties om en door de weeks, dus in de vakanties nog veel erger).

Ondanks de drukte waren de rijen niet onaangenaam bij de skiliften en liep het aardig door.

Lekker gebied, maar ga zeker buiten de vakanties en weekenden om.

Met partnerSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast153
28 januari 2017 · 16:34

Afgelopen week in Winterberg geweest. Het was behoorlijk druk maar er lag dan ook prachtige sneeuw. Al jaren ga ik met mijn gezin naar Oostenrijk om te skiën, ik was echter verrast door de goede pistes en de professionele uitstraling van dit gebied. Echt een aanrader om er weer in te komen, en dat zo dicht bij huis!

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast934
18 januari 2017 · 17:41

Bizar dat ze zo dicht bij huis de boel zo goed kunnen prepareren. Dat is natuurlijk ook wel het leukste aan Winterberg, dat je op 280 km van huis kan skiën. Je moet het niet vergelijken met Oostenrijk natuurlijk. Pistes zijn leuk voor een dag. Als je langer in Sauerland zit zou ik per dag een ander skigebied kiezen.

Leuk ook zijn de rodelliften. Sleeen met een jochie van 2,5 is daar dikke pret.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast383
15 januari 2017 · 22:12

Fijn gebied voor 2\3 dagen. Wij gaan vaak van zondagavond tot dinsdagavond. Het is dan rustig en dan zijn er nergens wachttijden. De liften zijn top en de pistes liggen er altijd netjes bij. Na 2 dagen heb je het wel gehad, maar het is altijd leuk om te doen. Verder een prachtige omgeving en vele fijne restaurantjes op en naast de piste.

Met partnerSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast018
7 januari 2017 · 21:59

Voor beginners is het leuk. Zeker als je met een snowboard bent, kun je alleen met stoeltjesliften in het hele gebied komen. Wij snowboarden en skien al jaren, dan ben je al snel uitgekeken op de korte pistes. De webcams laten niet de lange rijen zien bij de liften. Op zich ging het wel, we waren er donderdag 5 januari 2016, maar om 15.oo uur was het zo druk dat we rechtsreeks van het restaurant naar de auto zijn gegaan. Ga je om 9.00 uur dan kun je snel wat pistes pakken zonder een rij bij de liften. Echter ga je naar een lift waar een parkeerplaats bij is, dan loop je al vast in de menigte. Voor de gevorderde wintersporter is zelfs 1 dag al niet leuk. Wij gaan er dan ook niet meer naartoe voor 1 dag. Het is zeer druk, veel auto’s, veel drukte in restaurants (rijen wachtenden), skipas voor 2 ouders met kinderen met familietarief kost 102 euro voor 1 dag. Ook niet echt goedkoop als je ziet dat je niet lang daar plezier van hebt door de korte pistes. Wij hebben uitgerekend dat we in totaal 13 keer een lift hebben gebruikt. 2 euro per lift per persoon, dat valt dan wel weer mee, maar toch 102 euro is veel. Waarom? Je ontkomt niet aan horecakosten (wij nemen niet ons eten en drinken mee op de piste). Je zit dan al snel in een restaurant waar je zo’n 30 a 40 euro gemiddeld kwijt bent (als je het rustig aan doet). Goede tip is; P6 daar zit de MC Donalds vlakbij. Daar kun je naar de wc en je ontbijt nemen en dan 0m 8.30 uur naar P6 rijden. Gratis parkeren en je kunt daar bij de liftkassa je skipas aanschaffen. Met brandstofkosten erbij kost 1 dagje dan al snel een kleine 300 euro. s Avonds kun je goed in Winterberg zelf eten, dan rij je achter de massa aan en sta je niet in de file. Wij investeren die 300 euro toch liever in 1 week Oostenrijk.

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast668
5 januari 2017 · 16:55

Het is een top skigebied met moderne liften, er zijn veel verschillende pistes

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast395
19 oktober 2016 · 13:05

Drie a vier keer per jaar even een lang weekend met vrienden of familie naar Winterberg/Willingen en dat al een paar jaar.
Wij vinden het daar gewoon geweldig en zijn geen beginners.
Het feest begint bij ons al op de parkeerplaats waar we met ze allen afspreken voor de reis.
Je ontmoet er altijd leuke mensen ,kan er goed eten en de kroegen zijn er heel gezellig, in het dorp zijn er veel leuke winkels en vooral goede restaurants.
Het skigebied is gewoon leuk ,en met de nieuwe lift bij de Kappe een stuk uitdagender geworden.
Met de familie ga ik altijd naar een wat beter Hotel in het centrum en maken er dan een heel luxe weekend van, en de prijzen vallen altijd mee vooral als je
een aanbieding pakt.
Ik kan eigenlijk als enige minpunt aangeven dat het skigebied na 2a3 dagen wel gaat vervelen.

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast294
13 april 2016 · 11:55

Wat een bestemming. Het is heel bizar dat de uitbaters van het skigebied er ieder jaar een sneeuwparadijs van weten te maken. Ondanks de lage hoogte en de vrij hoge temperatuur kun je er zo’n 90 dagen per jaar skiën.
Je doet de uitbaters onrecht toe wanneer je klaagt over pap-sneeuw e.d. Wanneer er in Frankrijk op 1500 meter (in het dal) pap-sneeuw ligt mag je klagen! Dan gaat er echt iets niet goed! Maar bij een dal op 600 meter (lees Winterberg) kun je er niets van zeggen.

Ga je voor sneeuwzekerheid en off-piste skiën? Kom dan a.u.b. niet naar Winterberg om vervolgens boos weg te gaan. Maar voor de mensen die gewoon amateur zijn en van tochtjes houden is dit een prima bestemming voor maximaal een paar dagen. Overigens kun je op de Kappe nog een paar leuke bospaadjes nemen bij voldoende natuursneeuw! Érg leuk.

Ik zou wel doordeweeks gaan buiten de voorjaarsvakantie en kerstvakantie. In deze weken kun je over de hoofden van mensen skiën en sta je bij de bremberg makkelijk een half uur in de rij. Hier heb je op rustige doordeweekse dagen absoluut geen last van. Verder is het op de Kappe nooit echt druk.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
michelr
19 februari 2016 · 14:12

Geweldig gebied voor een weekend of een midweek, zolang je rekenng houdt als je Ostenrijk of Frankrijk gewent ben dat het niet hoog ligt en het aantal pistes klein is. Maar als je erna toe gaat wetende dat het laag en klein is met een probleem dat je wel eens groene pistes kan hebben, dan heb je een geweldig weekend.

Als er genoeg sneeuw ligt waan je je in de alpen, maar dit kan ook omslaan met regen. Dit weet je en ondanks dat wij bijna een dag regen hebben gehad gevolgt door een hoop sneeuw hebben we een geweldig weekend gehad die voor herhaling vatbaar is.

Men doet hier hun uiterste best om de pistes zo goed als mogelijk te prerareren, en dat zie je ook. De hoeveelheid sneeuwkanonen zijn gebieden in de alpen jaloers op.

De liften zien er soms wat gedateerd uit, en het kan soms heel druk zijn bij de liften. Maar als je daar rekening mee houdt is er aan ergeren uitgesloten.

Ik zal mijn vakantie naar Saalbach Hinterglemm absoluut niet gaan inruilen voor Winterberg, maar voor een weekend ervoor ga ik er graag na toe.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast64915 februari 2016 · 19:18

Wat een slechte skischool Semmler niet om aan te raden! Arrogante baas Eugene kijkt alleen maar wat er betaald wordt! Kinderen van 15 en 12 worden bij een groep van 11 geplaats gemiddelde leeftijd 6 jaar waardoor ze meer de kleintjes moesten helpen dan dat ze les kregen. Daarna een verkeerde prijsopgave gehad en meneer zegt niet meer dan ik kan me verdedigen en de juiste prijs aantonen. Uitgelegd dat de kinderen 5x in 2 uur van een heuvel af gingen van een paar meter en de rest stil hebben gestaan in de rij. Echt waardeloos totaal geen excuus of andere optie aangeboden gekregen. Eugene is het niet waard om zo een skischool te runnen.

Skiër1 tot 4 jaar ervaring
Stefdeboer
4 februari 2016 · 21:54

Leuk gebied op maar een paar uurtjes rijden, in het weekend altijd erg lang wachten( soms wel 40 min) maar door de weeks echt heel leuk! Als je toch in het weekend of in de vakantie gaat, is het verstandig van te voren je skis te huren( als je geen eigen skis hebt). Pas ook altijd goed op op de piste, want de vele beginners vliegen je om de oren. Zelf heb ik er niet echt last van gehad de keren dat ik er was maar heb veel beginners andere skiers/boarders onderuit zien halen. De prijs is ook relatief laag, met een dagje SnowWorld ben je namelijk bijna net zo veel kwijt.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast997
25 januari 2016 · 17:06

Heerlijke bestemming maar wat een circus in de weekenden. Overal wachten wachten wachten, om Winterberg binnen te komen, om te parkeren, om een liftticket te kopen (1 uur in de rij gestaan), voor de liften, en uiteindelijk om het dorp weer uit te komen. Een lange file. Uiteindelijk weinig kunnen skieen hierdoor. Volgende keer doordeweeks of een ander skigebied.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast509
24 november 2015 · 18:02

Ga niet met nieuwe ski’s. Hele hordes vliegen er overheen gekleed in spijkerbroek. Het risico dat je omver wordt geskied is zéér hoog.

Met familieSkiër
Gast637
27 oktober 2015 · 15:58

Uitstekend gebied voor beginners en net daarboven om vanaf oost nederland binnen 3 uur te kunnen skieen/snowboarden.

Met vriendenSnowboarder1 tot 4 jaar ervaring
AW__
16 maart 2015 · 16:46

Afgelopen weekend (13-3 - 16-3-) bezoek gebracht aan Winterberg en Willingen. Aangenaam verrast door dit gebied en de sneeuwcondities in deze tijd van het jaar. Pistes waren over het algemeen goed met een paar prachtige uitschieters waar ons gezelschap de hele dag op heeft vermaakt.

Pistes zijn over het algemeen goed op elkaar aangesloten zodat je snel het hele gebied kan doorkruisen. Liften ook prima in orde. Eetgelegenheden zijn er voldoende, wel jammer dat de kaart ook gelegenheden aangaf die er helemaal niet waren.

Nergens hoeven wachten op liften, was helemaal niet druk. Uiteraard wel veel beginners.

Zelfs in maart dus nog prima kunnen vermaken!

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast226
15 maart 2015 · 16:28

met 6 personen naar dit gebied gekomen. Voor ieders wat wils. Pistes waren goed verzorgd. Heerlijk geskied. Voor herhaling vatbaar.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast212
14 maart 2015 · 09:07

Ik ben 60+, skier met weinig ervaring.
Heb afgelopen midweek genoten in Winterberg. Prima skigebied voor beginners maar ook voor gevorderden.
Een hele mooie beginnerspiste is de 12, ik heb daar heel wat uren doorgebracht.

Skiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast893
21 februari 2015 · 14:16

Wij zijn met 3 kinderen net terug van een midweek, waarvan 3 dagen skiën. Bij ons viel de drukte zeer goed mee, met de sneeuwkwaliteit moet je wat geluk hebben. Wat mij wel opvalt is dat dergelijk klein gebied goed uitgerust is met betrekkelijk veel zitliften. Uiteraard niet vergelijken met de grotere skigebieden, maar voor onze kinderen is dit gebied als kennismaking met het skiën prima geweest!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast931
8 februari 2015 · 12:22

Leuke skilift. Maar de Skihut! Wat verselijk zeg. 3 wc voor al die bussen die het massatoerisme verzorgen. Je staat uren in de rij. je fataoenlijk omkleden is er niet bij. De vloer op het toilet is kletsnat. Moet je daar nou je skibroek aantrekken?
En als het druk is in de skihut, pas op je spulletjes. Je hebt nog geen 25 vierkante cm voor jezelf en je voelt handen langs de zijkanten van je jack glijden. Gelukkig had ik mijn waardevolle spullen in een tasje dat ik stijf omklemd met mijn armen vasthield. Smerige vieze rotzooi. Ik denk ook dat er teveel mensen binnengelaten worden. Hoe zit het met de brandveiligheid als er iets gebeurt?

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast655
7 februari 2015 · 23:38

Vandaag 7 februari 2015 geweest.
Topdrukte, gemiddelde wachttijd voor liften van 20 tot 30 minuten.
Materiaalverhuur voortijdig reserveren anders is ( net als vandaag ) alles uitverkocht.
Pistes abnormaal druk.
Alle restaurants vol gereserveerd.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Roy83
11 januari 2015 · 12:02

Op een korte afstand van Nederland vind je in Winterberg toch echt wel een volwaardig skigebied. De kilometers waar ze mee adverteren lijken me wat hoog, maar goed, dat geldt voor meer skigebieden. Ik ben er op een doordeweekse dag geweest, dit is wat me opviel:

Positief:

  • Superrustig, we hebben nergens hoeven wachten
  • Moderne stoeltjesliften
  • Redelijk groot aanbod rode pistes (niet heel lastig, maar ook echt geen blauw)
  • Goed prijsniveau, zowel voor skipas als horeca als skiverhuur
  • Goed geprepareerd en besneeuwd (over 't algemeen)

Negatief:

  • Wel wat korte pistes (maar dat weet je eigenlijk al wel)
  • Blauw is soms echt heel vlak (wel geschikt voor beginners)
  • Op de steilere pistes soms wel wat bruine vlekken (maar goed, dat weet je eigenlijk ook)

Als beginner is dit erg leuk denk ik, ik als gemiddelde skiër vond het in ieder geval leuk. Als je gaat voor zwart dan moet je hier niet zijn. De enige echte zwarte piste kwam ik prima af terwijl ik in de Alpen zwart over 't algemeen ontloop.

Op drukke dagen/weekenden zou ik hier niet heen gaan. Je kon bij de liften merken dat ze soms lange rijen hebben en dan zijn de afdalingen echt veel te kort. Op een rustige (doordeweekse) dag kun je heerlijk een dagje skiën. Ook dan zie je overigens wel veel hele slechte skiërs waar je liever niet te dicht bij wil zijn.

De Poppenberg is mijn favoriet, met name de pistes bij de Quickjet. Op de Bremberg is het eerste stuk van de rode piste minder, maar daarna is dat een hele mooie piste. Herloh is ok, maar denk ik vaak wat drukker, de Surenberg heeft maar 1 lift (los van de Landal sleper), maar wel een mooie piste en de Kappe/Kahler Asten ben ik niet geweest ivm het weer.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
MatthewFinnegan
9 januari 2015 · 18:19

Leuke bestemming voor een paar dagen. Zeker niet langer dan 3-4 dagen als je al goed kunt skieen/snowboarden, maar wel leuk om eens doordeweeks heen te gaan. Heel weinig mogelijkheid om buiten de pistes om te gaan helaas …

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring