Winterberg / Willingen in voorjaarsvakantie 2013

Dit onderwerp gaat over de bestemming Skiliftkarussell Winterberg

Wij willen deze voorjaarsvakantie misschien naar Duitsland (Winterberg of Willingen). Gaat om een probeer vakantie (eerste keer). Vakantieperiode is de week van 25 feb.

Vragen:

  • is het dan naar verwachting druk in Winterberg of Willingen?
  • wat is de kans op minder goede sneeuw / piste kwaliteit?

Ja, dan is het druk in Winterberg én Willingen

Dat hangt helemaal af van het weer de komende weken. Zoals je wellicht weet zal de temperatuur naar verwachting na het weekend omhoog gaan. Het is de vraag hoe lang dat zo zal zijn dus er is nog weinig over te zeggen, omdat je pas over een maand gaat.

In Winterberg is in de krokusvakantie alleen druk bij de beginnersliften. Bij de meeste liften valt het dan erg mee. Wegblijven: liften 4, 10, 10a en 12. Bij goede sneeuw is het in de weekenden ook elders drukker, maar er zijn altijd relatief rustige liften / pistes te vinden.

Week van 25 februari… dan is het op werkdagen sowieso erg rustig, vergelijkbaar met nu, zie http://www.skiliftkarussell.de/skigebiet/webcams.html…
gr. Harry (Winterberg)

@Harry,

Hou er wel rekening mee dat dan toch een gedeelte van Nederland schoolvakantie heeft Het is in die week op doordeweekse dagen toch drukker dan nu.

@gast 602
Onze ervaring is dat bij een gespreide krokusvakantie over 3 weken de drukte erg meevalt. Wel zijn de beginnersliften dan druk, maar niet zo dramatisch als een paar jaar geleden. Ook Moeppi blijft een bottleneck, maar goed, die heeft dan ook de lekkerste pistes…
Harry (Winterberg)

Plaats een reactie