Reviews Zillertal Arena

82% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 7.7 op basis van 137 beoordelingen.

Sterke punten: Uitstekend voor gevorderden, uitbundige après-ski, geen vlakke stukken, super kindvriendelijk, goede variatie in pistes, goed eten op de piste en sneeuwzeker.
Zwakke punten: Druk.

Wat vind jij van Zillertal Arena?

Reviews van gebruikers

Gast096
15 januari 2020 · 11:43

Ik kom al jaren in het gebied van Zillertal Arena. De laatste jaren zitten wij in Hochkrimml. Dat is ideaal met kleine kinderen omdat de piste, liften en skischool op loopafstand zijn. De pistes bij Hochkrimml zijn redelijk eenvoudig maar je zit ook best snel in het gebied boven Konigsleiten en richting Gerlos. Zell am Ziller is ook prima te doen maar dan ben je iets langer bezig.
Verwacht in Hochkrimml geen bruisende après-ski, daarvoor moet je in Gerlos zijn. Er zitten in Hochkrimml wel een paar prima restaurants, 2 skischolen en 2 skiwinkels. De supermarkt zit in Königsleiten wat 15 minuten rijden is.
Wil je echt de hele dag knallen en veel km’s maken dan is dit gebied wat aan de kleine kant. Wil je afwisseling en wil je met jouw kind nog een rondje skiën na de skiles dan is dit echt een leuk gebied.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
KartorNL
14 november 2019 · 10:54

In Gerlos (2016) mijn eerste meters gemaakt op de ski, waardoor je “beperkt” bent om per ski enkel boven Gerlos te komen. Het is wel een heel mooi gebied om je eerste bochten te leren draaien. Als je naar een ander gebied wilt, ben je als beginner overgeleverd aan de skibus. De verbinding naar Königsleiten is zwart, de verbinding naar Zell is rood en geen aanrader voor een starter.

Verder een mooi gebied met geweldige uitzichten en mooie pistes.

Après-ski in Gerlos is geweldig!

Met vriendenSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Anoniempje
31 oktober 2019 · 16:55

Lekker lange pistes. Zeker in Zell zijn het leuke, vooral rode pistes. Verbinding met Gerlos is koud en duurt lang. Verder: ga eten bij de Schnitzelhütte!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast141
11 maart 2019 · 16:10

Op papier zit dit gebied er goed uit: veel liften en pisten en Gerlos ligt centraal in het skigebied, maar in praktijk valt flink tegen.
Dit komt omdat er in het deel van Gerlos maar weinig liften en pistes zijn. Als je wat afwisseling wilt hebben, moet je naar Zell (linksaf) of Konigsleiten (rechtsaf). Het nadeel daarvan is dat er naar beide kanten er maar één route beschikbaar en je dus lang staat te wachten bij de liften en de pistes er naar toe druk zijn. Voor beide kanten geldt dat je liefst vier liften moet nemen om er te komen. En op het einde van de dag zijn de pistes terug naar Gerlos helemaal 'kapot' geskied.
Misschien prima voor de beginnende skiër, maar niet voor de gevorderde skiër die graag lange en afwisselende tochten maakt.

In het dorp is er weinig te beleven: nauwelijks winkels, weinig restaurants en nogal sfeerloos.

Wel genoeg leuke, goede en vrij goedkope gelegenheden om aan de piste wat drinken of eten.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast134
20 februari 2019 · 19:20

Top gebied, het jammere is dat de aansluitliften van Gerlos naar Zell echt heel druk zijn.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Quick
10 februari 2019 · 18:01

In de eerste week van februari zijn wij vanuit ons appartement in Stumm twee dagen naar Zell am Ziller gereden om de Zillertal Arena te verkennen. Twee dagen met fantastische sneeuwcondities en ontzettend veel zon.

Ik vind dit het leukste gebied dat ik in het Zillertal bezocht heb. Voor de tocht van Zell helemaal naar Hochkrimml kun je gerust een dag uittrekken en waar ik mezelf in de skigebieden van Mayrhofen en Kaltenbach in een industrieel, massaal skigebied waande, heb ik dat in de Zillertal Arena niet gevoeld. Natuurlijk is het er druk en zijn hier ook grote, massale hutten, maar de drukte verspreid zich goed en er zijn ook genoeg gemoedelijke delen van het skigebied te vinden. Bovendien heb je fantastisch mooie uitzichten en waan je je tussen Gerlos en Zell echt in niemandsland in het hooggebergte.

Er zijn in dit gebied wel onwijs veel Nederlanders, waarbij Gerlos natuurlijk de kroon spant. De verbinding tussen Gerlos en Zell is niet ideaal, maar hier wordt in de komende jaren wat aan gedaan door allereerst de ellenlange vastgeklemde stoeltjeslift Stoanmandl te vervangen. Later volgt dan de vervanging van de Krimml-Xpress. Hoewel de verbinding momenteel nog redelijk wat tijd in beslag neemt, heb ik mij daar niet echt aan gestoord. Deze doe je toch maar één keer per dag de ene en andere kant op. Wel vervelend is het flinke stuk prikken tussen de Kreuzjoch-Xpress en Krimml-Xpress ter hoogte van de Arena Stadl. Dit prikken moet overigens beide kanten op.

Ik vond het minste deel van het gebied boven Gerlos. De kant van Zell am Ziller is daarentegen erg fraai. Hier kun je ook een afdaling van maar liefst 1900 hoogtemeters maken in de namiddagzon. Wel alleen voor gevorderden, want na het middenstation van de Karspitzbahn is de dalafdaling smal, steil en daardoor vaak buckelig en afgeschraapt aan het eind van de dag. De pistes op de Gerlosplatte bij Hochkrimml zijn lekker gemoedelijk en hier is het minder druk dan rondom Gerlos. Het leukste deel van het gebied is wat mij betreft rondom de Königsleitenspitze. Daar ligt ook een fijne hut om te lunchen, namelijk de Larmach-Alm.

Naast de Sportabfahrt (rode 18) kan ik aan de kant van Zell de rode 17 en 20 aanraden. Aanraders in de rest van het gebied zijn achtereenvolgens de rode 39, 38 en 37 van de Königsleitenspitze, of beter nog: de zwarte 42. Ook de rode 53 naar de Gipfelbahn is leuk. Op de Gerlosplatte bij Hochkrimml zijn de mooiste pistes wat mij betreft de heerlijk rustige zwarte 86 die wordt ontsloten door een sleeplift. Verder is de rode 70 lekker breed met een fijne hellingshoek.

Après-ski op de berg kan het beste bij Seppi's boven Gerlos. In dat dorp is tevens de beste après-ski in het dal te vinden, hoewel je in de andere dorpen ook wel het een en ander vindt.

Kortom: positief verrast door dit gebied. De deelgebieden zijn niet ideaal verbonden maar dat is voor mij weinig storend. Wel is het gebied drukker dan ik gewend ben, ook buiten de vakantieweken. En er zijn extreem veel Nederlanders. Maar qua skiën leuke pistes in verschillende kommen en op verschillende hellingen, waardoor je lekker kunt variëren tijdens je wintersportvakantie.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast735
29 december 2018 · 18:19

Mooi groot gebied met voor ieder wat wils. Genoeg vlakke, blauwe pistes voor de beginners, maar ook zeker genoeg uitdagendere pistes voor de wat gevorderderen. Het gebied heeft een groot aantal SpeedChecks, SkiMovie-points en Funparken. De sneeuwkwaliteit is bijna altijd top en ook buiten het skiën om valt er genoeg te beleven.

Ik kwam hier vroeger (en nu weer) elk jaar en heb hier ook leren skiën. Tussendoor heb ik wel een aantal andere gebieden bezocht, maar tot nu toe heeft niks de Zillertal Arena overtroffen!

Iets wat ik ook zeker aan kan raden, is om te gaan rodelen in Bramberg! Vanaf Köningsleiten is dit dorpje ongeveer een half uurtje rijden, en hier vind je de langste rodelbaan ter wereld, vanwel 14 kilometer lang! Van de skiliften in dit dorp kun je gewoon met je Zillertal Arena-skipas gebruik maken!

Wat voor mij het enige nadeel is, is dat het in het hoofdseizoen bij bepaalde liften redelijk druk kan zijn, maar naar mijn mening heb je dit al gauw als je naar een goed (en vrij bekend) gebied gaat.

Kortom, pracht gebied dat ik zeker aan iedereen zal aanraden!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast638
24 november 2018 · 10:18

Fijn gebied! Super mooi en hoog dus goeie sneeuw. Maar minder tijdens de vakantie, te druk en te veel mensen die niet kunnen skiën en weigeren les te nemen

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast224
12 november 2018 · 20:32

Erg gaaf gebied, voor ieder wat wils, voor de beginnende skiër misschien wat ongeschikt door de grootte van het gebied en de soms steile stukken.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast008
19 augustus 2018 · 10:17

Goed skigebied met een gletsjer in de buurt (Zillertal 3000)

Gast377
30 april 2018 · 09:21

Wat is de Zillertal Arena toch top. Elk jaar weer genieten we van de prachtige pistes en de gezellige après-ski. Vooral voor gezinnen met kinderen is het een prachtige bestemming. Aanrader!

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast972
26 maart 2018 · 20:09

Voor ieder wat wils en zelfs als ervaren skiër kan je hier prima uit de voeten. Weinig vlak en lekker stijl. Snelle en moderne liften. Op afstand van ongeveer 15 min van nog 2 mooie gebieden Mayrhofen en Kaltenbach.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast588
4 maart 2018 · 11:44

Sneeuw zeker, typisch Tiroolse sfeer, voldoende variatie in pistes (Konigsleiten en Zell Am Ziller hebben lange en brede pistes, grote plezier bij 2 dalafdalingen pistes bij Zell Am Ziller). Apreski bij Seppis, Gerlos, is ok, bij Cin Cin en Contry Club wordt je geconfonteerd met het ordinaire/decadente gedrag van de Nederlandse jeugd.

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast633
14 december 2017 · 16:39

Top gebied en altijd gezellig. Veel Nederlanders in Gerlos!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Babski
14 november 2017 · 16:45

Altijd erg druk maar dat drukt bij mij de pret niet echt moet ik zeggen. Het maakt het in de kroeg juist gezellig.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Bennie
22 juni 2017 · 21:09

Met weinig verwachtingen afgereisd naar Königsleiten voor een onderdompeling in het massatoerisme-geweld. Doordat ik buiten de drukste periode ben geweest viel het met de drukte erg mee. Alleen bij de Stoamandl echt moeten wachten. Verder is het piste-aanbod erg goed en gevarieerd, met veel afdalingen waarop je flink kan knallen. Is het niet zo druk dan is het een eitje om het gebied te doorkruisen. Op één dag ben ik in alle uithoeken geweest behalve de Hainzenberg. Zell am Ziller was afwisselend en sportief. De sportabfahrt en daarna zwarte dalafdaling in één ruk door is écht werken, en onderaan zijn je benen helemaal aan gort. Een must als het geopend is. Verder kun je lekker carven rond Königsleiten en zijn de dalafdalingen naar Gerlos erg mooi. Samen met de aangename hellingen van de Gerlosplatte kun je hier van een compleet gebied spreken, dat ook nog eens veel sfeer heeft. Alleen dus ook een overdosis Nederlanders, maar ik heb het niet als vervelend ervaren.
Mij heeft het gebied aangenaam verrast en ik kom er zeker nog eens terug!

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Skish
15 januari 2017 · 19:25

De Zillertal Arena staat erg hoog in het lijstje van favoriete skigebieden.

Positief:
Je kan er heerlijk touren door de uitgestrektheid van het gebied. Er is een goede afwisseling tussen makkelijke piste’s (veel blauw boven bij Gerlos, wat voor beginners erg leuk als oefengebied is) en moeilijke piste’s (leuke zwarte afdaling van Gerlos naar Konigsleiten).
Leuke eettentjes (Seppi’s is een aanrader, goed prijsniveau en leuke muziek eind van de middag). Ook zijn we erg te spreken over de kwaliteit en het enthousiasme bij Michi’s Skischule in Gerlos.

Negatief:
De verbindingslift (Krimml Express) tussen Zell en Gerlos lijkt zijn beste tijd gehad te hebben. Was vaak gesloten door het weer of stuk en hebben er ook nog eens een flinke tijd in vastgezeten (koud!). Hierdoor loop je het risico om in Zell of Gerlos te stranden tijdens een tocht.

Eindoordeel:
Een aanrader! Het is zeker niet de laatste keer dat wij hier geweest zijn.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
StevenDW
27 februari 2016 · 21:00

2 weken geleden samen met vrienden een week doorgebracht in Gerlos in de Zillertal Arena. Als zeer ervaren skiërs hebben wij een leuke vakantie gehad, maar een echte topper vonden wij dit gebied niet.

Het skiën.

De sneeuwkwaliteit was goed, de pistes werden zeer goed onderhouden en er was voldoende mogelijkheid voor wat “spielerei”, maar het ontbrak ons duidelijk aan variatie en echte uitdagingen. De zwarte afdalingen naar Zell en vanuit Gerlos richting Konigsleiten (zeker in de namiddag als ze op buckels geskied was) waren weliswaar zeer leuk, maar daar stopt de uitdaging ook zo ongeveer. Zo zijn er bvb geen skiroutes in het gebied, wat ik een waar gemis vond.

Alles lijkt hard op elkaar en is voornamelijk (licht)rood. Begrijp mij niet verkeerd, het was leuk skiën, maar als je wat pit wilt in de afdalingen zijn andere gebieden in Oostenrijk veel geschikter.

De apres ski

Seppi’s op de Isskogel vonden wij een absolute topper. Leuke sfeer, lekkere muziek, schappelijke drankprijzen, … . Alleen spijtig dat het om 16.45u gedaan was. Dit is echter begrijpelijk omdat je nog een heel stuk naar beneden moet skiën.

In het dorp is alles extreem hard op Nederlanders gericht. Als Belg heb ik nog nooit zoveel Noorderburen samen op skivakantie geweten als in Gerlos. Ik vond het zelf allemaal een beetje te Nederlands (zeker de CinCin). We zijn per slot van rekening nog steeds in Oostenrijk.

De reis

Het traject naar het Zillertal is enorm filegevoelig, zeker met de grenscontroles in Duitsland nu. Tussen Nürnberg en München en aan de grensovergang in Kufstein is het altijd druk, en dan moet je nog 40km over een baan met 1 rijstrook in elke richting het Zillertal door. Ook dit is een zeer drukke baan omdat er verschillende grote skigebieden op uitkomen.

Slotsom

Zeker geen slecht gebied en voor de gemiddelde skiër die vnl rood en blauw wenst te skiën is er zeker veel te beleven.

Zoek je echter wat meer uitdaging in combinatie met een gezellige tot drukke apres ski, dan vind ik het westen van Oostenrijk, met St. Anton, Ischgl, Serfaus-Fiss-Ladis en Sölden toch veel geschikter. En in regel makkelijker aan te rijden.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast784
23 maart 2015 · 12:04

Prettig sneeuwzeker skigebied. Vind er voor de echte beginners echter niet zoveel te beleven: veel rood en zwart. Inderdaad veel Nederlanders, maar zeker niet storend. Heb het tijdens de après-ski goed naar m’n zin gehad. Het gebied ligt niet heel hoog: halverwege maart was de kwaliteit van de lager gelegen pistes matig tot slecht. Bovenop de berg prima en 's ochtends mooi geprepareerd. Aan eet- en drinktentjes, ook op de berg, absoluut geen gebrek. Wil je veel van het gebied zien, dan zit je naar mijn smaak wel veel in de lift (bijna allemaal stoeltjesliften). Pas en uitrusting goed betaalbaar (ca. 275 e p.p. voor 4 dagen).

Skiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast222
25 februari 2015 · 15:40

Met kinderen is de gerlosplatte ideaal, wil je zelf knallen, dan is de noordzijde van KL the place to be.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast144
18 februari 2015 · 17:49

Belachelijk lange wachttijden, capaciteit van de liften. Bijna onmogelijke verbinding tussen Zell en Gerlos. Meer liftje rijden dan skiën.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
ThomJ
11 januari 2015 · 13:10

De Zillertal Arena is een gebied met 2 kanten. Aan de ene kant heb je de meer blauwere pistes bij Gerlos en op de Gerlosplatte

Voordeel van dit gebied als je in Zell zit, is dat er een goede treinverbinding is, waardoor je vanuit Zell meteen naar de andere gebieden in het Zillertal kan gaan. Deze zitten ook bij de skipas inbegrepen.

Voor beginners is het gebied redelijk goed. In Gerlos heb je een gedeelte wat erg geschikt is. Dit is helaas niet zo lekker verbonden met Königsleiten. De verbindingspiste is zwart en wordt nogal vaak gedaan door mensen die daar eigenlijk de ervaring niet voor hebben. Hierdoor zijn de omstandigheden daar niet echt goed. Er liggen wel plannen om dit te gaan verbeteren, maar vooralsnog is de situatie daar niet ideaal.

Aan de kant van de Gerlosplatte is het wel echt een goed gebied voor iedereen die op niet al te moeilijke pistes aan zijn techniek wil werken. Als je in Königsleiten of Hochkrimml verblijft, is dit voor beginners eigenlijk gewoon een erg sterk gebied.

Voor gevorderden zijn de Königsleitenspitze en de pistes bij Zell. Bij Zell lijken de pistes qua moeilijkheidsgraad veel op elkaar en bij Königsleiten is er meer afwisseling en kun je zelf ook vaak kiezen tussen een moeilijke en makkelijkere piste.

Daarnaast is de capaciteit van het gebied erg sterk. Er zijn veel moderne liften en in Königsleiten zijn zelfs bijna alle liften gondels. De lift die hierop wat minder scoort is de verbinding Zell Gerlos. Dit is een wat oudere en lange lift. Qua capaciteit is hij prima, alleen de snelheid blijft hier een beetje achter.

Ga je met kinderen deze kant op, dan raad ik Königsleiten/Gerlosplatte aan. Het is hier wat rustiger en de sfeer past ook meer bij families.

Overigens ga ik al 16 jaar op wintersport. Ik heb eerst 8 jaar geskied en daarna 8 jaar gesnowboard. Qua techniek is expert misschien op de ski’s niet geheel waar, maar het inzicht zit er zeker in.

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
kokkieAmiga
22 december 2014 · 20:55

Ik heb zowat elk jaar sinds 1998 hier geskied, en heb het gebied door de jaren heen steeds groter en moderner zien worden. Het heeft hierdoor echter nooit zijn overzichtelijkheid verloren. Een behoorlijk nadeel is wel dat de Krimml Express erg lang en traag is, maar af en toe ook heel koud als er wind en ander onstuimig weer is. Een bubble zou geen overbodige luxe zijn. Je krijgt er dan wel een adembenemend uitzicht voor terug van het Teufeltal. Verder is de verbinding af en toe dicht, zodat je beperkt wordt in de mogelijkheden. Maar je kunt dan wel nog met de auto of bus naar Gerlos/Zell rijden. Een aanrader om te gaan zien, is een skishow met vuurwerk en muziek. (elke vrijdag avond in het hoogseizoen) bij Michi’s Schischule in Gerlos. Ook zijn er daar stalletjes waar ze gluehwein en bier verkopen. Tijdens de show kom je er dan achter dat Gerlos een echte hollandse enclave is. ?

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast62626 november 2014 · 14:48

Afgelopen winter naar de Zillertal Arena geweest. Wij verbleven in Zell am Ziller. Er gaan twee gondelbanen naar boven waarbij je bij de achterste altijd direct kan instappen. Met deze gondelbaan ga je direct naar 1 van de hogere punten van het gebied. Wij ervaarde de tochten als met een mooie diversiteit van pistes. het is een vriendelijk gebied waar elke skier terecht kan. Wil je uitdaging dan maak je dagtochten naar het skiegebied van Krimml. Je moet aardig doorskien om de tocht in zijn geheel te maken.
Wij hebben dit jaar weer voor dit gebied gekozen.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast258
2 maart 2014 · 23:07

Hey,

Wij hebben een huisje geboekt in Ramsau. Wij zitten nogal dicht bij de ramsberglift maar nu vroeg ik mij af of ik van daaruit het volledige gebied kan bereiken. Op de plattegrond ziet dit er niet zo uit.

Met familieSnowboarder1 tot 4 jaar ervaring
Gast958
1 februari 2014 · 09:21

Gast033 heeft het over Mayrhofen (zie onderstaande bericht, dat is zillertal 3000. Daar kun je een lange wachtrij hebben inderdaad als je de berg op wil.
Mayrhofen hoort niet tot het gebied van Zillertal Arena. Dus onderstaande bericht is incorrect.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast033
26 januari 2014 · 21:05

Er zijn best wel langen wachttijden bij gondel en liften .wij waren er tussen de 18 tot 25 jan , en vind mayrhofen niet echt de place to be ,
er waren erg veel engelsen die erg luidruchtig waren

Met partnerSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Robbert2
2 januari 2014 · 15:30

Heerlijk gebied waar ik al 24 jaar kom. Het mooiste is dat er een ruime keuze is in pistes. Van erg eenvoudig tot pittig. Extreem moeilijk is het nergens wat het top maakt om keihard van de piste te knallen. Wij zitten zelf altijd in Königsleiten maar dag tripjes naar Zell am Ziller en zelfs Mayerhofen zijn mogelijk, al zal je een stevig tempo aan moeten houden.

Daarnaast hoef je geen sleeplift te pakken en zijn alle liften meer dan modern en heerlijk snel. Favoriete afdaling is van bovenaan de Falschbach geheel naar Gerlos, mooie mix van rood en zwart en tevens off-piste mogelijkheden in het begin.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast183
31 december 2013 · 00:18

Veel flessenhalzen op skiroutes, betrekkelijk smalle pistes en tijdens ons verblijf waren pistes slecht geprepareerd. Wel wordt in tijden van matige tot geen sneeuwval, goed voorzien met de sneeuwkanonnen.
Laat je voor een goede maaltijd met de juiste prijs/kwaliteit verhouding adviseren door een Oostenrijker zelf.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Renemoderator
18 februari 2013 · 16:16

Met de minste verwachtingen gingen we richting de Zillertal Arena en het is me allemaal reuze meegevallen. Totaal niet gestoord aan irritante Nederlanders. Ja, ze zijn in overvloed aanwezig, maar als je het allemaal langs je af laat gaan vind ik het allemaal erg meevallen. Het gebied zelf had een mooie variatie. Boven Gerlos en de Plattenkogel is het ideaal voor beginners en Zell am Ziller / Konigsleiten heeft juist weer uitdagende pistes te bieden. Enig nadeel is dat de verbindingen voor beginners wel wat pittig kunnen zijn, maar die zijn ook te nemen met de liften. Voor freeriders zijn er niet bijzonder veel lijnen te vinden, maar aan de andere kant zijn er ook niet veel freeriders aanwezig, dus weinig poederstress. Zelf had het gebied en vooral het dorp (Gerlos) ons te weinig te bieden om er nog eens naar terug te gaan. Vooral in het dorp is het of massa apreski, of niets. Geen kleine barretjes e.d. waar je de massa kunt ontvluchten.

Met partnerSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast763
10 januari 2013 · 11:32

Zeer sneeuwzeker - tot ver in april kun je hier goed skiën. Gerlos heeft haar aprés ski, Zell de mooie lange brede pistes en Königsleiten is hét chaletdorp van Oostenrijk! Ook in de zomer super, zeker met kinderen.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast249
11 december 2012 · 18:28

Ik snap niet waarom mensen zo negatief zijn over dit gebied, in alles compleet. Enige puntje wat voor mij niet nagenoeg perfect is, is dat het zeker in Gerlos met vakantieperiodes eigenlijk te druk wordt. Zelf ben ik fan van het stuk vanaf Gerlos richting Königsleiten en de rest van het gebied daar. Écht een aanrader!

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast940
12 november 2012 · 21:07

het is een heerlijk gebied om met kinderen en vrienden te verblijven! Goede pistes en hutten, Konigsleiten is heerlijk en een zeer goede skischool voor de kids, Obermouser! Ja er mag voor de gevorderde skier iets meer uitdaging zijn maar zo met de kinderen top! Wij komen hier graag!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Wim
20 maart 2012 · 09:43

Vijf jaar geleden een Königsleiten geweest en nu terug naar Gerlos. Het gebied is verbeterd door de nieuwe liften en afdalingen in Königsleiten. Zell vind ik persoonlijk nog steeds het mooiste deel om te skiën. Königsleiten is door de nieuwe liften sterk verbeterd en heeft enkele mooie afdalingen. De liften zijn goed maar de afdalingen zijn voor mij te kort. Een nadeel is de ligging van de lift buiten het dorp Gerlos. Veel hotels en appartementen liggen in het dorp. De verbinding van Gerlos naar Zell is rampzalig (veel in de liften zitten en verbindingsafdalingen). Mocht het nog een keer Gerlos worden dan zeker naar Königsleiten. Gemoedelijk en dicht bij de liften en meerdere afdalingen in en door het dorp. Gerlos is voor mij te Nederland.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Julian
5 maart 2012 · 12:38

Erg mooi vooral krimmel expres.
Veel nederlanders die er asociaal waren.
Als je smorgens om 8 uur bij de dal lift bent
is er geen rij.
bij Gerlos je kon er 7km lang rodelen
skylinen en in zel de arena coaster (ook in de winter).
Druk bij de liften maar het ging erg snel

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Michel
27 februari 2012 · 08:05

Inn 2010 tijdens de voorjaarsvakantie eenweekje Gerlos, dacht dat het heel druk zou zijn maar dat viel me reuze mee. De liften in Gerlos die even buiten het dorp bevindt verwerkte de mensen heel snnel waardoor er bijna geen wahtijden was om naar het dalstation te gaan.

Eenmaal boven kom je op een groot, ruim en ondanks de drukte toch wel een overzichtelijke piste. De vele liften zorgen ervoor dat ook hier bijna geen wachttijden zijn.

Tourtochten naar Zell am Ziller of Koningsleite is leuk en goed te doen, Gerlos heeft 3 afdalingen naar het dorp waarvan 2 in het centrum.

Voor de kinderen is het ook leuk, een aparte deel van de afdaling in het centrum van het dorp is voor kleine kideren.

Echt een aanrader met in mijn ogen 1 nadeel de weg naar Gerlos, deze gaat via ee bergwand die voorral bij veel sneeuw en verkeer niet echt prettig is om te rijden zeker als je hoogtevrees heb.

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
JurgenElshof
19 februari 2012 · 17:12

Met vrienden naar Königsleiten geweest. De lift was destijds nog niet klaar, dus ik ben zeer benieuwd hoe dat geworden is. Wat blijft is dat bij de lift boven niets is. Je moet eerst een stuk skien voor dat je bij een leuk tentje bent. Verder is de afdaling naar Gerloss voor beginners en kinderen niet te doen. Wel leuk is het skien tussen de huisjes in het dorp en het gebied van Hoch Krimml. Daar kan je prima heen skien en rond skien. De rest van de familie kan dan met de auto tot aan de piste rijden.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Marco
13 februari 2012 · 15:10

Net terug van een korte ski vakantie in het Zillertal Arena. We zaten in het naastliggende dorp Krimml wat goed te doen is als er niet te veel sneeuw valt tijdens het verblijf daar, anders erg lastig over de bergpas naar het ski gebied te komen. Het ski gebied is niet zo heel groot en de verbindingen tussen Koningsleiten, Gerlos en Zell am Ziller zijn nu goed te doen maar als er weinig sneeuw ligt zijn deze verbindingen niet besneeuwbaar met kunstsneeuw en dus is er geen mogelijkheid om door te skieen waardoor je dus drie losse kleine skigebieden krijgt !!! Doordat er nu heel veel sneeuw ligt is het allemaal goed te doen, de pisten waren prima geprepareerd en lagen er goed bij. Voor mij was dit de eerste en laatste keer naar het Zillertal want er zijn veel mooiere ski gebieden in Oostenrijk. Als je dan toch gaat is hotel Zur Post in Krimml een aanrader heel gezellig met super aardig personeel en super ontbijt en avond eten voor een hele goede prijs !!!

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Jos
8 februari 2012 · 11:41

Net terug uit Gerlos.
Koud maar een leuk week gehad. Nadeel van het gebied is de verbinding van Gerlos naar Zell. Veel liften en weinig pisten. Ook zijn de afdalingen niet heel lang of je moet met verschillende liften naar boven. De lift in Gerlos ligt ook buiten het dorp. Jammer want hierdoor ben je bijna altijd verbonden aan de skibus. Hetgeen overigens niet tegen viel. De après-ski in Gerlos is voor mij iets het Hollands. De pisten waren echter zeer goed verzorgd waardoor het toch een dikke voldoende heeft gekregen.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Hugo
2 februari 2012 · 15:48

Zillertal Arena is een prima skigebied. Vooral de aansluitingen naar de diverse gebieden zijn ok, zoals bv Koningsleiten. Maar je hoeft NIET naar Gerlos voor Apres ski, wat een drama, noem het voortaan wel Kanlos… Alleen maar grote groepen mannen die kansloos dronken worden, vrouwen respectloos behandelen etc etc. Het groepsgedrag is hier erg aanwezig op een negatieve manier. Misschien dat er weken zijn dat dit niet zo is maar wij gaan niet meer terug, apres ski in Saalbach bv is veel relaxter en veel leuker publiek.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Nel26 januari 2012 · 10:44

Ik moet zeggen dat ik met verbazing sommige reacties lees. Ik heb juist goede ervaringen met het skigebied Zillertal Arena. Het is gemakkelijk om het gebied door te skiën, je hoeft maar 1 skipas aan te schaffen. De gratis skibus is druk, maar als je er eenmaal bent heb je wel een totaal ander gebied waar je je een dag kunt vermaken. Zelf zat ik dit jaar in Mayrhofen en ik ga zeker nog een keer terug. Leuke aprèsskibarren, leuk uitgaansleven en alle voorzieningen zijn aanwezig. Ik zocht een stuk over Zillertal Arena waar ervaringen en/of omschrijvingen gegeven werden, en met dit artikel ben ik het helemaal eens – knip: spam – . Zoals ze benoemen: leuk uitgaan, genoeg activiteiten (rodelen), mooie pistes en een groot gebied. Ik zou iedereen het gebied aanraden!

wesley23 januari 2012 · 12:41

Een week wezen skiën in dit gebied, terwijl we het in 2 dagen al hadden gezien. Gebied is zeer beperkt kwa mogelijkheden, maar een paar uitdagende pistes. Veel horizontale kilometers en verouderde liften. Kortom een gebied waar je het een paar dagen naar je zin kunt hebben. Doe mij maar Ischgl of Serfaus,Fiss, Ladis.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
geer
9 januari 2012 · 18:10

ik kom al 33 jaar in gerlos ,heb ook geskied in frankrijk .italie en zwitserland jammer dat gerlos van lieverlee te veel feestgangers aantrekt.maar dat gebeurt ook al in valthorensen st .anton .je doet er aan mee of niet. natuurlijk zijn er mooierergebieden maar ik vind dat je er uitstekend kunt skieen en dat ik er nog steeds graag kom

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Fred
6 januari 2012 · 12:49

Ben dit jaar een keer naar Kirchberg en
Kitzbuhel geweest aangezien mijn reisorganisatie niets rond kerst in Zell had. In vergelijking tot Zell/Gerlos is Kirchberg een prikpark, weinig echte afdalingen en veel paden. Zell heeft als voordeel dat je in korte tijd naar Mayerhofen en Kaltenbach kunt waar ook nog goede skigebieden te vinden zijn. Voor mij blijft het Zillertal een absolute plus t.o.v. andere gebieden (groot en redelijk hoog) in Oostenrijk en een stuk gezelliger als Frankrijk. In maart ben ik weer terug!!

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
rv
5 januari 2012 · 11:32

Vorig jaar in Gerlos geweest bij gebrek aan plek ergens anders.
We hebben ons erg goed vermaakt hoewel we laat (eind maart) in het seizoen waren en met name de dalafdalingen een uitdaging waren.
Gebied is een beetje rommelig en de verbindingen zijn niet overal perfect. Voor de rest wel veel mogelijkheden om tochten te maken en voor elk wat wils.
Gerlos is echt een Nederlands dorp; bepaal zelf of je dat leuk vind of juist niet. Wij hadden (ondanks/dankzij?) dat veel lol.
Een echte aanrader is Seppi’s Hutte met DJ Flexible (bij de Isskogelbaan).

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Bas
14 juli 2011 · 14:06

Allereerst: Wat kan iedereen hier mekkeren zeg.
Ik mag toch aannemen dat iedereen vooronderzoek doet voor hij/ zij een vakantie boekt.

Het is algemeen bekend dat Oostenrijk gezelliger is en de pistes in Frankrijk uitdagender zijn.

Volgens mij is deze eindeloze discussie zinloos!

Ik ben zowel in Frankrijk als in Oostenrijk geweest en beide landen hebben iets moois.

Betreft Zillertal Arena:

  • goede prijs skipas voor aantal kilometer piste
  • kindvriendelijk
  • Zowel voor de bedinnende als gevorderde skieer zeker de moeite waard
  • Korte wachttijden bij liften (mits je natuurlijk in de vakanties gaat maar dat kun je verwachten)
  • Off pist is misschien wel wat minder, maar als dat alles is.

Wat over het algemeen echt een groot verschil is tussen Oostenrijk en Frankrijk is dat de accomodaties in Oostenrijk vele malen beter zijn.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Costal
23 maart 2011 · 22:59

Niet ontdekt freeride gebied in Oostenrijk. Iedere zichzelf goed vindende skier loopt maar te klagen dat er te weinig runs zijn. Ze zijn er volop en ik ben blij dat de "echte" cracks ze niet willen zien/vinden. Stay in France zou ik zeggen. Ik vermaak me hier al jaren top. Op de piste word je niet veel wijzer, I agree, maar daar buiten is er in Gerlos Zell en Konigsleiten meer dan genoeg te vinden. Pistes zijn voor de normale vakantieganger meer dan genoeg, breed, super goed geprepareerd. Qua piste mogelijkheden beperkt in de zin dat het aaneengesloten is en dat je niet vanaf ééñ punt 10 liften/pistes kan nemen. Liften zijn vernieuwd met verwarming. Ideaal vakantie gebied voor groepen en families!

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Veekens
6 maart 2011 · 09:51

De zon schijnt hier nu non-stop.
Het heeft de afgelopen 5 dagen al niet meer gesneeuwt.
Het is erg warm en dat blijft het nog wel even.

Ideaal of vervelend de meningen zij hier verdeelt…

Met familieSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
A.
6 februari 2011 · 13:06

Mooi gebied met veel afwisselende pistes en de hele dag door goede zonligging van het hele gebied. Groot genoeg om je een week goed te vermaken. En hoog genoeg om sneeuwzeker te zijn. Ook veel offpiste mogelijkheden.
Nadeel is dat het zo uitgestrekt is dat je niet zomaar van de ene naar de andere kant skiet. Het gedeelte bij Gerlos is vooral voor beginners interessant, is net 1 grote blauwe vlakte. Gevorderden zullen toch eerder hun heil zoeken bij Zell of Konigsleiten. Konigsleiten heeft wat meer uitdagende pistes en is daardoor wat minder geschikt voor beginners. De rode pistes zijn wel erg breed en daardoor niet zo druk. Het gebied bij Zell is mooi afwisselend. Gerlosplatte (hochkrimml) ook 1 grote blauwe piste. Overal mooie brede carvingpistes.
Mooie nieuwe liften, maar helaas ook nog enkele erg koude stoeltjesliften. Begin februari nergens moeten wachten bij de liften.
Mooie hutten langs de piste. Ik kan mn de Prolleralm naast de zwarte piste van Gerlos naar Konigsleiten aanrijden en verder natuurlijk de Larmachalm bij Konigsleiten (bekend om zijn gegrilde kippen).
Verder goed aan te rijden. Vanaf de snelweg loopt een goede doorgaande weg het Zillertal in, waardoor je snel bij je bestemming bent zonder de bekende ‘stoplichtfiles’ in de dorpjes.

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Peer
16 januari 2011 · 12:12

Vijftien jaar lang (meerdere keren per seizoen) naar Gerlos geweest maar zijn er nu echt klaar mee. Prima skigebied met voor elk wat wils maar het gezuip, schreeuwende en vernielende landgenoten geven mij het schaamrood op de kaken. Wij houden ook wel van een feestje maar dat is o.i. iets anders dan hele nachten over straat zwerven en een hoop overlast veroorzaken.Wil je fatsoenlijk slapen blijf dan weg uit de hotels in het ‘centrum’ die juist in de hogere prijsklasse liggen. Genoeg negatief gedaan nu, we hebben er jaren prima geskied op goed geprepareerde pistes (alle lof voor de piste bullies die de hele nacht in touw zijn). Liftvoorzieningen zijn de laatste jaren duidelijk verbeterd. We gaan nu de Wilde Kaiser proberen maar wie weet komen we volgend jaar hier ‘met hangende pootjes’ terug.

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Wt
3 januari 2011 · 12:28

Ben tijdens de kerst en oud op nieuw in Gerlos geweest. Pistes smal en dus snel slecht bij drukte oude en weinig cappaciteit liften. Onderaan in gerlos begint een gondel wat erg weinig is rond de spits. Apres ski is geen echte apres ski. Luigi turbo bar (duitse apres ski) en seppi’s vielen tegen. Cincin, little london zijn echte ‘stap’ kroegen. Leuk maar geen apres ski. Hier kan je tot een uur of 10 door en daarna kan je nog naarde Country Club die tot in de zeer late uurtjes door gaat. Mooie jaarwisseling met vuurwerk gezien. Helaas wel matige en langdradige skishow. Ik beveel deze bestemming niet aan voor die hard skiers onder ons die om 9 uur de eerste lift willen pakken en willen toeren of off piste skien. Off piste gaat wel maar er is weinig mogelijkheid waardoor al snel veel sporen gevormd zijn. Wel voor mensen die willen ‘stappen’ in normale kleren, geen off piste skiers zijn en beginners zijn of mensen zonder snelheid en na het skien eerst willen douchen etc en niet voor mensen die buiten willen staan in skikleren en het echte apres ski gevoel willen meemaken. Wel leuke berghutten (niet van die enorme uit de grond gestampte arena’s). Heb me prima vermaakt in mijn favo vakantieland maar er zijn gebieden die veel meer cappaciteit en kwaliteit hebben en veel betere apres ski. (maar dan meestal wel minder tot in de late uurtjes doorgaan) Grote voordeel van Gerlos is dat het tov andere populaire ‘stap’ gebieden veel hoger ligt. Zeker voor in de kerstvakantie noodzakelijk. Mayrhofen,Kirchberg,Saalbach etc liggen veel lager.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Sjaak
29 december 2010 · 17:17

Kom al weer 7 jaar in Gerlos met vrienden, daarnaast ook naar Frankrijk/Italie. Altijd weer een leuke tijd, je leert er lokale bevolking kennen. Puur qua skien/skigebied kan Frankrijk/Italie zeker mooier zijn, maar de Oostenrijkse gemütlichkeit is en blijft top. Vette apres ski (Cin-Cin, Little London, Luigi’s of Country club) als je wilt of relaxt een biertje weghappen in de Milchbar of Cheers(iets later).

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Rien
28 december 2010 · 19:48

Annette,je bent’n zeur, ben je de harikiri afgeweest?Ben jij tot Hintertux geweest?Voor mij (Ons)is het de tweede keer dat we er over 2weken naar toegaan.

Ik ski al 30 jaar, en ga twee keer per jaar,maar ik vind het er tof.ski bus voor de deur ,bij de lift leuke apress-ski tentjes,Busje terug.Leuke mensen om je heen .

Wat wil je nog meer??

In Frankrijk kun je alleen goed (niet beter) ski’n,als je daar durft te lachen in de kroeg ,wat overigens niet te betalen is,kijken ze je vreemd aan.NEEEEE, geef mij Oostenrijk maar. Maar Annette toch 'n fijne vakantie in Frankrijk.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Rob29 november 2010 · 16:56

Kom al 25 jaar in het gebied.
Heb het van klein knullig gebied naar een mooi groot aaneengesloten gebied zien groeien.
Annette juist off piste is hier goed maar je moet wel een beetje hiken.
Uitgaan is natuurlijk in Gerlos Top maar lig ook vaak zat in Krimml en heb je ook een super gezellige apres skitent en Disco.
Vanuit Krimml terug skiën naar het dorp is ook spectaculair zeker als je boven langs gaat.Helaas alleen onder goede sneeuwomstandigheden te doen.
Zal hier zeker nog wel 20 jaar komen.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Rens
25 november 2010 · 23:13

‘Lange traverses zijn onhandig voor het skiën van tochten en voor snowboarders’

Dit punt kan aangepast worden: Zillertal Arena heeft in 1 zomer 3(!) gondels bijgebouwd, wat het maken van tochten een stuk aangenamer maakt. Vooral in Köningsleiten is het goed toeven nu met een verkorting van de ‘lift-tijd’ van zo’n 20/25 minuten.
Overigens zijn deze gondels nog niet te zien op de kaart die op deze pagina staat. Deze is ondertussen wel aanwezig online (www.zillertalarena.nl). Dit kan wellicht aangepast worden!?

Geef zelf sinds 2 jaar les in dit gebied. Wellicht binnenkort een uitgebreidere review dus ?

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Eric
22 november 2010 · 09:31

Tja beste lezers,

Wij gaan al jaren aaneengesloten naar Koningsleiten, sneeuwzeker, fantastische sfeer en geweldige pistes. Twee goede skischolen met nederlandstalige instructeurs en voor diegene die wil is er ook voldoende apres-ski. Wij gaan dit keer in januari en boeken op zeker door voor het jaar erop. Wintersport heeft een belangrijke plaats ingenomen in ons gezin en Koningsleiten onze bestemming.
Uiteraard zijn we ook in andere plaatsen geweest Serfaus, Fiss Ladis St. Johan, Tignes enz. maar koningsleiten is als een warme deken nog een paar weken en ik ben weer thuis tussen besneeuwde pistes, hopelijk een blauwe lucht en geweldige geprepareerde pistes.

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Vincent
17 november 2010 · 22:46

Annette, 163 km in Oostenrijk is net zo veel als in Frankrijk! Liever 163 km goed geprepareerd dan 600 km Franse pistes die absoluut niet weten hoe te prepareren op steilere pistes en een liftsysteem hebben uit het jaar kruik.
Dan nog niet te spreken over alle torenflats die midden op een kale hoogvlakte liggen en de geweldige apres ski en vrolijke Franse mensen… Nee ga jij alstublieft ieder jaar weer naar Frankrijk!
Zelf erg positief over Zillertal Arena ook al heb ik veel uitdagendere en grotere gebieden geskied, het heeft toch wat.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
rosa
26 oktober 2010 · 18:28

ja annette je zeurt een beetje het is een supergroot gebied! wat vind jij dan groot genoeg? ben je een reus ofzo die elk gebied te klein vind. ik heb een super week gehad veel variatie(!) en verder ben ik het wel met jana eens de liften zijn inderdaad sloom en er zijn erg veel Nederlanders.

Kees26 oktober 2010 · 17:05

oh ja, ik had het over Koenigsleiten ivm de hossende hollanders, hoe het in Gerlos is weet ik niet.
waren eens in Mayrhofen, waar wel van dergelijke nederlanders waren, maar er was onder in het dal ook geen sneeuw, dus je moest altijd eerst hogerpop

Kees26 oktober 2010 · 17:01

Ben het met Bert eens, laat Annette maar naar zo’n frans betondorp gaan!,
Wij gaan binnenkort voor de 5e keer met het hele gezin en aanhang en hebben het hier prima naar de zin, de piste begint en eindigt voor de deur! leuke restaurantjes, geen hossende nederlanders en pisten voor elk wat wils…