BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Skihalle Neuss

Skihalle Neuss

(11 reviews)

Beoordeeld met een 8.2 op basis van 11 stemmen.

Langste afdaling
272m
stoeltjeslift
1
sleepliften
2
lopende band
1
Locatie
An der Skihalle 1
41472 Neuss
Duitsland
T: +49 2131-12440
http://www.allrounder.de

Sterke punten

Uitstekende pistes

Met een hoogteverschil van 50 meter en een piste van 300 meter is dit een grote en mooie skihal. Hiernaast vind je hier ook een 100 meter lange beginnerspiste.

Geen wachttijden bij de liften

Met een stoeltjeslift en prima sleepliften sta je hier nooit echt lang te wachten. Zeker 's avonds is het hier zelden druk.

Niet druk op de pistes

Overdag en in het weekend wil het wel eens druk zijn. Zeker richting de herfst. 's avonds is het hier vrij rustig. In de zomer ook trouwens.

Goede sfeer

Dit is een mooie en fijne hal. Er hangt hier een prima sfeer. In een vrieskist kom je niet snel dichterbij het wintersportgevoel. En de verschillende restaurants maken het helemaal af.

Goed prijsniveau

Een dagkaart is heel goed te betalen. De vraag is alleen of je het een dag volhoudt in een skihal. Maar ook de uurprijzen zijn op z'n minst erg concurerend te noemen!

Uitstekend eten & drinken

Maar liefst vijf restaurants en een heuze Salzburger Alm Biergarten! Een geweldig aanbod. Het eten is van goede kwaliteit. Het bier lekker. En de prijzen liggen relatief laag voor dit type outdoor centrum.

Goede sneeuwkwaliteit

Ze hebben hier de kwaliteit in huis om goede sneeuw te maken. Ze verkopen de sneeuw zelfs voor evenementen. Normaal gesproken is de sneeuw hier goed. Maar na een drukke herfstweek wil dat wel eens anders zijn. Maar dat is in de bergen toch ook zo...

Overige punten

Funpark

Een paar boxen, een rails en wat schansjes. De verplchte nummers. Op freestyle gebied blinkt deze hal niet uit.

Kindvriendelijk

Met een rodelbaan, een magisch tapijt in de eenvoudige hal en prima lessen is dit een prima hal voor kinderen. Maar bedenk wel: hier geen Nederlandse lessen.

Afdaling Lengte   Breedte
Lange afdaling 272m272m   50m
Oefenhelling 80m80m   26m

Skihalle Neuss is de eerste skihal die in Duitsland geopend is, met succes. Met een hoogteverschil van 50 meter en een piste van een kleine 300 meter is deze hal de moeite waard. Je bent hier echt lekker aan het skiën of boarden. De piste is relatief breed waardoor je hier prima je eigen bochten kunt maken in je eigen ritme. Tel daarbij op dat je hier een stoeltjeslift vindt, de skihal prettig is aangekleed en goede verlicht is en je begrijpt dat je in een enorme vrieskist niet veel dichter bij het wintersportgevoel kunt komen.

Een lopende band brengt kinderen en beginners (beginnende boarders!) omhoog in het 100 meter lange beginnersdeel van de hal. Twee sleepliften en een stoeltjeslift maken de infrastructuur in deze hal af. Natuurlijk heeft deze skihal ook wat modules staan voor de freestyler. Verder kun je op de beginnersbaan op verschillende tijdstippen rodelen. Kijk voor de tijden en condities op de website van de skihal.

Prijzen

  Volwassenen Jeugd  
3 uur (op werkdagen) €28,00 €27,00 €20,00 €19,00 reserveer
3 uur (weekend) €33,00 €32,00 €25,00 €24,00 reserveer
Dagkaart (op werkdagen) €34,00 €33,00 €24,00 €23,00 reserveer
Dagkaart (weekend) €39,00 €38,00 €29,00 €28,00 reserveer
Dagkaart + eten + drankje €49,00 €48,00 €37,00 €36,00 reserveer

Faciliteiten

Skihalle Neuss biedt net als vele andere skihallen ook wat andere activiteiten aan. Zo heb je hier een klauterbaan, een midgetgolfbaan en een voetbalvariant die men "Fun Fussball" noemt. Geen van allen een reden om naar Duitsland te rijden, want deze activiteiten zijn verre van uniek. Naast de skihal en de andere activiteiten vind je hier echter vijf verschillende restaurants en een heuse biergarten. En de prijzen zijn hier Duits en dat betekent prima te betalen.


Wat vind jij van Skihalle Neuss?

Beoordeeld met een 8.2 op basis van 11 reviews

 • Gast694
  Gast694 13 april 2019 · 19:18

  Mooi skihal, goede sneeuw. De prijs is ook mooi alleen de liften zijn wat traag. Ik ga er zeker wel vaker naartoe.

  1 tot 4 jaar ervaring
 • Matthieu
  Matthieu 13 september 2018 · 08:54

  Dit jaar op 1 van de warmste dagen begin augustus geweest. Het asfalt op de parkeerplaats smolt bijna. De sneeuw binnen gelukkig niet 😉 Buiten wat jeugdige slalombeoefenaars van een skiclub was er bijna niemand. Heerlijk kunnen skiën. Goede sneeuw met fijne grip. Stoeltjeslift is wat traag. Piste is wat korter en minder steil dan die van Zoetermeer maar er valt toch redelijk wat vaart te maken. Prijs is prima: dagkaart voor 35 euro. Tussendoor even buiten gegeten bij de Salzburger Alm bij het klimpark buiten. Binnen was nagenoeg alles dicht. Eten was goed. Al met al een goede ervaring.

  Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • Gast546
  Gast546 13 maart 2018 · 20:24

  Een fijne hal, goede sneeuw met een relatief korte baan. Afgelopen vrijdag relatief rustig en ons heerlijk vermaakt door na 10 jaar weer eens een snowboard onder gebonden te hebben. Wanneer we hier waren gaan skiën, hadden we ons vermoedelijk wat sneller verveeld i.v.m. uitdaging/lengte van de baan.

  Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast481
  Gast481 17 december 2017 · 16:31

  Eind december op vrijdagavond wezen skiën in deze skihal. Zeer mooi aangelegd, vrijwel geen wachtrijen en goede eet-gelegenheden. Aanrader!

  Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
 • tomwillem
  tomwillem 2 januari 2017 · 21:12

  Op woensdagavond kan je vanaf 18:00 uur tegen een gereduceerd tarief de baan op, een goed moment om Neuss eens uit te proberen. Helaas viel het mij toch wel tegen. De sneeuw was niet al te best, ijzig en hopen sneeuw. Ook was de baan toch best wel kort, maar dat is iets wat je van tevoren weet. Het voordeel dan wel is de stoeltjeslift waardoor je makkelijk weer boven komt. Op de baan waren ook erg veel beginners waardoor het door skiën niet echt mogelijk was, het ging er kris kras door elkaar. Het kan zijn dat ik een slechte avond heb getroffen maar ik zal er niet zo snel meer heen gaan. Dan ga ik toch nog liever naar Bottrop, ondanks de erg vervelende lift daar.

  Skiër meer dan 10 jaar ervaring

Forum

Er zijn nog geen discussies in ons forum over Skihalle Neuss.


Soortgelijke skihallen

  Skihalle Neuss (huidige) SnowWorld Landgraaf Alpincenter Bottrop
 
Langste afdaling 300m 520m 640m
Maximaal hoogteverschil 50m 95m 77m
Aantal pistes 2 5 2
Stoeltjesliften 1 1 0
Sleepliften 2 3 1
Lopende banden 1 4 2
Pistes
Wachttijden bij de liften
Drukte op de piste
Sfeer
Prijsniveau
Funpark
Restaurants
Kindvriendelijk
Sneeuwkwaliteit