BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
gesponsord

Boeiende events in Carezza en Obereggen (Val D'Ega)

Wees de eerste! Iedere woensdag in maart kun je reeds om 7:00 uur omhoog om na een licht ontbijtje in de Platzl Mountain Lounge in Obereggen onder begeleiding van skileraren omlaag te zoeven, gevolgd door een traditionele snack in de Oberholz Hut.

Waar in de Alpen vind je een regio met 300 dagen zon per jaar én met sneeuwzekere skigebieden? Met een unieke gastronomie met heerlijke wijnen en een perfecte mix tussen de alpiene en de mediterrane lifestyle? Zuid-Tirol is de meest noordelijke Italiaanse regio en misschien ook wel het best bewaarde geheim van Italië. De machtige Dolomieten (die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staan) bieden wintersporters naast gevarieerde en sneeuwzekere skigebieden ook nog eens de meest overweldigende panorama's. Het is dan ook niet voor niets dat Zuid-Tirol steeds populairder wordt bij families en dat geldt zeker voor de regio Val d’Ega!

Events de hele winter door

In Obereggen en Carezza is het Genieten met de hoofdletter G. Tal van events gedurende de hele winter zorgen voor veel afwisseling met de ideale mix tussen culinair genot en fantastische skitochten. Lees er mee over in het extra blog over de boeiende events in het Val D'Ega..

Alles voor de kids

Op slechts twintig minuten vanaf de provinciehoofdstad Bolzano/Bozen vind je het Val d’Ega met de twee skigebieden Carezza en Obereggen. Beide zijn onderdeel van Dolomiti Superski en uiterst familievriendelijk. Je leest er alles over in onze extra blogs over familievriendelijk Eggental.

(c) Carezza Dolomites/ Laurin Moser
(c) Carezza Dolomites/ Laurin Moser

Culinair genieten

Jong of oud, iedereen krijgt op een punt trek. Tijd voor wat Zuid-Tiroolse of Italiaanse specialiteiten. Wat dacht je van Schlutzkrapfen of een spaghetti met garnalen? Tip: dankzij het gezamenlijke streekproject ‘Beef & snow’ kun je deze winter overal van het lokale rundvlees uit de vallei genieten. Onder de zestien berghutten van Obereggen is de Oberholz Hut echt een aanrader. Carezza kent zo’n twintig etablissementen, waarbij de Laurin Lounge het hoogste panorama van Zuid-Tirol biedt.

(c) Eggental Tourismus/ Valentin Pardeller
(c) Eggental Tourismus/ Valentin Pardeller

Langlaufen of met sneeuwschoenen op pad

Aperitief bij zonsondergang Ski in Carezza op 7, 14, 21 en 28 maart tot 17:00 uur en geniet van de beroemde ‘Enrosadira’-zonsondergang vanaf de Laurin Lounge die diverse aperitiefjes serveert.

Meer een langlauffanaat? Dan bezoek je de loipes van Nova Ponente (60 km), die van Carezza (20 km), of het gezamenlijke circuit (80 km) van Passo Lavazè en Passo Oclini. Sneeuwschoenwandelen is het mooist in Nova Levante en Nova Ponente waar ook diverse winterwandelpaden liggen.

Meer informatie over het Val d’Ega vind je hier.