BEWintersporters is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
partnerboodschap

Genieten in het wondermooie Valle Isarco

Net achter de gekende Brennerpas richting Dolomieten strekt zich een mooie, maar iets minder bekende regio uit tot aan de stad Bolzano/Bozen: het Valle Isarco of Eisacktal. De authentieke Zuid-Tiroolse tradities, de betoverende stadjes en ongerepte skigebieden maken van dit dal een zeer veelzijdige bestemming. Het wondermooie landschap dat deel uitmaakt van het UNESCO erfgoed in combinatie met Italiaanse dolce vista op de strak geprepareerde pistes maken het plaatje helemaal compleet.

Geheimtips in de Dolomieten

De skigebieden Rio Pusteria/ Gitschberg Jochtal, Racines/ Ratschings, Plose en Ladurno/ Ladurns zijn stuk voor stuk onbekende pareltjes. Wie zijn oor ten rade legt bij kenners in de zoektocht naar een ultieme geheimtip, zal ongetwijfeld deze gebieden al eens tegengekomen zijn. De prachtige natuur en gemoedelijke hutten waar je lekker en betaalbaar kan eten zorgen voor een geweldige vakantie ver weg van de drukte die je in andere skigebieden vaak aantreft. Ontdek hier meer over deze skigebieden in het Valle Isarco.

Unieke gastronomie in de sneeuw

Maar Valle Isarco heeft veel meer te bieden dan enkel actie op de piste. De accommodatie in de regio staat bekend als zeer comfortabel in een gezellige en familiale sfeer. Het dorp Vipiteno/Sterzing combineert shoppen en skiën dankzij haar geweldige ligging aan de voet van de Monte Cavallo/Rosskopf. Ook wat betreft gastronomie scoort Valle Isarco erg hoog. Kwalitatieve lokale producten maken immers van iedere maaltijd opnieuw een waar feest. De Taste-the-Alps week en de Gourmet-Carving-Tour zijn unieke evenementen die je als liefhebber niet wil missen. Lees hier meer over de food & wine specials die deze regio te bieden heeft.

Kunst en Cultuur in Brixen/Bressano en Chiusa/Klausen in het hart van Valle Isarco

Vlak naast de snelweg net voorbij het culturele Brixen/Bressano, tref je Chiusa/Klausen aan, een klein dorp met een erg rijke geschiedenis. De Duitse kunstschilder Albrecht Dürer was betoverd door de regio en maakte een prachtig schilderij van het middeleeuwse stadje tijdens zijn doortocht door Italië. Nog steeds wordt Chiusa beschouwd als het centrum van de kunst & cultuur van Valle Isarco. Het dorp vormt overigens de perfecte uitvalsbasis voor de actieve wintersporter. Enerzijds heb je vlakbij Brixen met Plose en Gitschberg Jochtal twee gemoedelijke skigebiedjes binnen handbereik, anderzijds opent het de poort naar de grote Dolomiti Superski gebieden waar de echte kilometervreter vlot uit de voeten kan. Maak kennis met deze twee prachtige hotspots van het Valle Isarco.

Valle Isarco heeft ieder type wintersporter veel te bieden. Meer informatie over deze regio kan je hier vinden