Langlaufen

Waar in Scandinavie en Canada iedereen langlaufen hip vindt, komt het in Nederland maar lastig van het suffe imago af. Maar het is hoogtijd dat we deze sport afstoffen, want er zijn prachtige langlaufroutes te vinden waar je jezelf helemaal in het zweet kunt werken of juist rustig van de stille natuur om je heen kunt genieten.

Langlaufgebieden

In de Alpen zijn een hele hoop regio’s te vinden met prachtige langlaufroutes. Denk bijvoorbeeld aan Seefeld, Ramsau, het Pillerseetal of het Tannheimer Tal. Maar niet voor niets is langlaufen razendpopulair in in Scandinavie, hier vind je alle rust en prachtige landschappen helemaal voor jezelf. Laat je inspireren door Kristy in Lapland:

Soorten disciplines

Bij het langlaufen heb je meerdere disciplines. Voor allemaal zijn er veel faciliteiten te vinden en worden wedstrijden georganiseerd.

Klassieke, vrije stijl en biatlon

Zo is er de klassieke stijl, waarbij je in de loipes blijft en de meer moderne en sportievere vrije stijl, dat ook wel ‘skating’ genoemd wordt. Hierbij maak je ook ‘schaatsbewegingen’ buiten de loipes. Tot slot heb je nog biathlon. Dit is de combinatie van langlaufen en schieten. Hierbij ligt de uitdaging bij het focussen op de schietschijf, direct na een inspannende ronde langlaufen.

Langlaufen in Nederland

In de buurt zonder sneeuw langlaufen? Ja dat kan! Niet alleen voor skiën en snowboarden hoef je de grens niet over, er zijn ook tal van langlaufmogelijkheden in ons eigen land.
Train jezelf fit, volg lessen of verbeter je techniek voor je volgende langlaufvakantie naar de sneeuw! Wie weet doe jij straks mee aan het Nederlands Kamioenschap langlauf!

Bekijk de mogelijkheden bij jou in de buurt!

Noords festival (NK langlauf)

In januari vindt jaarlijks de populaire langlaufweek plaats, met lessen, clinics, tochten en natuurlijk de strijd om de Nederlandse titels. Het Noords festival & NK langlauf wordt georganiseerd door de Nederlandse Ski Vereniging in samenwerking met Vasa Sport. Het is hét jaarlijkse evenement voor langlaufers van alle leeftijden en niveaus want ook als je niet aan wedstrijden deelneemt of nog nooit gelanglauft hebt, kun je hier kennismaken met de (wedstrijd)sport.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Lees meer over langlaufen