Beste après-ski in Oostenrijk

Voor de beste après-ski moet je in Oostenrijk zijn. Nergens in de Alpen gaat het dak er zo af als in de après-ski barren van Oostenrijk. Voor jullie feestbeesten hebben we een top 10 gemaakt van de skidorpen met de beste après-ski.

1. Après-ski in Ischgl

Het Ibiza van de Alpen staat op de eerste plaats in deze top tien. Het dorp in het Paznauntal trekt zelfs weekendgangers uit München die komen stappen en de berg niet eens op gaan. Met een groot aanbod van veel verschillende après-ski tenten kan je hier je hart ophalen. Op de berg in de Paznauner Taja en in het dorp in tenten als de Kuhstall en de Schatzi om diep in de nacht af te sluiten in de Pacha of de Trofana Arena.

2. Après-ski in Sölden

Het langgerekte dorp in het Ötztal heeft een naam hoog te houden bij wintersporters. Het skigebied is top, maar de après-ski is misschien nog wel beter. Je vindt hier een goede combinatie tussen après-ski op de berg (bijvoorbeeld Phillips of de Obstlerhütte) en de meer uitbundige tenten in het dal, zoals de Alm Rausch of de Schirm Bar met alle Nederlandstalige meezingers.

3. Après-ski in Kirchberg

Kirchberg houdt de naam hoog op het gebied van après-ski. Er zijn maar weinig dorpen in de Alpen die kunnen tippen aan de feesten die hier aan het einde van de middag na een lange dag op de berg losbarsten en in sommige gevallen tot diep in de nacht doorgaan. De après-ski in Kirchberg heeft een hoog Nederlands gehalte.

4. Après-ski in Mayrhofen

De Nederlandse enclave in het Zillertal laat iedere winter weer flink van zich horen. Mayrhofen is een goede optie als je na een dag skiën het dak eraf wilt feesten. Begin op de berg bij de Pilzbar. Als je er al lekker in zit pak je de Penkenbahn naar beneden (in dit geval is het ontbreken van een dalafdaling dus echt een voordeel) en top je het af in tenten als de Brück’n Stadl of de Icebar.

5. Après-ski in Obertauern

Het hoteldorp in het Salzburgerland is hoog gewaardeerd en dat heeft ongetwijfeld te maken met de aanwezigheid van de Lurzer Alm en de Edelweiss Alm. In de twee sfeervolle tenten (de eerste in het dorp, de tweede op de berg) vind je traditionele après-ski en gaat het dak eraf. Je vindt hier een mix van Duitsers, Oostenrijkers en Nederlanders.

6. Après-ski in Westendorf

De Skiwelt Wilder Kaiser/Brixental is al populair bij Nederlanders, maar Westendorf gaat nog even een stapje verder. Het zal ongetwijfeld met het uitgebreide après-ski aanbod te maken hebben. Veel sfeer, veel Nederlandse muziek en veel drank vind je onder andere in de Moskito en de Karatbar.

7. Après-ski in Hinterglemm

Hinterglemm wordt natuurlijk in één adem genoemd met Saalbach, maar dat deel van de tweeling vind je terug op de tiende plaats. Die zesde plek heeft Hinterglemm ongetwijfeld te danken aan de Goasstal, de absolute place to be in het gebied. Ook de Tanzhimmel doet goede zaken in de winter.

8. Après-ski in Sankt Anton am Arlberg

Freeride mekka Sankt Anton is overdag het terrein van gevorderde skiërs en freeriders. Maar in het dorp, waar de moderne skitechniek is uitgevonden, gaat vanaf een uurtje of vier het dak eraf. De Krazy Kangaroo en met name de Mooserwirt zijn de plekken waar je moet zijn. Het maakt het laatste stukje glijden van de Mooserwirt naar het dorp misschien wel meer risicovol dan die off-piste afdalingen.

9. Après-ski in Gerlos

Naast Mayrhofen is dit het tweede après-ski paradijs in het Zillertal. Heel veel Nederlandse wintersporters laten zich ieder jaar vollopen en feesten alle stress van het werken eraf in tenten als de CinCin, Little Londoner en Luigi’s Turbobar. Het publiek is over het algemeen Nederlands en de stemming vaak uitbundig.

10. Après-ski in Saalbach

In het tweelingdorp van buurman Hinterglemm zal je wat meer Duits horen, maar dat neemt niet weg dat de Nederlandse wintersporters nog steeds goed vertegenwoordigt zijn in de après-ski. Waar we dan heen gaan? Nou, de Flying Hirsch gaat erin als zoete koek in de Bauer Schialm en de Hinterhagalm. Het is meer dan voldoende om helemaal los te gaan en al helemaal voldoende voor de tiende plaats in deze top tien!

# Boek jouw winterport naar Oostenrijk:
*op basis van 2 personen voor 7 dagen
appartementAppartement Brixental ***
205x bekeken
Details
1 slaapkamervertrek op 20 mrt 2021
€762
(€381 p.p.)bekijk alle beschikbare opties (1)
appartementApp. Zasserl ***
25x bekeken
  • Schwendt
  • 2.2km van het centrum Schwendt
  • 3.0km tot skilift Hochkössen
Details
1 slaapkamer (45m²)vertrek op 20 mrt 2021
€806
(€403 p.p.)bekijk alle beschikbare opties (2)
appartementAppartement Sonnwend ****
78x bekeken
  • Gerlos
  • 900m van het centrum Gerlos
  • 700m tot skilift Dorfbahn
Details
1 slaapkamervertrek op 13 mrt 2021
€1446
(€723 p.p.)bekijk alle beschikbare opties (3)