Goedkope wintersport

Een goedkope wintersport, wie wil dat nou niet? Aan de meeste weekjes in de sneeuw hangt een behoorlijk prijskaartje. Maar een goedkope wintersport in Oostenrijk of een ander land is zeker mogelijk. Waar moet je zijn, wat zijn de goedkoopste wintersportweken en hoe kun je kosten besparen? Antwoord op deze en vele andere vragen vind je hier. En het goede nieuws is: dat is allemaal gratis!

Een overzicht over de goedkoopste reizen naar de sneeuw vind je in onze accommodatievergelijker. Wij vergelijken meer dan 12 reisorganisaties!

Goedkope skigebieden

Om je op weg te helpen naar een betaalbare wintersport hebben we een selectie gemaakt van goedkope skigebieden. Lees vooral de voor- en nadelen van het gebied, want de prijs-kwaliteitverhouding verschilt.

Bekijk overzicht van goedkope skigebieden.

Goedkoopste wintersportweken

Als je niet gebonden bent aan de schoolvakanties zijn er echter genoeg mogelijkheden voor een bijzonder voordelige wintertrip. Zonder concessies te hoeven doen aan kwaliteit. Wat zijn de minst populaire weken?

Bekijk de verwachte drukte per week.

Tips voor een goedkope wintersport

Naast het kiezen voor een goedkoop skigebied kun je voor jouw goedkope wintersport ook bezuinigen op andere zaken. Denk aan:

1. Boek een pakketreis

Wanneer je een pakketreis (liftpas, accommodatie en vervoer) bij een touroperator boekt scheelt dat vaak een hoop geld. De touroperators hebben vooral in Frankrijk goede deals met skigebieden en dat zorgt ervoor dat je al voor een appel en een ei op wintersportvakantie kunt. Kijk voor aanbiedingen bij Sunweb, Summit Travel en Totally Snow.

2. Hergebruik wintersportkleding & -materiaal

Ieder jaar de meegaan met de nieuwste modetrends is verleidelijk, maar absoluut niet noodzakelijk. Waarschijnlijk kan je wintersportoutfit en -materiaal prima nog een seizoen mee. Moet er echt iets vervangen worden? Kijk dan of je het tweedehands kunt verkrijgen of van iemand anders kunt lenen. In ons forum vind je ook vaak aanbiedingen voor tweedehands wintersportkleding- en materiaal.

3. Vergelijk vervoersmogelijkheden

De meeste wintersporters gaan met de auto op wintersport. Maar wist je dat er soms hele aantrekkelijk treintickets te verkrijgen zijn of dat er met een bus grote kosten kunnen worden bespaard? Ga je toch liever met de auto, probeer dan zoveel mogelijk te carpoolen zodat je de kosten kunt delen. Daarnaast is carpoolen ook nog eens beter voor Moeder Natuur; dat is mooi meegenomen!

4. Neem je lunch mee

Ieder middag op het terras aan de piste lunchen is heerlijk, maar met een zelfgesmeerd broodje bespaar je al snel een hele hoop geld. Verwen jezelf met een rijk belegd stokbroodje en zie het zoeken naar het ideale lunchplekje als een leuke uitdaging. Zo zul je zien dat je zelfgemaakte lunch, op een rots langs de piste met prachtig uitzicht, misschien al snel beter bevalt dan in de rij staan voor een schnitzel.

5. Après-ski: “één biertje dan”

Iedereen kent het welbekende “één biertje dan”, om vervolgens straalbezopen je appartement in te rollen. Als je hierdoor je avondeten overslaat is het wellicht financieel aantrekkelijk, maar waarschijnlijk kom je er eind van de week achter dat je toch best veel geld hebt uitgegeven in de après-ski bar. Een oude wijze raad: bedenk van tevoren hoeveel je in de bar wilt uitgeven en neem enkel dat aan cash geld mee.

# Boek jouw goedkope wintersport:
*op basis van 2 personen voor 7 dagen
appartementLes Balcons du Soleil ***
361x bekeken
Details
1 slaapkamer (25m²)2 slaapkamers (45m²)vertrek op 10 apr 2021
€308
(€154 p.p.)bekijk alle beschikbare opties (2)
appartementBellevue ***
349x bekeken
Details
1 slaapkamer (28m²)2 slaapkamers (37m²)3 slaapkamers (55m²)vertrek op 10 apr 2021
€324
(€162 p.p.)bekijk alle beschikbare opties (4)
appartementLe Rond Point des Pistes ***
624x bekeken
  • Val Claret
  • 200m van het centrum Val Claret
  • 170m tot skilift Tichots
Details
1 slaapkamer (28m²)2 slaapkamers (35m²)vertrek op 5 dec 2020
€1014
(€507 p.p.)bekijk alle beschikbare opties (6)