Appartement aan de piste boeken

Een appartement aan de piste vinden die aan ieders wensen voldoet is elk seizoen weer een uitdaging. Is het groot genoeg? Is het echt niet te ver lopen? Is het bereikbaar zonder winterbanden? Zijn er faciliteiten in de buurt? Betaal ik niet teveel? Er zijn tegenwoordig in iedere prijsklassen appartementen aan de piste te vinden. Frankrijk staat bekend om ski-in ski-out skidorpen, maar ook in Oostenrijk en de rest van de Alpen kun je tegenwoordig jouw ideale appartement aan de piste vinden. Hoe pak je het zoeken en boeken het beste aan? Met onderstaand stappenplan kan er weinig mis gaan en verblijf jij deze winter in een prachtig appartement aan de piste!

Stap 1: Verwachtingen

De eerste stap is het afstemmen van de verwachtingen met je reisgezelschap. Denk hierbij niet alleen aan de datum en de voorkeur voor een land (of zelfs al skigebied), maar ook de voorkeur hoe ver ze willen lopen naar de piste, welke faciliteiten in de buurt gewenst zijn, hoeveel kamers er nodig zijn en natuurlijk welk budget iedereen voor ogen heeft uit te geven aan een accommodatie aan de piste.

Stap 2: Zoeken

Zodra de verwachtingen duidelijk zijn kan het speurwerk beginnen. In onze accommodatievergelijker is het met behulp van de filters makkelijk zoeken. Vul je periode, aantal personen en eventueel landsvoorkeur in en vink ‘appartement’, ‘max 300m van de piste’ aan. Met onze zoekmachine bespaar je jezelf een langdradige zoektocht naar een geschikt appartement aan de piste en heb je binnen een paar klikken een duidelijk beeld van de mogelijkheden.

Stap 3: Ligging

Zodra je een geschikt appartement aan de piste gevonden hebt, doe je er goed aan de precieze ligging te controleren. Dit kan gemakkelijk met de kaartweergave. 300 meter kan een heel end zijn als het omhoog of omlaag is. Kijk ook naar de ligging van het appartement aan de piste ten opzichte van het gehele skigebied. Zit je midden in het gebied, of helemaal in een uithoek waardoor je ‘s ochtends eerst 3 skiliften nodig hebt?

Stap 4: Bereikbaarheid

Ondanks dat meeste appartementen in goed bereikbare wintersportdorpen liggen, kan het geen kwaad goed te controleren hoe bereikbaar het appartement is. Heb je winterbanden nodig? Kun je makkelijk naar de skischool, supermarkt en après-ski bar komen vanaf het appartement?

Stap 5: Kamerindeling

Zeker als je met een grotere groep gaat, kan een plattegrond van het appartement bekijken geen kwaad. Zijn er genoeg slaapkamers en badkamers? Wordt er een slaapbank meegeteld met het aantal bedden? Liever een goede check vooraf, dan een verrassing bij aankomst!

Stap 6: Boeken

Yes, boeken! Na het researchwerk heb je jullie ideale appartement aan de piste gevonden en kun je de boeking vastleggen. Sommige appartementen aan de piste zijn ieder seizoen volgeboekt en zeker in de schoolvakanties zeer populair. Maar over het algemeen is er altijd wel last minute een appartement aan de piste te vinden, maar of die dan ook aan al je eisen voldoet is de vraag. Wil je zeker zijn, dan is vroeg boeken zeker aan te raden!

Stap 7: Review

Bijna iedereen leest reviews voordat een appartement wordt geboekt. Ervaringen van andere wintersporters zijn natuurlijk heel erg behulpzaam en kunnen een goed beeld geven wat je kunt verwachten van de accommodatie. Maak er niet alleen gebruik van, maar help ook anderen! Deel na jouw wintersportvakantie wat je van de accommodatie aan de piste vond.

# Start hier direct jouw zoektocht:
*op basis van 2 personen voor 7 dagen
appartementBellevue ***
349x bekeken
Details
1 slaapkamer (28m²)2 slaapkamers (37m²)3 slaapkamers (55m²)vertrek op 10 apr 2021
€324
(€162 p.p.)bekijk alle beschikbare opties (4)
  • Valfréjus
  • 170m van het centrum Valfréjus
  • 70m tot skilift Arrondaz
Details
1 slaapkamervertrek op 10 apr 2021
€406
(€203 p.p.)bekijk alle beschikbare opties (1)
appartementLe Rond Point des Pistes ***
624x bekeken
  • Val Claret
  • 200m van het centrum Val Claret
  • 170m tot skilift Tichots
Details
1 slaapkamer (28m²)2 slaapkamers (35m²)vertrek op 5 dec 2020
€1014
(€507 p.p.)bekijk alle beschikbare opties (6)