Boekingstips voor het ideale chalet aan de piste

Denk je het perfecte chalet aan de piste voor jouw wintersport gevonden te hebben en sta je op het punt om te boeken? Om bij aankomst teleurstellingen te voorkomen, hebben we de belangrijkste boekingstips voor je op een rijtje gezet. Handig om te lezen vóórdat je op de boekingsknop drukt!

1. Controleer de precieze ligging

‘Aan de piste’ wordt door veel aanbieders van chalets als een breed begrip gezien. 500 meter van de piste is inderdaad niet heel ver, maar best een stukje op skischoenen als je ski-in ski-out verwacht te hebben geboekt. Om dit op te vangen houden we in de accommodatievergelijker van wintersport.nl een maximale afstand van 300 meter aan. Wel kan het dan zo zijn dat het 300 meter omhoog of omlaag lopen is, of dat de piste voor je chalet geen sneeuw heeft. Bekijk daarom altijd goed op een kaart hoe het gebied rondom het chalet eruit ziet en wat de sneeuwomstandigheden zijn.

2. Onderzoek de bereikbaarheid

Heb je een chalet gevonden met de perfecte ligging? Dan is het tijd om te onderzoek of het ook bereikbaar is met het vervoersmiddel waarmee je reist. In tegenstelling tot veel appartementen in het dorp, liggen chalets vaak verder van de schoongeveegde hoofdwegen af en kan het zijn dat je sneeuwkettingen nodig hebt. Houd er ook rekening mee dat de supermarkt of andere winkels in het dorp een stukje rijden kan zijn.

3. Bekijk de plattegrond van het chalet

Zeker wanneer je met een grote groep op wintersport gaat, raden we aan de plattegrond van het chalet te bekijken. Het kan namelijk zijn dat slaapbanken worden meegeteld als bedden, meerdere bedden zich in één ruimte bevinden of dat er minder badkamers en toiletten zijn dan gewenst. Van tevoren een extra check, zorgt ervoor dat iedereen in de groep weet wat die kan verwachten.

4. Boek jouw chalet aan de piste op tijd

Chalets aan de piste zijn populair en ieder seizoen snel volgeboekt. Wacht daarom niet te lang met het boeken. Zeker wanneer je in de vakantieperiode naar Oostenrijk op wintersport wilt gaan. Maar wat is op tijd? Een last minute buiten de schoolvakanties kun je nog wel eens vinden, maar ook dan zijn chalets aan de piste populair!

# Zeker weten dat je goed zit? Vergelijk de populairste chalets aan de piste:
*op basis van 2 personen voor 7 dagen
chaletChalets et Balcons de la Vanoise ***
Goed
2300x bekeken
7.2
  • La Norma
  • 90m van het centrum La Norma
  • 170m tot skilift Repose
Details
1 slaapkamer (30m²)2 slaapkamers (43m²)vertrek op 10 apr 2021
€418
(€209 p.p.)bekijk alle beschikbare opties (4)
chaletChalets de SuperD ***
296x bekeken
  • Superdévoluy
  • 120m van het centrum Superdévoluy
  • 250m tot skilift Jas
Details
1 slaapkamer2 slaapkamersvertrek op 3 apr 2021
€506
(€253 p.p.)bekijk alle beschikbare opties (3)
chaletChalet La Grenouillere & Le Val D'Arvan
Erg goed
7372x bekeken
7.6
Details
1 slaapkamer2 slaapkamersvertrek op 6 feb 2021
€800
(€400 p.p.)bekijk alle beschikbare opties (3)