Wintersport met kinderen

Op wintersport met kinderen is voor het ene gezin de leukste vakantie van het jaar en voor anderen een ware hel. Goede research van tevoren kan een hoop stress op wintersport schelen. Als je weet waar je moet zijn, zijn er namelijk veel kindvriendelijke skigebieden te vinden. Of je nu met oude of juist kleine kinderen op wintersport gaat, vaak is er veel meer vermaak voor ze te vinden dan enkel de skischool. Via deze informatiepagina helpen we je op weg om een zorgeloze wintersport met kinderen te realiseren.

Wintersportreizen met kinderen

Er zijn tal van aanbieders voor kindvriendelijke wintersportreizen. Onze favorieten:

De top 10 beste skigebieden voor een wintersport met kinderen
De beste skigebieden voor een wintersport met kinderen
Is het niet te ver rijden? Kunnen we ook met slecht weer goed uit de voeten? Hoeveel kilometer piste een skigebied heeft is ineens minder belangrijk, maar een goede skischool en kindvriendelijke hotels komen veel hoger op de lijst te staan. Wij hebben een overzicht gemaakt van de tien meest ideale skigebieden voor een wintersport met kinderen.
Rustige skigebieden in de schoolvakanties
Rustige skigebieden in de schoolvakanties
Mensen die met kinderen op wintersport gaan, zijn aangewezen op de piekmomenten van de winter. Maar er zijn best wel wat skigebieden te vinden waar het niet zo druk is, en dat is niet alleen in de uithoeken van de Alpen. We hebben een mooie selectie gemaakt van rustige skigebieden in de schoolvakantie, voor een groot deel gebaseerd op eigen ervaringen van onze redactie.
Dé tips voor een stressvrije wintersport met kinderen
Dé tips voor een stressvrije wintersport met kinderen
Ruziënde kinderen op de achterbank, koude voeten op de piste en iedere ochtend huilen bij de skischool. Op wintersport met kleine kinderen kan een hele uitdaging zijn, ook de redacteuren van wintersport.nl kennen deze maar al te goed. Daarom helpen we je met deze tips op weg naar een stressvrij wintersport met kinderen.
Op welke leeftijd kunnen kinderen beginnen met skiën?
Op welke leeftijd kunnen kinderen beginnen met skiën?
Lijkt jou het leuk om te wintersporten met kinderen en ben je benieuwd vanaf welke leeftijd dat kan? Onze redacteur, zelf vader van twee kinderen, zet zijn ervaringen per leeftijdsfase van de kinderen op een rijtje.
Nederlandse skiles voor kinderen
Nederlandse skiles voor kinderen
Ga je op wintersport met de kids en wil je Nederlandstalige skiles? In de bekendere Oostenrijkse skigebieden is dat meestal geen probleem. Maar in de kleinere gebieden, die juist vaak goed geschikt zijn voor gezinnen met kinderen en niet zo druk, valt dat niet altijd mee. Maar is dat erg?

Lees meer over wintersport met kinderen: