Vervoer

Je kunt op verschillende manier naar de wintersport reizen. Skigebieden zijn per auto, bus, vliegtuig en trein te bereiken. Iedere vervoerswijze heeft zijn voor- en nadelen. Hoe jij het beste naar de Alpen kunt reizen hangt af van je wensen.

Auto
Auto
Als je met de auto op wintersport gaat ben je flexibel en kun je veel spullen meenemen (check de wintersport paklijst). Wel kun je in files terecht komen en je auto moet goed uitgerust zijn voor het rijden in winterse omstandigheden. Vergeet ook de route, tol en/of het vignet niet als je naar de Alpen rijdt.
Vliegtuig
Vliegtuig
De snelste manier om op je wintersportbestemming te geraken is nog altijd het vliegtuig. De vliegtijd naar de Alpen bedraagt slechts 1 tot 1,5 uur, dus met wat geluk sta je dezelfde dag nog op de ski’s. Vanaf diverse luchthavens in Nederland en België gaan rechtstreekse vluchten naar de Alpen. Met een transfer, huurauto of openbaar vervoer beland je vervolgens in het skigebied naar keuze. Er kleven echter ook nadelen aan vliegen naar de wintersport.
Bus
Bus
Wil je zonder zorgen op wintersport? Dan is de bus een optie. Busreizen naar de wintersport worden vaak door reisorganisaties via pakketreizen aangeboden. Er zijn verschillende opstapplaatsen in Nederland en België waarna je zorgeloos op je skibestemming wordt afgezet. Maar er zijn ook andere mogelijkheden om met de bus op wintersport te gaan.