Busreis wintersport

Met een busreis op wintersport… Je vindt het geweldig, of je hebt er een hartstochtelijke hekel aan. Er lijkt bijna geen middenweg te zijn als je het over de meest voordelige manier van reizen naar de sneeuw hebt. Wij hebben de voor- en nadelen van het reizen per bus naar de Alpen voor je op een rijtje gezet en geven je tips voor het boeken van verschillende soorten busreizen voor de wintersport.

busreis wintersport
Busreis wintersport

Voor- en nadelen busreis wintersport

+ Goedkoop

Met de bus op wintersport is de goedkoopste manier om naar je skigebied te reizen. Vaak gaat het om pakketreizen, waarbij je de busreis, accommodatie en liftpas in één keer boekt. Dit soort reizen kan je bij Sunweb, De Jong Intra Vakanties, Sportiek Reizen en Summit Travel boeken. Als je alleen een busticket wil boeken naar de wintersport dan kan dat bij Interbus of DeJong Intra. Maar wist je dat het ook mogelijk is een privébus bij Wonderbus te huren? Ideaal wanneer je met een grote groep op wintersport gaat. Zo heb je geen auto’s nodig en hoeft er niemand urenlang te sturen.

+ Twee dagen extra skiën of snowboarden

Het grootste voordeel van reizen met de bus is de tijd die je er mee wint. Aangezien bussen ‘s nachts rijden, kan je er zowel aan het begin als einde van je vakantie een dag mee winnen. Zo haal je het maximale uit je weekje in de sneeuw! Informeer van tevoren wel goed hoe het bij aankomst geregeld is. Vaak kun je nog niet direct je appartement of hotelkamer in en heb je een opslag voor je bagage nodig wanneer je de pistes op wilt.

- Uitgerust of gebroken aankomen?

Waar de ene wintersporter in de bus wel een uurtje of zes kan slapen, doet de ander geen oog dicht. Dat kan dan diverse redenen hebben. Soms is het in bussen simpelweg te gezellig, of die Royal Class stoel blijkt ineens toch niet zo royaal te zitten.

- Langere reistijd

De reistijd met een bus is over het algemeen iets langer dan met de auto. In sommige gevallen heeft de bus nog een aantal ophaal- en/of overstapplekken en logischerwijs rijdt een bus niet met maximale snelheid over de Duitse Autobahn. Aan de andere kant kan je in de in de bus wel lekker achterover leunen om een film met Steven Seagal te kijken of, wanneer je daar geen zin in hebt, gewoon zelf een film op je iPad.

- Niet flexibel op locatie

Wanneer je met een bus op wintersport gaat, betekent dat automatisch dat je geen eigen vervoer op locatie hebt. Is dat een probleem? Over het algemeen niet. In de Franse skigebieden staat je auto vaak toch een week stil en in Oostenrijk beschikt ieder skigebied over een goed systeem van skibussen. Controleer van tevoren wel goed waar je wordt afgezet, is dat voor je accommodatie of aan het begin van het dorp en moet je de rest lopen?

Busreis wintersport boeken

Met de bus op wintersport kan op verschillende manieren en via verschillende aanbieders. Om het je makkelijk te maken hieronder een overzicht van de opties en waar je deze het beste kunt boeken.

Pakketreizen

De eerste optie is een pakketreis boeken (bus, accommodatie & liftpas). Hier bespaar je vaak veel op de kosten en ben je helemaal voorzien. Sunweb heeft een goed aanbod van busreizen voor de wintersport. Allemaal naar bestemmingen waar je je auto niet nodig hebt en ook voor verblijven korter dan een week. Je kunt via Sunweb ook kiezen voor een pendelbus, dit scheelt in de kosten, omdat de bus niet hoeft te ‘wachten’ in het skigebied voor de terugweg. Bovendien zijn er weekreizen en korte verblijven mogelijk.

Privébus groep

Deze optie is ideaal wanneer je met een groep op wintersport gaat, maar geen pakketreis hebt geboekt. Je huurt een complete privé bus voor jouw groep vrienden of grote familie en de chauffeur rijdt jullie naar de locatie. Bij Wonderbus kun je hiervoor een offerte opvragen. Je kunt ook aangeven of je de bus gedurende de week wilt gebruiken.

Los busticket

Ten slotte is het is ook een mogelijkheid om een los busticket te kopen voor bijvoorbeeld een shortski richting de Alpen. Kijk op Interbus en De Jong Intra Vakanties naar welke regio’s ze je kunnen brengen en welke kosten daarbij komen kijken.

Lees meer over met de bus op wintersport