Voorbereiding

Een goede voorbereiding voor je wintersport zorgt ervoor dat je ter plekke optimaal kunt genieten. Denk aan alle spullen die je mee moet nemen op een skivakantie, maar ook zaken die je moet regelen. Daarnaast wil je ook fysiek klaar zijn voor een sportieve week in de sneeuw. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden, zetten we de belangrijkste zaken voor je op een rijtje!

Paklijst wintersport

Allereerst bestaat een goede voorbereiding uit de juiste spullen die je moet meenemen en dingen die je moet regelen. Zonder goede kleding, materiaal en spullen voor onderweg kan een vakantie wel eens anders aflopen als je van tevoren gepland hebt. Met onze wintersport paklijst, die tevens als checklist dient, heb je alles en staat niks een geslaagde wintersportvakantie in de weg.

Bekijk de paklijst wintersport

Welk skigebied past bij mij?

Iedere wintersporter is anders, niet alleen qua skiniveau maar ook qua wensen. Als je voor het eerst met de familie op wintersport gaat, heb je een ander eisenpakket dan een vriendengroep die ieder jaar gaat. In onze skigebiedenvergelijker vind je meer dan 400 skigebieden die je kunt filteren op het aantal pistekilometers, hoogte, kindvriendelijkheid en tal van andere thema’s. Maar kijk verder dan je neus lang is: het beste skigebied voor een vriend is niet automatisch het beste skigebied voor jou. Lees hier waar je op moet letten:

Met auto, bus, trein of vliegtuig op wintersport

Je kunt met de auto, bus, trein of met het vliegtuig naar het skigebied reizen. Bij ieder vervoersmiddel loop je tegen praktische vragen aan. Hoe zit het bijvoorbeeld met winterbanden en sneeuwkettingen in verschillende landen, voor wie is een busreis aantrekkelijk en wat zijn tips voor als je met de trein op wintersport wilt? We helpen je graag een goede keuze maken!

Vervoer naar de wintersport

Veelgestelde wintersportvragen: Wintersport Academy

Wanneer je op wintersport gaat, komen er veel nieuwe dingen op je af. Sneeuw, skiliften, andere weersomstandigheden en bovenal het skiën en boarden zelf. Omdat wintersport een totaal andere manier van vakantie vieren is, hebben we de Wintersport Academy in het leven geroepen. Hoe stap je in een sleeplift? Wat betekenen de bordjes aan de zijkant van de piste en hoe maak je een bocht? Allemaal vragen die aan bod komen en waarop we via video’s antwoord geven. Geschikt voor ieder niveau wintersporter!

Wintersport Academy

Gezondheid

Een gezond lichaam is belangrijk op wintersport. Nu heb je je gezondheid niet voor 100% in de hand, maar je kunt je wel voorbereiden. Denk aan een goede bescherming van je ogen, huid en lichaam. En als er onverhoopt iets gebeurt wil je weten wat je moet doen. Op onze gezondheidspagina vind je informatie om optimaal van je wintersport te kunnen genieten.

Gezondheid en wintersport

SneeuwFit

Ook vragen de omstandigheden op de piste vaak meer van je lichaam. Binnen de Wintersport Academy hebben we een speciaal SneeuwFit - programma ontwikkeld waarbij je juist die spieren traint waar veel van gevraagd wordt op wintersport. En het mooie is, ieder traint op zijn eigen niveau.

SneeuwFit

Lees meer over voorbereiding