Wintersport video's

Wintersporters maakt per jaar een kleine honderd wintersport filmpjes. Van live reports - die een beeld geven van de huidige condities - tot skigebied reviews.

Nederlandse topfreeriders komen met eigen video-serie
op 19 februari 2021

Paul de Groot en Loïc Isliker zijn geen onbekende in de Nederlandse freeridewereld. Deze mannen nemen ons vanaf nu mee met hun avonturen in de sneeuw.

Snow Show - Schaatspret in Nederland!
op 13 februari 2021

Net zoals vele wintersporters balen wij natuurlijk ook flink dat we dit seizoen tot dusverre niet naar de Alpen hebben kunnen gaan.

Amerikaans model laat ons nog een week schaatsen, maar wordt het werkelijkheid?
op 10 februari 2021

De spanning is toch weer even terug, want het Amerikaanse GFS-model laat het winterse hogedrukgebied niet zomaar aan de kant schuiven.

Schaatsweer! Temperatuur na het weekend omhoog?
op 08 februari 2021

Meer winter dan dit ga je in Nederland niet snel krijgen! Wat een fantastische dag is het vandaag, want naast de gebruikelijke overlast maken we dingen mee waar een winterliefhebber soms 10 jaar op moet wachten.

Ook de redactie geniet van sneeuwpret in Nederland!
op 07 februari 2021

Met alle weerupdates die Weerman Roel afgelopen week maar bleef maken, werden niet alleen de bezoekers van onze site wat zenuwachtig.

Sneeuwthriller Nederland: langlaufen of schaatsen op straat?
op 05 februari 2021

Morgen, zaterdag gaat het gebeuren. De meest extreme sneeuwsituatie in tenminste 30 jaar staat op het punt van beginnen. Er zijn vanochtend enkele opvallende ontwikkelingen te melden over de sneeuw, maar ook over de ijzel die het openbare leven in Zuid-Nederland weleens stil kan leggen.

Invallende vorst: sneeuw in Nederland steeds zuidelijker?
op 04 februari 2021

Goed nieuws deze ochtend. De kou komt eraan en ik heb geen twijfel meer dat de winter dit weekend Nederland binnenvalt! De onzekerheid zit nu in de sneeuwval, want waar de weermodellen de laatste dagen de nadruk op Noord-Nederland legden lijkt het zwaartepunt te verschuiven naar Midden-Nederland.

Koude en zachte lucht strijden om de Benelux
op 03 februari 2021

De mogelijk naderende winterinval in Nederland komt langzaam tot een climax. De nieuwe weerkaarten bieden volop mogelijkheden voor de meest heftige weersverschijnselen die we in ons land kunnen meemaken.

Grenzwetterlage wakkert sneeuw- en schaatskoorts aan!
op 01 februari 2021

We gaan een bijzonder spannende fase in. Deze extra weerupdate is niet voor de Alpen gemaakt, maar gewoon voor Nederland en België.

Skiavonturen in Georgië en stagediven met een lawine-airbag - Wintersport Podcast 40
op 31 januari 2021

Een seizoen dat we niet naar de Alpen kunnen maar er wel bakken met sneeuw aan het vallen is. Maar misschien is het maar goed dat we er niet mogen zijn.