Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Weblog

Door de Brennertunnel naar Italië?
op 19 oktober 2020

Wie de laatste jaren de Brennerpas neemt richting Italië, heeft het vast gezien op de grote aankondigingsborden langs de weg: er wordt gewerkt aan de Brennertunnel.

Snow Show S3E2: Val d’Hérens
op 18 oktober 2020

In deze Snow Show verkennen we een dal dat zelfs bij de meest fervente wintersporters niet direct een belletje doet rinkelen: het Val d’Hérens in het Zwitserse Wallis.

Hoogstandje: Wildspitzbahn, Pitztaler Gletscher
op 18 oktober 2020

Niet alleen de ligging maakt deze selfie-hotspot een hoogstandje, ook de architectonische vormgeving is om over naar huis te fotograferen.

Live: winterse droombeelden
op 16 oktober 2020

Opnieuw is het raak. Deze winterse herfst doet de harten regelmatig sneller slaan. Als het nu al zo makkelijk gaat, moet het komende winter ook lukken zou je zeggen.

Sunweb: Gegarandeerd geld terug bij negatief reisadvies
gesponsord
op 15 oktober 2020

Elke wintersporter wil natuurlijk niets liever dan op wintersport. Maar momenteel, midden in de coronacrisis, is het boeken op zijn minst spannend te noemen.

Vanuit het zuidoosten opnieuw sneeuwval
op 15 oktober 2020

Opnieuw valt er sneeuw in de Alpen. Dit keer komt hij vanuit het zuidoosten opzetten wat prachtig te zien is via de animatie op onze sneeuwverwachtingspagina (je kunt deze zelf downloaden).

Nebelhorn het hele winterseizoen dicht door vernieuwing gondel
op 13 oktober 2020

De Nebelhorn is een van de meest iconische bergen in Duitsland en onderdeel van het populaire grensoverschrijdende skigebied Kleinwalsertal.

Live: verse sneeuw in de Alpen
op 12 oktober 2020

Het heeft flink gesneeuwd in de Alpen. Op verschillende plekken heeft het ook erg laag gesneeuwd. Vooral in de Dolomieten heeft het keihard gesneeuwd.

Snow Show S3E1: Obertauern
op 11 oktober 2020

De eerste bestemming van dit nieuwe seizoen van de Snow Show is Obertauern in het Oostenrijkse Salzburgerland. We waren hier midden december en dan merk je goed hoe sneeuwzeker dit skigebied is.

Alpen duiken opnieuw de winter in
op 07 oktober 2020

De herfst tapt uit een heel ander vaatje dan de zomer. Zoveel is duidelijk, nu de volgende serieuze dump op de kaart staat.

De wederopstanding van het skigebied Glungezer
op 06 oktober 2020

Al sinds het begin van de 21ste eeuw praat men in Glungezer, het huisskigebied van Hall in Tirol, over de vernieuwing van de skiliften.

Column: Gaan we wel of gaan we niet?
op 05 oktober 2020

Ik steek mijn iPad onder de neus van mijn jongste en laat hem de foto van een besneeuwd dorp in de Dolomieten zien. “Moet je kijken”, zeg ik verlekkerd.

Snow Show S3E0: Herfstskiën in Zermatt op de Klein Matterhorn
op 04 oktober 2020

De herfstbestemming van dit nieuwe seizoen van de Snow Show is Zermatt in het Zwitserse Wallis. Het afgelopen winterseizoen eindigde abrupt en we kunnen ons op gaan maken voor een winter die er wat anders uitziet dan we gewend zijn.

Gele Gentiaan: twee meter sneeuw komende winter?
op 02 oktober 2020

Net als elk jaar neem ik jullie mee voor de seizoensvoorspelling van de Gele Gentiaan, een plant die volgens locals in de Franse Alpen niet alleen prima te gebruiken is voor een bittere likeur maar ook als sneeuwvoorspeller.

Opnieuw een dump, maar nu voor de gletsjers
op 01 oktober 2020

Een zogenaamde ‘bombogenese’ zorgt dit weekend voor een nieuwe dump in de Alpen. De sneeuwgrens ligt lang niet zo laag als vorige week, maar de hoeveelheden regen en sneeuw liegen er niet om.

Bergredders met jetsuits, is dit de toekomst?
op 30 september 2020

Daar lig je dan, vervelend gevallen, je knie doet pijn, je weet dat je niet meer naar beneden kunt skiën. Je belt de bergredding.