Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Weblog

Enquête: coronamaatregelen sluiten nog niet aan bij wensen wintersporters
op 22 september 2020

Meer dan 2200 wintersporters hebben onze vragenlijst over hun wintersportplannen naar aanleiding van de mogelijke coronamaatregelen ingevuld.

Eerste winterinval tot in de dalen mogelijk
op 21 september 2020

We hebben intussen allemaal gehoord dat er een einde komt aan het nazomerweer. In Nederland, maar ook zeker in de Alpen. Daar daalt de temperatuur komend weekend naar een dusdanig niveau dat de sneeuwruimers in actie moeten komen.

Terugblik: een seizoen in Oostenrijk in 30 foto's
op 18 september 2020

In dit blog neem ik jullie mee terug naar mijn eerste volledige winterseizoen in de Alpen, ik zat vorig seizoen namelijk de hele winter in Innsbruck.

Dit jaar begint wintersport in Nederland
op 16 september 2020

Corona heeft nogal wat impact gehad op de wintersportwereld. Afgelopen seizoen gingen de hele Alpen van de ene op de andere dag op slot en ook in Nederland moesten vele locaties noodgedwongen hun deuren sluiten.

Tour de France 2020: bergetappes en skigebieden (deel 2)
op 11 september 2020

De Tour de France 2020 is inmiddels over de helft. We hebben al aardig wat bergetappes gehad waarin de renners langs skigebieden kwamen (lees deel 1), maar we gaan in de derde week nog veel meer zien.

Alle openingsdata van de herfstskigebieden (2020-2021)
op 10 september 2020

Na een vervroegd einde van het vorige skiseizoen is het eindelijk weer bijna tijd voor herfstskiën! Steeds meer herfstskigebieden zullen de komende tijd hun skiliften weer openen.

10 misverstanden tijdens de wintersport
op 07 september 2020

Misverstanden vind je op elk vlak dus ook tijdens de wintersport. Trouwe bezoekers van onze website helpen elkaar doorgaans op het forum om dit soort misverstanden in goede banen te leiden.

10 skigebieden waar je geen gondel nodig hebt
op 06 september 2020

Afstand houden is de nieuwe norm in tijden van corona, zeker in afgesloten ruimtes. Wij kunnen ons dan ook voorstellen dat er veel wintersporters zijn die, ondanks alle maatregelen van de skigebieden, weinig zin hebben in propvolle gondels.

Tour de France 2020: bergetappes en skigebieden (deel 1)
op 28 augustus 2020

Na uitstel van ruim een maand in verband met het coronavirus, gaat de Tour de France dit weekend van start. Met strenge veiligheidsprotocollen, coronatests en mondkapjes, maar er kan gekoerst worden!

Dalende sneeuwgrens en hogerop mogelijk een pak sneeuw
op 26 augustus 2020

September komt eraan en het lijkt alsof de natuur dat geroken heeft, want het eerste pak sneeuw hangt in de lucht. Komend weekend stroomt belangrijk koudere lucht Europa binnen, en precies boven de Alpen ontwikkelt zich een heel actief neerslaggebied.

Skigebieden in dubio over toelaten minder wintersporters
op 25 augustus 2020

De eerste skigebieden hebben vorige week hun coronamaatregelen voor komende winter bekendgemaakt. Serfaus - Fiss - Ladis maakte als eerste bekend hoe het het skigebied op een veilige manier wil openen.

Corona-veilig op vakantie met Sunweb!
gesponsord
op 07 augustus 2020

Het zijn bijzondere tijden. Als online touroperator begrijpt Sunweb jouw behoefte aan financiële zekerheid over jouw vakantie, juist nu.

Nieuwe skiliften in Zwitserland (2020-2021)
op 05 augustus 2020

Zoals jullie gewend zijn heb ik ook dit jaar weer lijstjes van alle nieuwe skiliften in de Alpenlanden gemaakt. Ook dit jaar wordt er ondanks de coronacrisis een hoop geïnvesteerd in de skigebieden.

Live: sneeuw op de bergtoppen!
op 04 augustus 2020

Het was warm in de Alpen en het wordt ook weer warm in de Alpen. Maar tussen deze periodes in is het op maandag flink afgekoeld met een mooi pak sneeuw op de hogere bergtoppen.

De website is vernieuwd
op 27 juli 2020

Je kijkt naar de vernieuwde website van wintersport.nl. Op het eerste oog is er niet zoveel veranderd aan de site, maar aan de achterkant heeft er een mega-update plaatsgevonden.

Zomerskiën in Oostenrijk tijdens corona
op 22 juli 2020

Het zomertoerisme komt weer op gang in de Alpen. Net als in Frankrijk zijn er deze zomer in Oostenrijk wel een aantal coronamaatregelen van kracht.