Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Weblog

Ontdek de magie van sneeuw
gesponsord
op 04 december 2020

Ken je dat gevoel? Dat warme, knusse en gezellige gevoel dat je ervaart tijdens de meest bijzondere tijd van het jaar. Je zou het kunnen omschrijven als een gevoel waar ieders hart sneller van gaat kloppen.

Spoorboekje voor extreme weekenddump
op 04 december 2020

De plek van dit webcambeeld wordt zo’n beetje hét epicentrum van de dump die dit weekend extreme proporties gaat aannemen: het skigebied Zettersfeld boven Lienz in Osttirol (zuiden van Oostenrijk).

Wintersport corona update met een helikopter - Wintersport Podcast 37
op 03 december 2020

We zijn weer 2 weken verder sinds de laatste Wintersport Podcast en Arjen en Ben zitten weer klaar voor een gloednieuwe aflevering.

Video weerbericht: Zuidalpen sneeuwen dicht
op 02 december 2020

Dit eerste video weerbericht van het seizoen 2020/2021 maken we met een speciale reden. Er komt namelijk een gigantische dump aan voor een groot deel van de Zuidalpen.

Op verkenning in Evasion Mont-Blanc
op 02 december 2020

Aan de voet van het machtige Mont Blancmassief in de Haute-Savoie ligt de verborgen parel Evasion Mont-Blanc. In tegenstelling tot de nabijgelegen skigebieden van Chamonix en Le Grand Massif is Evasion Mont-Blanc, ondanks zijn grootte, relatief onbekend bij ons.

Gigantische dump aanstaande!
op 01 december 2020

Het sneeuwt in de noordelijke Franse en Zwitserse Alpen, alsmede het Zwarte Woud en zelfs het Sauerland. Maar dit is slechts een voorproefje van wat er dit weekend gebeurt.

De 7 leukste wintersport apps
op 01 december 2020

De smartphone, we doen er dagelijks van alles mee en hij is dan ook niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Dankzij de vele gratis wifi hotspots in verschillende skigebieden, kun je zonder enig probleem, op grote hoogte gebruik maken van internet.

Dwars door Wallis: Roadtrip langs vier Zwitserse wintersportgebieden - Région Dents du Midi (3/4)
op 30 november 2020

Samen met Kristy doorkruis ik het Zwitserse Wallis. Een trip bezaaid met hoogtepunten langs vier opmerkelijke skibestemmingen, ieder week licht ik er er één uit.

Winter slaat deze week toe!
op 29 november 2020

Het zat er al een tijdje aan te te komen, maar er staat nu echt een forse Alpendump op de kaart. De zuidkant van de Alpen, en dan vooral Italië, kan zich voorzichtig gaan opmaken voor tientallen centimeters en misschien wel meer dan 1 meter sneeuw!

Snow Show S3E8: Interlaken
op 29 november 2020

Dit is even een ander soort Snow Show. Normaal gesproken verkennen we skigebieden, maar dit keer verkennen we een stad! Interlaken ligt aan de voet van de Jungfrau Region en kent geen eigen skigebied, maar je bent wel snel in een aantal grote skigebieden.

Sportiek Black Friday Superdeal: tot €350,- korting
gesponsord
op 27 november 2020

Reisorganisatie Sportiek heeft vanaf morgen (27 november) een verlengde Black Friday-actie. 10 dagen lang profiteer je van stapelkortingen tot 350 euro op alle skivakanties naar Frankrijk.

Het sneeuwrijke Kleinwalsertal - Wintersport Resort Podcast
op 26 november 2020

In deze wintersport resort podcast nemen Arjen en Rene je mee naar een bestemming die sowieso al ontzettend gemakkelijk bereikbaar is, namelijk het Oosterijkse én Duitse skigebied van Kleinwalsertal.

Franse skisector blijft voorzichtig hoopvol
op 26 november 2020

Het statement van president Macron - “Het lijkt me onmogelijk om een opening met kerst te overwegen”- hakte er zwaar in bij iedereen die de wintersportsector in Frankrijk een warm hart toedraagt.

Geleidelijk kouder, volgende week sneeuw in het zuiden?
op 26 november 2020

De bakens worden deze week langzaam verzet, daar hintte ik zondag al op. Hoewel er aan de grond weinig van te merken is - het blijft rustig en vrij zonnig - veranderen de weerkaarten wel degelijk.

Zon, zee, palmbomen en ... wintersport: welkom in Skyprus!
op 26 november 2020

Toegegeven, de woordspeling is een beetje flauw. Maar het is wel waarheid, er wordt geskied op Cyprus. We hebben de gewoonte om op zomervakantie een leuke combinatie te maken van ontspanning (lees: zon - zee - strand) en ontdekking.

Gletsjerskiën in Zermatt
op 25 november 2020

In een normaal wintersportseizoen kiezen wintersporters die niet kunnen wachten tot de reguliere bergen wit kleuren, voor een gletsjerskigebied.