Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

6 redenen om naar duurzaam Werfenweng te gaan deze winter!

gesponsord op 05 oktober 2020

Werfenweng: een gevarieerd skigebied

Werfenweng is voor veel Nederlandse wintersporters nog een onbekende bestemming. Dit gezellige Oostenrijkse dorpje ligt langs de snelweg A10 in het Salzburgerland en heeft alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie met de hele familie. Wij hebben zes redenen op een rijtje gezet waarom Werfenweng een duurzame, gevarieerde en perfecte familiebestemming is.

1) Gevarieerd skigebied

Hoewel het skigebied van Werfenweng slechts 27 kilometer telt is het skigebied bijzonder gevarieerd. Okay, je gaat hier niet naartoe voor de ultieme uitdaging, maar de 1834 meter hoge Bischlinghöhe biedt mooie blauwe en uitdagende rode pistes. Onze favoriet? De lange dalafdaling terug naar Werfenweng die luistert naar de naam ‘Panorama-abfahrt’. Speels, bij vlagen uitdagend en met schitterende uitzichten!

2) Meer dan skiën alleen

Werfenweng ligt in een soort kom ingeklemd tussen de bergen. In het uitgestrekte dal kun je prachtige langlauftochten maken, voel je je in de middle of nowhere tijdens een sneeuwschoenwandeling of suis je naar beneden op een van de rodelbanen. Daarnaast staat Werfenweng bekend als een van dé hotspots in de Alpen voor het paragliden. Vanaf de Bischlinghöhe zweef je terug naar het dal. Een geweldige ervaring!

Werfenweng is een van dé paraglide hotspots in de Alpen

3) Gratis activiteiten met de Samo-kaart

Wanneer je in Werfenweng in een van de Samo-accommodaties overnacht en je levert je autosleutels in bij de VVV (zie ook het volgende punt), dan kun je voor € 10,- per persoon de zogenaamde Samo-kaart aanschaffen. Met die kaart zijn vele activiteiten gratis, waaronder huur van langlaufmateriaal, gratis toegang tot alle langlaufloipen of gegidste sneeuwschoenwandeltochten. Ook een tochtje in een paardenslee of een wandeling met alpaca’s is bij de prijs inbegrepen. Leuk voor het hele gezin én leuk voor de portemonnee van de ouders.

4) Gratis vervoer

Werfenweng is een van de meest duurzame dorpen van de Alpen. Waar in de meeste gebieden de skibus gratis is pakken ze in Werfenweng écht door. Transfers vanaf de treinstations in het dal zijn namelijk gratis, taxi’s in het dorp zijn namelijk gratis voor de ‘Samo-gasten’ en je hebt ook nog de mogelijkheid om gebruik te maken van de elektrische BMW i3’s (als je bijvoorbeeld een dagje naar Salzburg zou willen). Hierdoor wordt het autoverkeer én de uitstoot in het dorp geminimaliseerd, maar hoef je aan comfort niets in te leveren. Niet samo-gasten kunnen gebruik maken van de gratis skibus en mogen één keer de dorpstaxi gratis nemen

5) Grote kinderlanden

Geen familiegebied zonder grote kinderlanden. Werfenweng telt er twee. Er ligt een kinderland dat je kunt bereiken met de Dorfbahn, maar het grootste kinderland ligt bij de Ikarus-gondel. Hier leren de kids de beginselen van het skiën of snowboarden terwijl de ouders zelf een rondje gaan skiën of wat drinken bij een van de restaurants. Nog een voordeel: dit kinderland is wandelend bereikbaar, dus de hele familie kan de progressie van de kleinsten aanschouwen.

Rustig met prachtige uitzichten

6) Rustig met prachtige uitzichten

Massatoerisme komt niet voor in het woordenboek van Werfenweng. Hier is lang geleden al de keuze gemaakt voor kwaliteit. Geen drukte in het dorp, weinig verkeer en weinig wachttijden bij de liften. En daarnaast word je dan ook nog eens beloond met prachtige uitzichten op Alpenreuzen als de Hochkönig, Dachstein en Kitzsteinhorn!

Meer informatie over Werfenweng vind je hier!

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer