Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Dik pak sneeuw in Colorado

Rogier op 10 september 2020· 4 reacties

Veel sneeuw in Colorado
Veel sneeuw in Colorado Beeld: Monarch Mountain

In Colorado is het hevig tekeer gegaan afgelopen week. Van een hittegolf belandde deze regio in een ware sneeuwstorm. Verschillende skigebieden hebben sneeuwval gemeld. In het skigebied Monarch Mountain is maar liefst 45 cm sneeuw gevallen.

Indrukwekkende temperatuurdaling

Het was al in de media. In 24 uur tijd daalde de temperatuur van meer 30+ naar 2°C. Niet alleen ging de temperatuur omlaag, ook sneeuwde het flink. Onder andere in Denver waar een dag eerder een hitterecord sneuvelde. De oorzaak van de spectaculaire afkoeling van 8 op 9 september was een bel met zeer koude lucht die vanaf de Poolcirkel langs de Rocky Mountains naar het zuiden trok.

Goed nieuws voor bosbranden

In Colorado ging men voor de sneeuwval gebukt onder veel bosbranden. Deze weersomslag was dan ook zeer welkom. Meteoroloog David Barjenbruch (National Weather Service) zegt in de New York Times: " De sneeuw blijft op de takken liggen en plakt vast aan de bomen en zorgt daarmee dat het vuur niet meer ‘gevoed’ wordt. Hierdoor heeft de brandweer weer een goede kans om het vuur onder controle te krijgen."

Te vroeg om te blijven liggen

Ondertussen gaat de temperatuur alweer flink omhoog en zal alle gevallen sneeuw weer snel smelten. Maar een ding is zeker, de winter komt steeds dichterbij op het noordelijk halfrond.

Bronnen: Monarch Mountain, Paris Match en New York Times

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.
Matthias12310 september 2020 · 18:10

Zoiets vergelijkbaars hadden wij 2 jaar geleden ook in die regio. Half september zag het er toen ook zo uit in de rockies:

Born to Ride
Rogieradmin10 september 2020 · 20:25

Wat een gave foto @Matthias123

Click. Click. Peace
Matthias12310 september 2020 · 20:58

Dankje

Born to Ride
Slim12 september 2020 · 20:44

Op de Blister vertelde Luke Koppa dat het op Maandag nog 30 graden was, en op woensdag ochtend kon hij een toerski uitje skiën.
Blister zit in Crested Butte, Colorado

*bericht bewerkt door Slim op 12 sep 2020 20:47

Plaats een reactie