Getest: SnowVision skibril op sterkte

Rogier op 10 november 2020· 13 reacties

snowvision skibril
De SnowVision past onder elke skihelm

Voor iedere brildrager zijn en blijven skibrllen een lastig dingetje. Vorig jaar ben ik al wel eens in de oplossingen en mogelijkheden gedoken voor de skibrillen voor brildragers. Naar aanleiding van dit artikel werd ik getipt over de SnowVision goggles op sterkte. Skibrillen waar niet aan geknutseld hoeft te worden want de bril zelf is op sterkte. Na meerdere weken een SnowVision goggle getest te hebben zijn dit mijn bevindingen.

Looks van de SnowVision

Laat ik meteen beginnen met mijn puntje van kritiek op deze bril. De skibril oogt wat oubollig en kan qua uiterlijk niet concurreren met de grote merken in skibrillenland. Als je op zoek bent naar een hippe en coole skibril dan is de SnowVision waarschijnlijk niet jouw bril. Hoewel ik op hun site her en der mooiere brillen zie, zijn deze niet te bestellen. Misschien ooit? Verder, over smaak valt niet te twisten. De bril past prima op bijna alle helmen waarop ik deze heb geprobeerd.

Snowvision
De glazen op sterkte zitten verwerkt in de lens van de skibril

Hoe werkt de SnowVision skibril

De SnowVision skibril is een klassieke skibril met twee lenzen, waarbij de brillengrazen op sterkte zijn verwerkt in het glas aan de binnenzijde. Deze glazen zijn vrij groot waardoor je een heel breed gezichtsveld hebt. Daardoor leveren ze tijdens het skiën geen enkel probleem op. De kwaliteit van het glas op sterkte viel mij in positieve zin op. De bril kan worden voorzien van een breed scala aan sterktes variërend van -8 tot +8.

De snowvision skibril

In gebruik

Met de bril eenmaal op mijn neus was ik de mindere looks persoonlijk snel vergeten. Zelf zie ik de bril immers niet. Wat ik wel zag is een goed helder en strak beeld. De fotochrome lens maakt het een prima all-weather lens. Ongeacht de weercondities was het zicht erg goed. Ik heb met de bril geskied tijdens regen (helaas ;-) ), sneeuwval en met heerlijk zonnig weer.

Einde beslagen skibril

Een terugkerend probleem van de combinatie bril - skibril is het hebben van beslagen glazen. Omdat je een derde lens gebruikt is de kans dat deze beslaat aanwezig. Inserts lijken iets minder last te geven dan gewone brillen, maar het blijft een terugkomend dingetje. Beslagen glazen zijn echter met de SnowVision skibril verleden tijd. Je hebt gewoon een goede dubbele lens waardoor beslagen lenzen niet meer voorkomen, ook als je stil staat of als je niet zo hard skiet. Dat is echt een enorm pluspunt van deze bril!

Snowvision skibril
De opbouw van de SnowVision skibril

Prijs

De SnowVision skibril kost 249,95 euro. Dat is een boel geld voor een skibril. Als je echter in het hogere segment een skibril uitzoekt, inclusief een insert, ben je snel nog meer geld kwijt. Dus eerlijk gezegd is dit een nette prijs. Het enige minpuntje voor mij blijft dus cosmetisch van aard: de bril, de elastische band en het lettertype op de band zijn niet mijn smaak. Mocht SnowVision daar in de toekomst mee aan de slag gaan, dan is er geen enkele reden meer om als brildrager niet te investeren in een skibril op sterkte. Sterker nog, ik heb deze bril nu eigenlijk continu op!

Prijs: € 249,95
Website: https://snowvision.net/

Plus- en minpunten SnowVision skibril op sterkte:

(+) zeer scherp zicht
(+) hoge kwaliteit lenzen
(+) goede fotochrome kwaliteiten
(+) beslaat niet

(-) de looks: een wat oubollige skibril

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Francina10 november 2020 · 12:58

Dank je wel voor de review. Heel interessant.
Wat me wel opvalt op de site is dat het schijnbaar maar 1 maat is. Ik heb een smal gezicht en menig skibril is veel te groot dus dat zou nog een dingetje kunnen zijn. Maar ik ga zeker een keer op zoek om te passen.

Arjen510 november 2020 · 13:30

(-) Gapergap.

It's all about the turns duuuuuude!
Rogierauteur10 november 2020 · 13:35

Dat is geen echte gapergap, want het foam sluit wel echt goed aan. Dat is meer de look van het montuur.

Click. Click. Peace
Fotsirk10 november 2020 · 13:48

Leuk verslag!
Dat je de bril nu continu draagt, zegt genoeg, top!

Ik ben ook een brildrager, maar voor outdoor activiteiten, zoals skiën, doe ik daglenzen aan.
Ook al omdat ik een skibril enkel opzet bij slecht weer en bij mooi weer liever een sportieve zonnebril draag. Ik heb het gevoel dat lenzen tranende ogen tegenwerken, want ik heb er bijna nooit last van.

Maarten8010 november 2020 · 14:24

Leuk stukje, helaas lijkt het erop dat de leverancier geen glazen met een cylinder ondersteunt.
Heb zelf in beide ogen een flinke cylinder afwijking.

ruudsan10 november 2020 · 15:42

Interessant stuk ,maar als variofocus brildrager valt hij voor mij af, anders moet ik weer een leesbril meenemen.
Dit geld ook als je met de auto/bus of gewoon lopend naar de piste gaat. moet je,je skibril ophouden of toch een normale bril meenemen.
Ik hou het nog bij een vizierhelm .

RFKANGOO10 november 2020 · 16:48

Opzich een mooie oplossing maar wat als je ogen voor of achteruit gaan? Moet je dan een nieuwe bril kopen? Dart word wel een prijzige oplossing denk ik. Ik zie namelijk geen losse lenzen te koop op hun site.

Übung macht den meister!!!
JohanG10 november 2020 · 18:49

Ik vind een vizierhelm ook de beste oplossing. Als je brilglazen veranderen, moet je je skibril niet aanpassen :-)

JDC11 november 2020 · 14:45

Als brildrager kan ik die ontwikkeling alleen maar toejuichen. Nu nog de prijs wat laten zakken en het model wat aanpassen.

Togi12 november 2020 · 13:12

Vaak ben ik wel meer van functioneel boven design dus dat zou mij er niet van weerhouden en op zich valt de prijs nog wel ivm een combi bril + insert + glazen.
Dus wat dat betreft ben ik positief en een mooie stap vooruit. @Maarten80 en @ruudsan als je op hun website kijkt in de shop kan je (als je kiest voor online invullen van voorschrift) wel degelijk kiezen voor multifocale en cilinder.
Nadeel is idd dat bij verandering van sterkte je alles moet vervangen (maar bij een insert moet je ook de glazen vervangen wat niet goedkoop is) en dat ik iets te blind ben met mijn -11/-12 ;-)

ruudsan12 november 2020 · 15:29

Vaak ben ik wel meer van functioneel boven design dus dat zou mij er niet van weerhouden en op zich valt de prijs nog wel ivm een combi bril + insert + glazen.
Dus wat dat betreft ben ik positief en een mooie stap vooruit. @Maarten80 en @ruudsan als je op hun website kijkt in de shop kan je (als je kiest voor online invullen van voorschrift) wel degelijk kiezen voor multifocale en cilinder.
Nadeel is idd dat bij verandering van sterkte je alles moet vervangen (maar bij een insert moet je ook de glazen vervangen wat niet goedkoop is) en dat ik iets te blind ben met mijn -11/-12 ;-)

Togi op 12 nov 2020 13:12

@togi je heb gelijk ,staat er inderdaad, maakt hem wat bruikbaarder als je onderweg een pisteplan of iets dergelijks wil lezen. Maar ga je eten of gewoon naar binnen, dan hou je niet je skibril.op om de kaart te lezen of wat te appen En dan vind ik het met de look nog wel meevallen .Dan is een leesbril erbij wel handig.En met je eens zeker een stap voorwaarts.

*bericht bewerkt door moderator (Rogier) op 12 nov 2020 16:00: opmaak in orde gemaakt

Zimoski13 november 2020 · 10:02

Er komen dit jaar nog twee nieuwe modellen die wat groter en stoerder zijn heb ik vernomen.

to ski or not to ski, thats no question
mgelade13 november 2020 · 14:37

Ik vind een vizierhelm ook de beste oplossing. Als je brilglazen veranderen, moet je je skibril niet aanpassen :-)

JohanG op 10 nov 2020 18:49

Idem hier, afgelopen winter eentje gekocht en geen moment spijt van gehad.
Gekozen voor een S2 visier, vond ik het meest flexibel; bij goed weer gewoon lekker met de zonnebril naar beneden. Als het weer wat minder is pak je je gewone bril.

  • Na aanschaf heb wel vernomen dat je wat moet opletten ivm padding enzo voor als het echt koud is, maar dat zat bij de mijne goed.

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.