Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Alcohol en skischoenen 's avonds verboden in Mayrhofen

Rogier op 11 september 2020· 8 reacties

Mayrhofen
Mayrhofen

Woensdagavond heeft de gemeenteraad van Mayrhofen voor een ‘Erholungs- und Gesundheitsverordnung’ gestemd waarmee het wordt verboden om na 23:00 buiten alcohol te drinken. Ook mag je na zessen niet meer met skischoenen over straat gaan. Mayrhofen wil rustiger en gezonder worden. Als je je niet aan de nieuwe verordening houdt dan loop je kans op een boete van maar liefst 2000 euro.

Een andere manier van uitgaan

De gemeente wil de manier van uitgaan veranderen. Meer binnen, rustiger en van een hogere kwaliteit. Het alcohol- en skischoenverbod moeten hieraan bijdragen. Mayrhofen is niet het eerste gebied dat een skischoenverbod instelt. Ook Ischgl verbood al skischoenen, en net als Mayrhofen heeft wederom Ischgl duidelijk gemaakt een ander imago uit te willen stralen.

Weinig verschil in dit coronajaar

Dit coronajaar zal de nieuwe verordening weinig verschil maken met andere gebieden. Want in heel Oostenrijk zijn er strengere regels wat betreft horeca. Lees hier meer over de strengere coronamaatregelen.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Hessel11 september 2020 · 22:45

De alcohol snap ik. Maar hoe het soort schoeisel bij gaat dragen aan gezondheid is me een compleet raadsel…

evr6612 september 2020 · 08:00

@hessel vanzelfsprekend, maar geloof wel, dat wanneer je deze insteek kiest, mensen toch eerst even een douche pakken, omkleden, tot rust komen en de apres ski wat minder snel uit de hand loopt. Natuurlijk kun je het op gewone schoenen even snel en hard op een zuipen zetten, maar ik geloof wel dat het kan helpen, even een korte break af te dwingen.

Edwin van Riel
dan5812 september 2020 · 10:12

Als ik me niet vergis zijn er al skidorpen ( voor de Covid-toestanden) die skiboots en (of) latten en board verbieden na een bepaald uur.
Ik snap de regel alleszins, alhoewel veralgemenen is nooit goed.🤨

Born to run. B.S.
Hessel12 september 2020 · 13:54

Kwestie van ski’s in hok zetten, paar sneakers aan en door richting apres ski. Ik weet eigenlijk niet beter in Sölden. Al zijn er ook genoeg die de botten aan houden natuurlijk.
Maar zou het echt helpen om de loop uit de apres ski te halen?

Slim12 september 2020 · 16:31

Inderdaad,heel ongezond voor je voeten, lang in die zweterige skischoenen! Allemaal lekker uit en op kousen voeten rondlopen!
🤔

Jeffvdv12 september 2020 · 16:33

Ischgl heeft enkele jaren geleden ook het skischoenverbod geïntroduceerd. Ik dacht alleen dat het daar vanaf 20.00 was…

🎿🌨 Just go with the snoW 🌨🎿
Skiwi13 september 2020 · 11:10

Ischgl heeft enkele jaren geleden ook het skischoenverbod geïntroduceerd. Ik dacht alleen dat het daar vanaf 20.00 was…

Jeffvdv op 13 sep 2020 11:03

Dat klopt inderdaad.
18u is trouwens echt wel belachelijk vroeg, 20u lijkt me veel redelijker: de echte après ski koten sluiten meestal ergens tussen 19u en 20u, waarna iedereen zijn hotel kan opzoeken voor een douche en het diner.
In Mayrhofen zal je dus eerst naar je hotel moeten om je skischoenen uit te gaan doen. Veel mensen zullen dan wellicht niet meer de moeite doen om nog terug uit hun hotel te komen, zeker als het een eindje stappen is naar de après ski.
Met deze maatregel gaan ze de après ski scene toch behoorlijk pijn doen, vrees ik. Dat nog eens bovenop de schade van de Corona-maatregelen zal voor vele après ski koten het faillissement beteken (en misschien is dat ook wel de bedoeling)…

*bericht bewerkt door Skiwi op 13 sep 2020 11:11

Skizoeker13 september 2020 · 11:39

In Ischgl heeft het te maken dat die skischoenen veel herrie maken als iedereen tot laat op de avond door het dorp bonkt.

Après ski is dit jaar not done. Maar dat zal zsm weer moeten draaien. De horeca is een belangrijk aspect in het business model van een skigebied. Dat is niet zo snel aan te passen. Behalve de inkomsten is het ook een belangrijke reden om te gaan voor veel mensen. Waardoor de bezettingsgraad weer afneemt.

Plaats een reactie