Net zoals vele wintersporters balen wij natuurlijk ook flink dat we dit seizoen tot dusverre niet naar de Alpen hebben kunnen gaan. Maar gelukkig kwam daar de winterinval in Nederland. Eerst een flinke lading sneeuw en daarna werd de pret alleen maar groter, want er kan ein-de-lijk weer geschaatst worden! Kristy, Arjen en Rene gingen er als echte schaatsliefhebbers op uit en namen deze korte Snow Show op om al het schaatsplezier vast te leggen. We zijn enorm benieuwd waar jullie allemaal op het ijs hebben gestaan.

Rene
Filmt en edit er het hele seizoen op los, of het nu een Snow Show is, een gebiedsreview of gewoon in Nederland met de podcast.

Plaats een reactie

Jaloersmakende beelden. Holland op zijn best. Als Nederlander die in Zwitserland woont, is het zoals Arjen zegt, je zou ervoor terugrijden. Maar ja, morgen weer dooi. Wel een beetje kritisch punt voor jullie drie. Jullie zijn alle drie betaalde beroeps wintersport journalisten. Jullie kunnen gewoon naar Zwitserland of Italie om mooie reportages te maken. Je hoeft als beroeps geeneens in quarantaine of een PCR test te doen. Het wintersport seizoen in Zwitserland verloopt fantastisch en is veilig. Dus hop die auto in en ga je werk doen.

*bericht bewerkt door Hansk op 13 feb 2021 18:20

Ik ben JALOERS!

Click. Click. Peace

Helemaal mee eens, deze drie dagen schaatsen maken een hoop goed! Heb ook hetzelfde voldane gevoel op de bank vanavond als na een dag skieen, lekker nagloeien 😎

*bericht bewerkt door Jaco op 13 feb 2021 18:53

Ik ben JALOERS!

Rogier op 13 feb 2021 18:48

Dan weet je ook eens wat voor gevoel wij altijd bij jouw beelden hebben ;)

Born to Ride

Prachtig filmpje! Nederland op z’n mooist!

@Matthias123. Uiteindelijk is het ook op de vest rond Hulst nog gelukt. Prachtig ijs. Heb een uurtje geschaatst en merkte wel dat het even geleden was. Op mijn leeftijd moet je het noodlot niet tarten. Klapschaatsen en natuurijs is sowieso een lastige combinatie.

Hen48

@Matthias123. Uiteindelijk is het ook op de vest rond Hulst nog gelukt. Prachtig ijs. Heb een uurtje geschaatst en merkte wel dat het even geleden was. Op mijn leeftijd moet je het noodlot niet tarten. Klapschaatsen en natuurijs is sowieso een lastige combinatie.

Hulst op 14 feb 2021 08:29

Ik vind klapschaatsen op natuurijs juist extra fijn tov vaste noren. Op klappers prik je veel minder snel in scheuren omdat ze er overheen glijden ipv dat de punt er in prikt.

Born to Ride

null
null
null
null
null

Geen strak zwart ijs zoals bij jullie, maar wel spectaculaire ijssculpturen!
Dit is in Medemblik aan het IJsselmeer, waar je overigens ook overheen kan lopen!

@Matthias123. Op goed ijs denk ik dat je gelijk hebt. Op een van de molentochten in de Alblasserwaard heb ik de de halve tocht met een afgebroken veertje moeten rijden, zowat 40 km. En dat ook nog op slecht ijs. Dat was geen pretje. Bij de nieuwere klapschaatsen kun je het systeem vastzetten. Dat zou mijn optie zijn.

Hen48

Wat een weekend is dit!! Heerlijk. Sta al drie dagen op het ijs. De spierpijn is niet te harden, maar hoe mooi is NL op deze manier.

@hulst ik heb ook de optie om ze vast te zetten maar gebruik die eigenlijk nooit, hoe slecht het ijs ook is. Juist doordat de hak los zit zoekt hij makkelijker zijn web over scheuren en hobbels. Het zal misschien ook een stukje gewenning zijn. Ik rijd al sinds mn 16e op klappers dus ik weet eigenlijk niet beter. Ik kan me goed voorstellen dat, gezien je leeftijd, jij het grootste deel van je leven op vaste noren hebt gereden.

Born to Ride

Heerlijke beelden en wat was het genieten de afgelopen dagen! Valt me op dat eigenlijk alle skiërs ook van schaatsen (op natuurijs) houden en andersom. Maar das misschien ook wel logisch als wintersportfan 😁👌.

null

Op de rottemeren, vandaag!

Vaak knuffel ik de berg onvrijwillig....

Heerlijke beelden en wat was het genieten de afgelopen dagen! Valt me op dat eigenlijk alle skiërs ook van schaatsen (op natuurijs) houden en andersom. Maar das misschien ook wel logisch als wintersportfan 😁👌.

Gerben.t.Z op 14 feb 2021 19:39

Nee hoor, mijn zoon is gek van skieën, maar gaat absoluut niet schaatsen, en ik vind skieën leuk, maar heb een hekel aan schaatsen.

null
null
null
null

Rondje Sassenheim - Kagerplassen. Voor het eerst dat we met onze dochters (8 en 10) zo’n tochtje op natuurijs konden maken. En wat was het genieten! Thuis kwamen we erachter dat de teller op bijna 25km stond… en ‘s middags ook nog ‘even’ naar de Ringvaart en de ijsbaan. Dus optimaal geprofiteerd van het ijs:)
Skiën staat bij allebei nog steeds op 1, maar schaatsen zéker op 2!

Ik denk dat het veelal een combinatie is voor de “ouderen”. Die hebben vroeger jong leren schaatsen en konden dat elke winter wel doen. Het afgelopen weedkend zag ik op het ijs weer relatief veel ouderen. Die hebben hun schaatsen steeds binnen handbereik, terwijl jongeren veelal geeneens schaatsen hebben. Er zijn natuurlijk uitzonderingen.

Hen48

Heerlijk geschaatst in de Wieden dit weekend. Het was fantastisch, beste weekend in 11 maanden.
Ik kan me vergissen, maar volgens mij zag ik iemand die heel erg op Kristy leek zaterdag rond half 12 opstappen in Zwartsluis.

Fun Lovin' Skier

@FLS70 Arjen had je kunnen tegenkomen, Kristy zat in een heel andere hoek ;-)
@Hulst ik denk dat je daar best wel eens een punt zou kunnen hebben. Ik ben nog net in de tijd opgegroeid dat we als kind zijnde nog vaker op natuurijs konden staan. Dus het zit er vanaf kinds af aan al echt in.

Hier in de omgeving Amsterdam juist ontzettend veel jongeren op het ijs, zowel op noren als op ijshockeyschaatsen. Soms zelfs hele groepen, met muziek en drank. Op een gezellige manier overigens.
Eigen zoon en dochter (6 en 8 jaar) vinden het trouwens net zo mooi als skiën. Gisteren een tocht van 12,5 km gemaakt en dat ging boven verwachting goed.

@paolie. Als vader en/of moeder schaatsen zal dat eerder een stimulans zijn voor de kinderen. En groepen met muziek en drank zegt ook wel wat. Een echte schaatser gebruikt geen muziek en drank en doet niet aan “groepsvorming” maar wil km. maken. Ik heb ook jongeren op het ijs gezien met de mobiele telefoon in de hand. Vraag me trouwens af of ook dat niet strafbaar is.

Hen48

@Hulst: wat betreft muziek en drank: dat is net zoals met skiërs: er zijn skiërs die alleen voor de kilometers komen, skiërs die voornamelijk de gezelligheid op de terrassen en apres ski opzoeken, en skiërs die van beide kunnen genieten. Ik zag afgelopen dagen ook volop schaatsers in semiprofessionele outfit met waarschijnlijk al heel wat kilometers in de benen bij de koek en zopietentjes genieten van glühwein en muziek.

@paolie. Ik zie bij de muziek en drank toch wel een duidelijk verschil met het bezoeken van de koek- en zopietentjes. De eerste groep heeft waarschijnlijk geen of nauwelijks km. in de benen. Het gaat even over de kontekst. Maar goed, ieder zijn lol. Altijd nog beter dan dat ze thuis op de bank hangen.

Hen48

@Hulst ik kan me nog een winter herinneren. Het was al jaren geleden. Een oom van mij zou meedoen aan 1 of andere toertocht en mijn vader ging kijken. (was geen lid of zoiets en dan mocht je niet eens meedoen, wat een onzin) Wij in alle vroegte in de auto naar weet ik waar. Voor mijn gevoel leek het voorbij het hoge noorden in lapland ofzo. Komen we daar aan staan er gewoon honderden, of nee duizenden mensen langs de kant en op het ijs. Heb er zelfs fanfares gezien. Bluetooth speakers had je in die tijd nog niet dus vandaar maar een fanfare. En de flessen Jägermeister waren ook niet aan te slepen die dag. Ik weet niet wat dit allemaal met schaatsen te maken had maar gezellig was het wel. 😊

Übung macht den meister!!!

@paolie. Ik zie bij de muziek en drank toch wel een duidelijk verschil met het bezoeken van de koek- en zopietentjes. De eerste groep heeft waarschijnlijk geen of nauwelijks km. in de benen. Het gaat even over de kontekst. Maar goed, ieder zijn lol. Altijd nog beter dan dat ze thuis op de bank hangen.

Hulst op 15 feb 2021 11:25

Schaatsen deden ze wel degelijk, maar dan met stick in de hand en puck op het ijs. De snowboarder die niet verder komt dan het funpark is een mijn ogen ook niet persé een minder echte wintersporter dan de fanatieke tourskiër.
En inderdaad, alles beter dan thuis op de bank ;)

*bericht bewerkt door paolie op 15 feb 2021 12:19

Schaatsen is voor mij per definitie kilometers maken. Skiën ook. Pas daarná koek en zopie of een borreltje als afsluiter. Want ‘gezellig op een terras zitten’ kan in de zomer ook nog.

Life is what happens while you were checking your phone

@RFKANGOO. Ja, dat was de laatste keer in 1997. Ik ervaar natuurlijk je ondertoon. Het zegt genoeg dat het 25 jaar geleden is en na een zo lange tijd wachten ben je wel toe aan een volksfeest. Weet je ook die van 1963 nog, met Reinier Papink. Toen was er naast een enkele uit de sneeuwstorm opduikende schaatser, verder niemand te bekennen. Miin mooiste ervaringen zijn toch nog steeds een aantal Molentochten in de Alblasserwaard. Grote hoeveelheden echte schaatsers in (lange) rijen en vrijwel geen publiek met de koek en zopie in de dorpen onderweg.

Hen48

Ik ben wel benieuwd op wat voor materialen jullie schaatsen… Ik zie salomon free skate schaatsen, kirsty is me wat onduidelijk op wat voor schaatsen ze schaatst. Leuk om te horen wat jullie voorkeuren zijn, qua schaatsen en kleding!

Mijn schaatsen hadden helaas al vervangen moeten zijn voordat ik het ijs op kon, maargoed, dat de schaatsleveranciers het allemaal niet aankonden vorige week is opzich geen verrassing. Maar mijn schaatsen zijn/waren nog ouder dan ikzelf, dus kom er maar @kristy en @arjen :)

Ik rij de zandstra ving comfort clap. Vanwege redelijk zwakke enkels heb ik baat bij de hoge half harde schoen. Ondertussen zijn ze ook al een jaar of 10 oud, maar ze worden nog steeds geproduceerd en verkocht. Deze schaatsen hebben als voordeel dat, wanneer je dat wilt je ze ook vast kan zetten en ze zo als vaste noor rijden.

Born to Ride

Ik heb de Viking Marathon klapschaats, die ik hoofdzakelijk op de indoorbaan in Breda heb gebruikt. Heerlijke schaats voor het bochtenwerk. Een vereiste om in de groep mee te kunnen. De laatste 2 seizoenen niet meer geschaatst, behoudens een uurtje natuureis, afgelopen zaterdag.

Hen48
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie