Zell am See-Kaprun: tussen gletsjer, een meer en hoge pieken

gesponsord op 21 september 2020

Uitzicht over Zeller See

In het hart van de Alpen verzekert de gevarieerde wintersportbestemming Zell am See-Kaprun je van een fantastisch uitzicht en een unieke wintersportervaring. Met een gletsjer, een prachtig meer en meerdere bergpieken begeef je je hier al snel in “The best of the Alps”. Met de nieuwe Ski ALPIN CARD krijg je toegang tot maar liefst 408 kilometer piste door dit prachtige gebied.

Eindeloos skiplezier

Vanuit het dorp Kaprun direct bergopwaarts naar de Kitzsteinhorn, via het panorama- en familieskigebied Schmittenhöhe door naar het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn: het kan allemaal met de Ski ALPIN CARD. Het is een uniek ticket dat wintersporters heel veel kilometers aan pistes biedt, waaronder een gletsjerskigebied.

Met de nieuwe pas overtreft de regio zichzelf en opent 408 kilometer aan pistes, die qua afwisseling moeilijk te verslaan zijn. De twee kabelbaanverbindingen - K-ONNECTION van Kaprun direct naar de Kitzsteinhorn en de zellamseeXpress van het Glemmtal naar de Schmittenhöhe dragen hier zeker aan bij. Maar met maar liefst 121 bergbanen, 101 hutten en bergrestaurants, het gletsjerskigebied Kitzsteinhorn, 47 themapistes, talrijke snowparks en een boel (sport)evenmenten biedt dit gebied zeker eindeloos skiplezier.

Eindeloos skiplezier op 408 km piste

Schmittenhöhe

De Schmittenhöhe staat bekend als de thuisberg van Zell am See. Het heeft drie toegangspunten vanuit Zell am See en een prachtig 360° panoramisch uitzicht op meer dan 30 drieduizend meter hoge bergen van het nationale park Hohe Tauern.

Het uitgebreide skigebied van Schmittenhöhe is zeer gevarieerd. Het biedt vijf extra lange, panoramische afdalingen - waaronder de zwarte “Trass” met 70% stijgingspercentage en de afdaling met de Audi Ski Run World Cup “look and feel”. Tel hier nog vier culinaire stations, talrijke bergrestaurants en de langste fun slope van de wereld bij op en je begrijpt waarom dit een gevarieerd skigebied wordt genoemd.

Gletsjerskigebied Kitzsteinhorn

In het gletsjerskigebied Kitzsteinhorn genieten skiërs, freeriders en toerskiërs van november tot begin zomer van absolute sneeuwzekerheid en ski-in ski-out faciliteiten vanuit het dorpscentrum naar de gletsjer. Dit jaar is de sneeuw er zeer vroeg bij en daarom is het gletsjerskigebied Kitzsteinhorn sins 4 oktober al open! De panoramische rit met de 3K Konnection - de modernste kabelbaan ter wereld - verbindt de Maiskogel met de Kitzsteinhorn. De lift alleen al is een belevenis op zich en opent een uniek uitzicht op de hoogste bergen van Oostenrijk en het Nationaal Park Hohe Tauern. “Top of Salzburg” op 3.029 meter boven zeeniveau wordt beschouwd als een van de meest spectaculaire excursiebestemmingen van het land en is het hoogst bereikbare punt in Salzburg.

De Ski ALPIN CARD combineert dit alles in één ticket. Zell am See-Kaprun belooft niet teveel als het gaat om “the best of the Alps”, daarnaast organiseren ze meerdere sportevenementen waar je aan kunt deelnemen of kijken.

Uitzicht vanaf 'Top of Salzburg' op 3.029 meter

Sportevenementen om aan deel te nemen of te kijken

  • Het door Garmin gepresenteerde Bergwelten Skitouren Festival vindt aan het begin van het skitourseizoen 2020 plaats op de Kitzsteinhorn. Het is de perfecte gelegenheid voor je eerste skitocht samen met de berggidsen van Friends of Nature. Tegelijkertijd kan de state-of-the-art apparatuur van dit seizoen, inclusief producttraining voor professionals, worden getest. Tot slot kan je lawinekennis voor de winter hier worden opgefrist en verbeterd.
  • Nachtskiën met uitzicht op de met sneeuw bedekte drieduizend meter hoge bergen is een indrukwekkende ervaring in Zell am See-Kaprun. De Nightslope, piste nr. 17 op de Schmittenhöhe, is van eind december tot eind februari elke dinsdag, donderdag en vrijdag geopend tot 21.00 uur. Een fantastisch uitzicht op de verlichte stad en de Zeller See is gegarandeerd.
  • Bij de legendarische “X Over Ride” op de Kitzsteinhorn, strijden de profs van de freeride-scene en verzamelen ze waardevolle punten voor de kwalificatie voor de Freeride World Tour.
  • Het plezier van freeriden beleef je op “Freeride Monday” met techniek- en veiligheidstips van topprofessionals. Dit is iedere maandag van december tot april op de Kitzsteinhorn. Alle skiërs en snowboarders van 13 jaar en ouder kunnen deelnemen.
  • Doen alsof je een World Cup-skiër bent? Dat kan op de Audi Ski Run in Schmittenhöhe. Begeleid door een volautomatische camera, voert de afdaling je van het originele Audi-starthuis via 16 poorten langs de reuzenslalom. Elke honderdste van een seconde telt - net als in echte WK-races!

Sneeuwschoenwandelen in Zell am See-Kaprun

Gezondheid is prioriteit

Net als in de zomer bieden tal van accommodaties in Zell am See-Kaprun in de winter van 2020/21 gratis annulerings- en omboekingsmogelijkheden aan onder de campagne “Reserveren zonder zorgen”. Naast de hoogste hygiënenormen garanderen de flexibele omboekingsmogelijkheden een vakantie zonder zorgen. Meer informatie hierover vind je op: zellamsee-kaprun.com/en/booking-without-worries .

Met het nieuwe “Après Chill” concept van de regio wordt het mogelijk om na een geslaagde dag op de piste, coronaproof te genieten van een hapje en een drankje. Aanbiedingen, menu’s en drankmenu’s zullen online beschikbaar zijn, en borden en informatieborden begeleiden je op een veilige manier van de pistes naar de pubs en restaurants.

Tijdens het winterseizoen 2020/21 zullen alle faciliteiten, kabelbanen, restaurants en accommodaties de hoogste veiligheidsmaatregelen toepassen: up-to-date informatie is beschikbaar op zellamsee-kaprun.com/safe-winter-holidays.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.