Koninklijke wintersportvakantie in Hochkönig

gesponsord op 23 september 2020

null

Rondom de top van de Hochkönig, tussen Mühlbach en Maria Alm, ligt het op één na grootste aaneengesloten skigebied van het SalzburgerLand. De hellingen van deze alpine bergwereld vormen al meer dan 100 jaar de ideale bestemming voor iedere wintersporter. Mühlbach was al in 1912 het podium voor de eerste Oostenrijkse skikampioenschappen. Deze winter verwelkomt Hochkönig wintersporters die op zoek zijn naar een perfecte, oftewel ‘koninklijke’ wintersportvakantie.

Groot en sneeuwzeker skigebied

Het sneeuwzekere skigebied Hochkönig is met 120 kilometer aan pistes en 33 liften het op één na grootste aaneengesloten skigebied van het SalzburgerLand. Een waar skiparadijs voor jong en oud. Hier vindt je perfect geprepareerde pistes voor alle niveaus. Van oefenweides en brede zacht glooiende skipistes, voor wie het rustiger aan wil doen, tot de meer uitdagende afdalingen en de Marlies Schild-Trainingsstrecke voor de echte “diehards”.

null

Geen lange wachtrijen

Een ander pluspunt van het skigebied door zijn enorme omvang, is dat er zelfs in het hoogseizoen geen lange wachtrijen staan bij de kabelbanen en liften. Een absolute highlight is de lange en zeer gevarieerde Königstour. Een ingenieus netwerk aan liften dat zes toppen met elkaar verbindt, zodat er een aaneengesloten skigebied ontstaat in het fantastische decor van de Hochkönig en het Steinernen Meer. Wintersporters kunnen via de Königstour het hele skigebied in één dag verkennen. Je kunt deze perfect aangegeven tour in drie plaatsen starten, namelijk Mühlbach, Dienten of Maria Alm.

Voor ieder wat wils

Wie liever de prachtige omgeving buiten de skipistes wil verkennen, kan kiezen uit 85 kilometer aan winterwandelwegen, 40 kilometer aan langlaufloipes, evenals diverse sneeuwschoen- en educatieve routes, of zich uitleven op een van de talrijke natuurrodelbanen.

null

Een koninklijk totaalpakket voor een perfecte wintersport

Het skigebied Hochkönig heeft nog veel meer in petto rond de pistes, zoals drie eersteklas snow- en funparks, waar adrenalinezoekers en ervaren wintersporters hun kunsten kunnen vertonen. Voor wie het liever wat rustiger aan doet, is er de funslope am Aberg met een geweldig aanbod van activiteiten voor een perfecte winterdag. Bij het Early Morning Skiing hebben vroege vogels de unieke gelegenheid om als eersten af te dalen op de nog ongerepte pistes. Ook nachtbrakers komen in het skigebied Hochkönig aan hun trekken, want zelfs de duisternis is geen reden om de piste te verlaten. De skipiste bij de Simmerl-lift in Maria Alm wordt tot laat in de avond verlicht voor het nachtskiën. Magische vakantieherinneringen gegarandeerd!

Lees meer over dit skigebied.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.