Culinaire Königstours - Vijf skitochten met overheerlijke huttenbeleving

gesponsord op 25 september 2020

null

Rondom de top van de Hochkönig, tussen Mühlbach en Maria Alm, ligt het op één na grootste aaneengesloten skigebied van het SalzburgerLand. De hellingen van deze alpine bergwereld vormen al meer dan 100 jaar de ideale bestemming voor iedere wintersporter. Een absolute highlight van de skiregio is de populaire Königstour, die het berggebied tussen Mühlbach en Maria Alm met elkaar verbindt. Een unieke skitocht tegen het prachtige decor van het indrukwekkende Hochkönig-massief. Deze prachtige tour is nu verrijkt met een smakelijk aanbod aan regionale lekkernijen. De culinaire Königstours bieden thematische menu’s en een Almhütten-tour.

Culinair genieten langs de piste

Het skigebied combineert met de Königstour het sportieve plezier op de pistes met het genot van heerlijke, regionale gerechten. De culinaire Königstours bieden gasten de mogelijkheid om van berghut naar berghut te skiën en bij elke stop te genieten van een thematisch afgestemde 3- of 4-gangen menu.

null

Vijf verschillende gastronomische tours

Dankzij de verschillende gastronomische thema’s waarop de individuele tochten zijn gebaseerd, is er bij het Hütten-hopping voor elke smaak wat wils. De regio Hochkönig biedt in totaal vijf gastronomische tours voor fijnproevers, waaronder de Heimatliebe, Almliebe en Gipfelgenuss, compleet met lekkernijen zoals heerlijk zoete Kaiserschmarrn mit Röster, rustieke Bauerntoast mit Spiegelei und Salat, pittige Lachstartar of gestoofde Kalbstafelspitz met romige polenta en Flechtencracker.

Voor besluitvaardige “foodies” is de Genusszeit Tour de perfecte keuze, waarbij ze zelf hun eigen 4-gangen menu kunnen samenstellen. De tour schittert niet alleen door een ruime keuze aan regionale specialiteiten, maar ook door zijn flexibiliteit, want elke menugang is in een van de drie plaatsen onderweg (Maria Alm, Dienten, Mühlbach) te nuttigen. Om alvast in de kerstsfeer te komen, is er tijdens de adventstijd ook een heerlijke gastronomische tour, compleet met winterse specialiteiten.

null

Bij de Winterzauber Tour kunnen de deelnemers hun drie favoriete maaltijden kiezen uit zeven gerechten. Op de menukaart staan delicatessen zoals Hirschragout mit Schokolebkuchensauce, Maronisuppe of Heidelbeerkaiserschmarrn. Zo is de magie van de dagen voor Kerst ideaal te combineren met het plezier van wintersport.

De culinaire Königstours staan dus niet alleen garant voor een geweldige wintersportvakantie, maar ook voor tongstrelende koninklijke hoogstandjes! De culinaire Königstours zijn flexibel qua tijd en locatie. Zo zijn alle gangen op dezelfde dag of verspreid over meerdere dagen te nuttigen. Bovendien biedt elk vertrekpunt - Mühlbach, Dienten of Maria Alm - een passende culinaire tour. Alle culinaire Königstours zijn ook verkrijgbaar als cadeaubonnen (vlees, vegetarisch of veganistisch).

null

Lees meer over dit skigebied.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.