Dit is het jaar om naar Méribel te komen

gesponsord op 26 oktober 2020

Meribel
Dit is hét jaar om naar Méribel te komen. Beeld: Sylvain Aymoz

Dit jaar is Méribel nog meer dan anders dé perfecte wintersportbestemming. Hier vind je namelijk een heleboel ruimte en ongerepte natuur. De perfecte locatie om te ontsnappen en met een gerust hart op vakantie te kunnen. Méribel doet er alles aan om alle wintersporters zo veilig mogelijk te ontvangen. Van 5 december 2020 tot en met 23 april 2021 is Méribel open en kun je hier genieten van het grootste skigebied ter wereld. Dit jaar geven ze zelfs een gratis wintersportvakantie weg, lees snel verder!

>> Bekijk hier alle coronamaatregelen voor het Méribeldal.

Geen enkel risico bij reservering

Dankzij de gratis annuleringsclausule, kun je je skivakantie naar Méribel met een gerust hart boeken. Dit houdt in dat je verblijf kosteloos kan worden geannuleerd in geval van beperkende maatregelen door overmacht, waaronder corona. Ook je ongebruikte dagen op je skipas worden terugbetaald mocht je vanwege overmacht je vakantie niet kunnen afmaken.

In het hart van ‘s werelds grootste skigebied

Méribel ligt in het hart van de Trois Vallées. Vanuit het dorp Méribel ski je eenvoudig ‘s werelds grootste skigebied in. Met 600 kilometer (!) aan pistes kun je jezelf hier oneindig lang uitleven. Het skigebied van de 3 Vallées is een speeltuin van meer dan 100 vierkante kilometer met 339 pistes, 28 funslopes en snowparks en 160 skiliften op 45.000 hectare natuur. Vanuit Méribel heb je de keuze om tussen de bomen te blijven of het hooggebergte op te zoeken. Zo is er, ongeacht het weer, altijd een fijn gedeelte te vinden waar je kunt skiën. Er is, vanzelfsprekend met 600 kilometer aan pistes, een zeer uitgebreide keuze aan pistes. Voor zowel kinderen, beginners tot de echte experts.

Meribel
Méribel midden in het grootste gebied ter wereld.

Win een wintersport naar Méribel

Je kunt nu een wintersportvakantie winnen naar Méribel. Neem voor 30 november deel aan een quiz en win een all-inclusive verblijf van een week voor 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen) in een residentie van Pierre & Vacances. Je verblijft inclusief skipassen en skihuur. Waar wacht je nog op? Doe mee aan de quiz & win!

Tip voor de echte durfals

Wil je jezelf uitdagen? Probeer dan één van de steilste zwarte pistes van de 3 vallées. Het Tournier couloir, met een gemiddelde hellingshoek van 37°, is een een echte uitdaging voor veel die-hard wintersporters. Kijk hier voor meer uitdagingen in het skigebied.

accommodaties meribel
Geweldige accommodaties voor iedereen. Beeld: Tristan Shu

Accommodaties voor iedereen

In Méribel heb je een zeer uitgebreid aanbod aan accommodaties. Van luxe hotels, fijne appartementen tot authentieke berghutten. Al deze accommodaties hebben met elkaar gemeen dat ze dicht bij de pistes liggen. Klik hier om accommodaties in Méribel te bekijken. Zoek je een accommodatie met uitmuntende kwaliteit? Kijk dan naar het lokale Méribel Label. Dit is bedoeld om alle soorten kwaliteitsaccommodaties in de schijnwerpers te zetten. Het benadrukt vooral de criteria van sfeer, decoratie en comfort die bijdragen aan het chalet-imago van de vallei.

Heerlijk eten

In Méribel heb je veel keuze als je lekker wilt eten. De terrassen van de hooggelegen restaurants geven, dankzij het geweldige uitzicht, het gevoel te lunchen op het dak van de wereld. De restaurants in het dal staan bekend vanwege hun hoge kwaliteit en vriendelijke bediening. En, opvallend voor een Frans gebied, het personeel spreekt hier vloeiend Engels.

Vogelshows in Méribel
Onvergetelijke vogelshows! Beeld: Sylvain-Aymoz

Eens wat anders dan skiën

Alhoewel je in het grote skigebied van Méribel nooit snel uitgeskied raakt. Zijn er veel andere geweldige activiteiten te doen. Hondensledetochten door de mooie bossen, het bekijken van indrukwekkende roofvogelshows, paardrijden, paragliden, sneeuwschoenwandelen of toerskiën. In Meribel hoef je je echt nooit te vervelen, ook als je een keer iets anders wilt doen dan skiën of snowboarden. Genoeg activiteiten in dit leuke skidorp!

Praktische informatie

Je kunt eenvoudig met de trein, vliegtuig en natuurlijk de auto naar Méribel reizen. Hier vind je alle info over de verschillende mogelijkheden. Als je met het opernbaar vervoer komt, kun je eenvoudige de bussen en shuttles regelen via Tictactrip.. Kom je met de auto via Grenoble of Chambéry, neem dan de A41 of A43 richting Albertville. Volg daarna de tweebaansweg N90 tot Moûtiers, waarna je eenvoudig omhoog rijdt naar Méribel. In de winter zijn winterbanden een must en vergeet je kettingen ook niet! Reken vanuit Amsterdam ongeveer 10u30 rijden voor 1.120 kilometer en vanuit Brussel 9 uur voor iets meer dan 900 kilometer.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.