Wintersportforum après-ski TOP 3: de uitslag!

ChristopheJ op 28 december 2020· 10 reacties

Wat is het meest populaire après-ski nummer op het wintersportforum?
In totaal 81 stemmen zijn uitgebracht na onze oproep voor de ultieme top 3 van après-ski nummers! Vandaag mogen we de winnaar bekendmaken, maar lever ik je ook een supertoffe playlist van 36 verschillende nummers. Een verzameling van klassiekers, maar ook enkele onbekende pareltjes (voor mij dan toch).

De winnaar

Met 13,2% van de stemmen (die manueel maar nauwkeurig geteld werden) is Hulapalu van Andreas Gabalier de grote winnaar. Na contact met zijn management wordt er mogelijks een gesigneerde CD opgestuurd. Als deze aankomt trekt een onschuldige hand (mijn dochter) een winnaar uit hen die kozen voor deze meezinger. Ik heb samen met Kristof geprobeerd de tekst en achtergrond inhoudelijk te analyseren.

Hulapalu is een manier om te zeggen dat je de liefde gaat bedrijven. Ik probeer letterlijk strofe 1 te vertalen: ‘"Happy hour, midden in de nacht. Sexy, iedereen danst iedereen lacht. Veertig graden op de … dansvloer. Hulapalu zeg jij in mijn oor. Wat is dat dan Hulapalu en waar gaat dat dan naartoe? Doet men bij Hulapalu ook de ogen toe? Kan men bij Hulapalu de sterren zien? Zeg mij, hoe zal het gaaaan?’’

De Hodiejodiejodiejee mag dan iedereen voor zichzelf invullen ☺️ en in deze sfeer kan je gerust de rest van de tekst eens beluisteren. Het moet wel gezegd worden dat dit nummer niet typerend is voor de stijl van Andreas Gabalier. Hij is een gewaardeerd Oostenrijks zanger van volksmuziek en schlagers, geboren te Friesach in Karinthië.

stemmentellen
Het manuele telwerk

De nauwe achtervolgers

De top 3 wordt vervolledigd door Atemlos van Helene Fischer en Hey, wir woll´n die Eisbären seh´n van Sound Convoy. Samen met Hulapalu gaat het om 33% van de stemmen. Op een gedeelde vierde plaats vinden we Mama Lauda en Johnny Däpp. Bij de meeste nummers gaat het dus over een hoge meezingbaarheidsfactor. Bij Atemlos speelt dit wat minder, maar mogelijks spelen de looks van de uitvoerder wel een rol in het aantal stemmen. Hoewel, het is ook wel gewoon een topnummer.

Après-ski top 3:

  1. Hulapalu - Andreas Gabalier
  2. Atemlos - Helene Fischer
  3. Hey, wir woll´n die Eisbären seh´n - Sound Convoy

Afspeellijst

Omdat het natuurlijk niet mogelijk is elk nummer te belichten, vond ik het een goed idee om al de gekozen nummers te vereeuwigen in een Spotify afspeellijst. Ze staan in volgorde van aantal verkregen stemmen, dus je vind hier alle populaire songs op een rij. Enkel Tux Tux Hintertux vond ik niet meteen terug, de rest lijkt me volledig. Veel luisterplezier!

Jawel, hij is er: de Spotify wintersportforum après-ski afspeellijst

De (voor mezelf) onbekende diamantjes

Ik ontdekte ook enkele nummers die ik wel herken vanuit het après-skiën maar die ik op vandaag nog niet had gevonden en thuis nog niet beluisterde. Ik denk dan aan Auffe aufn Berg en Viva Colonia. Maar de grote ontdekking uit deze bevraging blijft voor mij de ode aan de liefdesvogel van de Zware Jongens, namelijk de Kneu! Deze trekvogel verdiende dit lied en het werd een zalig stukje carnavalsmuziek 😁.

Bedankt iedereen voor de toffe reacties en stemmen!

ChristopheJ
schrijft voor wintersport.be. Familiaal skiër, levensgenieter en Alpenfan.

Plaats een reactie

Shane28 december 2020 · 10:30

Lekker lijstje hoor! Direct opgeslagen in mijn bibliotheek :)

I can stick uphill ice, on my saucer...
Tiny-M28 december 2020 · 12:31

Ben toch stiekem blij dat ik de helft van de lijst niet ken. De keren dat ik in de après-ski was, was het meezing gehalte bij helene fischer trouwens ook gewoon enorm hoog.

lve28 december 2020 · 14:11

Leuke lijst geworden. Ik heb hem gelijk opgeslagen. Alleen al leuk om te draaien in de auto op weg naar de Alpen…

Liefhebber van sneeuw, bergen en extreem weer.
Jeffvdv28 december 2020 · 20:52

Lekker lijstje hoor 😁

🎿🌨 Just go with the snoW 🌨🎿
HillieBillie28 december 2020 · 20:58

Fantastisch! Hier worden we vrolijk van!

KimStam29 december 2020 · 13:29

Leuk item!
Nu maar hopen dat we ze snel weer in Oostenrijk kunnen beluisteren!

Ferry197529 december 2020 · 19:39

7 sünden, Amsterdam, tage wie diese zouden hier niet in misstaan

RoteHersentote30 december 2020 · 18:43

Gina Lisa van Lorenz Buffel is volgend jaar nr 1…

pS7 januari 2021 · 10:23

Leuk lijstje ! Ik mis de klassieker Schifoan van Wolfgang Ambros wel.

ChristopheJauteur7 januari 2021 · 13:19

@Ferry1075 en @pS … zeker meestemmen volgend keer, dan staat hij er ook in 😃
@RoteHersentote … ben benieuwd

Blogt voor wintersport.be - familiaal skiër, levensgenieter en Alpenfan.

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.