Column: Thuis

Ruud op 29 december 2020· 11 reacties

Dit jaar is alles anders
Dit jaar is alles anders
Voor de zoveelste keer laat mijn telefoon zien waar ik in het verleden was. Alsof ik daar nieuwsgierig naar ben. Ik weet heel goed waar ik was, op al die momenten: ik stond in de sneeuw, ik stond op een helling, ik stond op de latten. Ik was in mijn element, dat was ik! En nu? Nu zit ik thuis. Verlangend. Als je dat opzoekt in het woordenboek vind je: “wensend, willend, reikhalzend, hunkerend, smachtend, snakkend. Klinkt het bekend?

Beelden uit betere tijden

“We dachten dat je het leuk zou vinden om terug te kijken”, zeggen de sociale media dan. Hoezo sociaal? Asociaal zul je bedoelen… Mij een beetje bestoken met mijn eigen video’s en foto’s uit betere tijden! Dag na dag krijg ik van alles voorgeschoteld waar ik normaal gesproken met veel plezier naar kijk; dikbesneeuwde dalen, schilderachtige dorpsstraten, indrukwekkende bergmassieven en zinopwekkende afdalingen. Lachende skimaten in de stoeltjeslift, gezinsfoto’s op de piste, een ingepeperde dochter en de echtgenote op een zonovergoten terras. Beelden van lachende zonen met dampende borden wintersporteten, een blad met shotjes in de schirmbar, een selfie met een groot glas bier bij de Hohe Mut en de schoonzoon met een bombardino. Ik zie filmpjes van bochtjesmakende skiërs vanuit de stoeltjeslift, van snowboarders op een kicker, van mezelf - meebrullend met Sweet Caroline in de après-ski van Sölden - en van jaloersmakende beelden van een rondvlucht boven Obertauern.

null

null

Daar ging het seizoen…

Ach ja, Obertauern… Daar was ik vorig jaar in december. De start van een seizoen dat abrupt zou eindigen. Een superstart was het: lekkere sneeuw, first tracks en een geweldige rondvlucht per helikopter. En in januari een topweek met het gezin in januari in Alta Badia. Zes dagen zon, supersneeuw en heerlijk eten. Achteraf was die laatste trip op het nippertje, want twee weken later kwamen de eerste wintersporters besmet terug uit de Dolomieten…. Van het wintersportseizoen kwam niets meer terecht; een trip naar Aosta in februari werd eerst verschoven en daarna afgeblazen en het voornemen om in maart te gaan skiën in Zwitserland kon de prullenmand in. In plaats daarvan kwam de lockdown… En de rest is geschiedenis, zoals de uitdrukking zo mooi luidt.

Wijzer

Wie zou toen hebben vermoed dat ook het seizoen 20-21 ingewikkeld zou worden? Ik niet in ieder geval. Toen we in maart op slot gingen, had ik nog goede hoop dat we begin januari 21 wel weer met het gezin naar de Dolomieten zouden kunnen. Januari leek zo ver weg… Maar inmiddels ben ik wijzer. Inmiddels zit ik thuis. Verlangend te kijken naar de wintersportfoto’s die mijn telefoon me voorschotelt. Zucht…

Ruud
droomt het hele jaar van witte bergen. Altijd bezig met het plannen van nieuwe trips, blogt hij over wintersport wetenswaardigheden.

Plaats een reactie

heel herkenbaar!!!

Inderdaad zucht…

Same here

Inderdaad zo herkenbaar. Deze tijden doen ons ook realiseren hoe bevoorrecht we zijn dat we elk jaar weer mogen genieten van deze prachtige hobby. (tegen beter weten in?) blijven we hopen dat we misschien aan het einde van het seizoen toch nog even naar de bergen mogen? Nog even naar ons zo geliefde Sölden toe waar we al sinds 1985 komen en elk jaar zo genieten van de schoonheid van de natuur en de vrienden die we door de jaren hebben gemaakt daar. Maar prioriteit is dat we de pandemie onder controle krijgen samen. En dat kan alleen door gehoorzaam te zijn en het gezonde verstand te gebruiken. Wij missen de bergen, veel mensen missen hun geliefden die ze hebben verloren het afgelopen jaar. Blijf gezond allemaal!

Ik zit ook “thuis” morgen maar testen. Besef heel goed dat ik bevoorrecht ben in deze situatie. Gisteren even 7 km gewandeld alleen op de berg, even frisse
Neus gehaald. Vanuit mijn woonkeuken ziet alles wel wit en de☀️ komt op. Maar toch is het vreemd lege pistes en niets open om wat te eten of drinken. Sommige hebben een To Go.

null

null
null

Dienten Die Alte schule

…en dan ben jij vorig jaar tenminste nog kunnen gaan. 2 keer zelfs.
Wij zouden in april gaan en kijken nu mogelijks tegen een 2de jaar op rij zonder skiën aan…

Maar dit jaar gooi ik pas de handdoek na het lange weekend van Hemelvaart (13 tot 15 mei), tot dan zal ik er alles aan doen om toch in de bergen op de latjes te kunnen staan

*bericht bewerkt door Skiwi op 29 dec 2020 11:40

Ik moest even aan dit filmpje denken:
https://www.dumpert.nl/top/dag/?selectedId=8035599_7b356283…

:P

King of the hill

Ja das war einmal… al kijk ik graag naar de (actuele) beelden hoor. Ook in dit artikel, die pistes, met dat verse laagje sneeuw, prrrrr. Wegdromen. Nu de vaccins komen zie ik licht aan het eind van de tunnel. Al het goede komt terug, daar vertrouw ik op. Komend voorjaar is voor mij geen optie, maar al bijna geboekt voor volgend jaar kerst. Dan heeft 2021 direct iets moois in het vooruitzicht… :-).

Mensen klagen - terecht - dat de hele site volstaat met Corona ellende. Berichten met relevante info worden vervolgens rücksichtslos verwijderd. En dan zo’n column plaatsen. Tja. Mag ik mijn vraagtekens bij dat beleid zetten?

Mensen klagen - terecht - dat de hele site volstaat met Corona ellende. Berichten met relevante info worden vervolgens rücksichtslos verwijderd. En dan zo’n column plaatsen. Tja. Mag ik mijn vraagtekens bij dat beleid zetten?

DrPhil op 29 dec 2020 15:57

Had je buiten de weerberichten om dan wat anders verwacht…? :-)

Ribbels, ribbels en nog eens ribbels....

Mensen klagen - terecht - dat de hele site volstaat met Corona ellende. Berichten met relevante info worden vervolgens rücksichtslos verwijderd. En dan zo’n column plaatsen. Tja. Mag ik mijn vraagtekens bij dat beleid zetten?

DrPhil op 29 dec 2020 15:57

Die vraag had ik mij ook al gesteld.

Born to run. B.S.
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie