Iets anders...

Rogier op 11 februari 2011· 11 reacties

null

Wie van jullie doet er wel eens wat anders dan skiën of boarden tijdens de wintersport? Een hondesleetochten, ijsklimmen, toerskiën of langlaufen? Er zijn genoeg andere dingen te doen in de Alpen in de winter. Trekt dat jullie ook?

null

Langlaufen
Wat te denken van Langlaufen, ik sta niet vaak op deze dunne latten, maar elke keer als ik een tocht maak denk ik ‘dit moet ik vaker doen’. Vooral skaten, langlaufen in schaatspas, vindt ik een heerlijke sport en een zeer goede training. Langlaufen is hele mooie manier om actief in de bergen bezig te zijn zonder per se te boarden of te alpiene skiën. En het gevoel van over de sneeuw glijden is eigenlijk niet minder dan op de gewone ski’s…

null

Toerskiën
Trouwe bezoekers van deze website weten dat ik graag op mijn toerski’s omhoogloop. Ik vind het, zeker in vakantieperiodes, heerlijk om de rust op te zoeken met mijn toerski’s. Helaas heb je na een toerskitocht vaak maar een afdaling. Maar de mooiste afdalingen in mijn leven zijn zeker de afdalingen die ik maakte na lange toerskitochten. Er is volgens mij geen completere bergsport dan toerskiën. De conditionele beproeving van het omhooglopen gevolgd door (vaak) een geweldige afdaling. Ik kan dit echt iedereen aanraden… Meer info over toerskiën hier. Enne dankzij mijn toerski’s ski ik vaak vanaf oktober tot half juni ;-)

null

Ijsklimmen
Ijsklimmen is een heel bijzondere wintersport. Ijsklimmen is heftig, spannend en zeker niet zonder gevaar. Maar wat is de bevroren wereld mooi. Watervallen veranderen 's winters in de meest bijzondere vormen. Door deze watervallen ‘vecht’ je jezelf een weg omhoog met ‘ijsbijlen’ en stijgijzers. Een hele bijzondere sport, en zeker een hele bijzondere ervaring. Als je in een skigebied zit waar gidsenbureau’s ijsklimcursussen aanbieden zouden ik het zeker een keertje proberen. het is heel wat anders maar heel erg bijzonder…

Hondeslede-tochten
Romantisch en avontuur tegelijk. Want wat is het mooi om getrokken door een tiental sterke husky’s door het besneeuwde landschap te ‘scheuren’. Want als alles meezit gaat het behoorlijk snel zo’n hondenslee. Het mooie aan hondesleetochten is dat het een dag op de pistes niet in de weg hoeft te staan. Waarom niet een mooie tocht tijdens de invallende schemer na een dag skiën…

null

Sneeuwschoen wandelen
Het lijkt saai, op sneeuwschoenen door de bergen te wandelen. Maar niets is minder waar. Als je met een leuke gids op stap bent zul je veel van de natuur leren, en je zult zien dat het afdalen met sneeuwschoenen, leuk, spannend en ludiek kan zijn. Als er een flinke laag poedersneeuw ligt is er niets leuker dan salto’s te maken met deze ‘raquettes’ onder je voeten. Wie heeft er ervaring met sneeuwschoen lopen? En wat vonden jullie ervan?

Skiën en boarden jullie alleen maar? of doen jullie ook aan andere wintersporten op de wintersport? Wat? Wat ben ik vergeten te noemen? En wat zijn jullie ervaringen?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

gezien de korte tijd (1 week) kom ik alleen toe aan skieen. Alle overige activiteiten lijken me leuk om te doen alleen kom er qua tijd niet aan toe. Daarnaast vind ik het skieen gewoon té leuk om iets anders te doen in die week.

Afgelopen skivakantie een paar duur op sneeuwschoenen gewandeld.
Ik vond het heel erg leuk maar wel ontzettend zwaar. We kregen als groepje uitgelegd hoe en wat en we moesten door de dikke lagen sneeuw in een bergachtig bosgebied kennismaken met de sneeuwschoenen.
Vraagt zeker goede basisconditie!
Leuk om een paar uur eens iets anders te doen dan skiën, wij zijn anders ook van : eerste en laatste lift benutten.

Ik heb nog nooit op langlaufski’s gedaan, vond het als kind echt een beetje een ouwe lullen sport of voor doetjes. Maar laatste tijd lijkt het me toch gaaf om een keer te gaan doen. Wel skating dan, volgens mij is het zo ontzettend vermoeiend.

Wie nooit valt zal niet weten waar z´n grens ligt.

@ FrankW, ik dacht er altijd hetzelfde over ;-) , maar skaten is echt gaaf.

Click. Click. Peace

Terras zitten bij de Hexealm in fiss (Y) Of segway rijden in Fiss. Je kan er ook geweldig wandelen met goede geprepareerde wandelwegen

Ik ga ieder jaar 1 week en kom eigenlijk alleen toe aan de standaard wintersport activiteiten. Overdag lekker skien, apres-ski, eten en ieder jaar minimaal 1 keer rodelen. Het is vooral leuk om andere activiteiten te doen als je langere tijd ergens verblijft denk ik, of als je geen die-hard skier of boarder bent.

neeeen ik wil skieeeeen(en boarden)

Vorig jaar gesneeuwschoenwandeld. Erg leuk en idd zwaar. Met de eigenaar van het hotel. Hij had wat te eten bij zich en natuurlijk Glühwein. Echt heel leuk.
Meestal gaan we wel een hele of een halve dag wandelen ipv skiën. Ik vind dat altijd wel een leuke afwisseling. We zouden dit jaar ook nog gaan rodelen maar is er helaas niet van gekomen. Misschien volgend jaar.
Een hondensleetocht staat ook nog hoog op mijn lijstje. Maar eigenlijk wil ik dan gewoon een keer op wintervakantie naar Scandinavië en dan niet skiën (of 1 dag) en voor de rest alle ander winterse activiteiten daar doen.

Rijden met een sneeuwscooter is onwijs gaaf

heb dit jaar aan een board mogen snuffelen, maar da’s niks voor me. heb ook met freestyle/ride ski’s mogen proberen, en da’s helemaal mijn ding. dat ga ik vaker doen.
verder heb ik geen tijd voor overige zaken als rodelen, ijsklimmen of sneeuwschoenwandelen. Wel lijkt het me erg gaaf om een nachtje pistebully te besturen. Hoop het ooit 1 keer te mogen doen (en erop terug te komen en het daarna nóóit meer te willen :))

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Ik heb altijd vol bewondering gekeken naar die mensen die lopend omhoog gingen vanuit de lift en vooral waar naar toe. Ga zelf altijd met een clubje die naar een paar rondjes op de piste genoeg heeft. Ben dan ook meestal zelf aan het klooien, omhoog lopen en verse poeder opzoeken, offpiste.
Vorig jaar de stap genomen om te gaan tourskieen. Had info ingewonnen bij een verhuurshop in lermoos en toen heb ik het maar gelijk gedaan, gewoon langs de pistes omhoog gewandeld tot de top. wat een uitdaging zeg, je wilt gewoon niet opgeven dat je er bent!was fantastisch!
Als snowboarder viel het me wel ff tegen dat skieen terug, het ging erg roestig maar ik ben heel beneden gekomen. Ik ben nu aan het sparen voor een Splitboard (zie splitboard.com) om zo optimaal van de natuur, snowboarden en de elementen te genieten. En dan met een gids en andere geinteresseerden. Wie weet een goed toergebied?

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie