Met wie op wintersport?

Rogier op 12 oktober 2011· 51 reacties

null
Met wie gaan jullie op wintersport?

Met wie gaan jullie het liefst op wintersport? Iedereen zoekt wat anders op wintersport, de een gaat voor een sportieve vakantie waarbij de bovenbenen moet branden terwijl anderen juist het feest zoeken en tot 's nachts in après-ski bars hangen en weer anderen willen lekker rustig in een winterwonderland uitwaaien. Iedereen heeft zo zijn eigen ideeën en wensen over de wintersport. Maar als iedereen andere ideeën heeft dan is het wel fijn met gelijkgestemden op vakantie te gaan, of niet? Met wie gaan jullie op wintersport?

null
Familie? Wat is mooier dan je eigen familie op wintersport te gaan?

Familie
Traditiegetrouw gaan veel mensen met familie op wintersport. Natuurlijk heel gezellig en heel erg fijn, maar bij familie trips heeft echt iedereen vaak andere ideeën over wintersport. Natuurlijk geen enkel probleem als eenieder zijn eigen weg gaat en dan heeft 's avonds ieder zijn eigen verhaal. Maar dat betekent wel dat je soms alleen skiet of dat de ski of snowboard niveaus uit elkaar liggen. Is dit een probleem? Of juist helemaal niet?

null
Of juist met vrienden, samen knallen!

Skivrienden
Of je gaat op stap met een groepje gelijkgestemde skivrienden, mannen en vrouwen die allemaal ongeveer hetzelfde niveau hebben en allemaal hetzelfde willen. Vaak lekker met zijn allen knallen. Lekker sportief op de piste bezig zijn. Heerlijk. Maar ja dat betekent misschien ook dat je zonder je partner of familie weg moet, is dan ook weer jammer, of juist helemaal niet?

Vrienden
Of gewoon met een groep vrienden. Het skiniveau ligt misschien wat uit elkaar, maar wat is leuker om lekker met een groep van je beste vrienden op vakantie naar de sneeuw te gaan. Overdag lekker skiën, de betere wintersporters helpen de zwakkere en 's avonds een lekker biertje in een après-ski tent. Is dit het ultieme wintersport? Of mis je hier juist de uitdaging en je familie.

null
Of met je relatie? Romantisch, of juist een ramp?

Partner
Is de ideale wintersport met je partner? Het is natuurlijk heerlijk romantisch zo’n winter wonderland. Maar als ik op een gemiddelde piste rondkijk is wintersport ook een erg ‘harde’ test voor de gemiddelde relatie. Met je man, vriend, vrouw of vriendin op wintersport is niet altijd ideaal. Je kunt zelf nog zo van wintersport houden, je relatie hoeft helemaal niets met sneeuw en kou te hebben (hoe onbegrijpelijk dat ook klinkt…)

Alleen
Je kunt natuurlijk ook alleen op wintersport, helemaal alleen of met een groepsreis. Zo hoef je lekker met niemand rekening te houden. Heerlijk zelf over de pistes knallen. Je bent eigen baas! Heerlijk. Of het 's avonds dan wel erg ongezellig?

Met wie gaan jullie op wintersport? Altijd met dezelfde mensen? Wat zien jullie als voor en nadelen van deze manier wintersporten?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Vrienden.
Persoonlijk kan ik totaal niet skien, vind het altijd weer een hele eer als ik door vrienden meegevraagd wordt om weer een weekje te knallen. Zelf zal ik nooit zo goed worden als zij, maarja je kan niet alles hebben natuurlijk

Traditiegetrouw elk jaar met een hele groep naar Ellmau, waaronder ook mijn ouders. Verschillende skie niveau’s? Bijna geen last van, en anders wachten we toch lekker beneden aan de berg, het is ook vakantie hoor!

Na het skien gezellig de apres ski in, ook met ouders erbij. Maakt het allemaal super gezellig!

Soms met mijn vader soms met mijn partner soms met vriend en soms met een groepsreis. Oftewel ik wil zo vaak mogelijk en probeer iedere keer weer mensen mee te krijgen :-)

Skikamp!!!

Ieder jaar 1x met mijn zoontje skiën. Dit gaat in een enorm tempo en skiën is dan hoofdzaak. En ieder jaar 1x met vrienden skiën. Dit is meer voor de gezelligheid en skiën is dan bijzaak. Alhoewel er dan ook heel wat meters worden gemaakt, maar daarna meteen over op après ski.

Met m’n gezin. Mijn moeder gaat ook altijd mee. Gezellig. Naast het skiën ook andere dingen doen. Ook gaan we met een grote groep collega’s en aanhang een lang weekend als het uitkomt. Ook erg gezellig. Met de groep een bus huren, 's nachts rijden en 's ochtends bij aankomst ontbijten en meteen de piste op.

Vrienden!!! Dit jaar met 20man naar ValThorens Yiiiihaaaaahhhh

met vriendjes, persoonlijk kan ik vrij aardig skiën. Ook gaat er altijd een vriend mee die echt totaal niet kan skiën, maar dat maakt het juist zo leuk! Ik probeer hem dan toch te helpen door af en toe een lading verse sneeuw over hem heen te ‘sneeuwbuien’. Want ja, zonder verse sneeuw kan je natuurlijk nooit leren skiën!

Samen met familie heerlijk s’avonds spelletje doen of een boek lezen! (borreltje erbij) Ski niveau is verschillend en er zijn ook wandelaars maar we genieten alllemaal. Als er niemand mee is die op mijn niveau skiet neem ik een paar dagen les (leer je altijd weer wat van) en de andere dagen pas ik me wel aan. Of ik ga in de ochtend alleen knallen en in de middag heerlijk wandelen o.i.d. Maar het gezellig samen zijn in een mooie omgeving staat voorop.

Seriously snow addicted family!

Ik vind alles wel fijn. Het gaat er maar om wat je doel is. Zoveel mogelijk skiën, de apres-ski bars sluiten om 5u,…

Mij maakt het eigenlijk niet uit met wie ik ga als ik maar ga. Vorig jaar met vrouw en zoon 2 keer een week weggeweest. Heel erg leuk/gezellig, alleen mijn vrouw vind het minder leuk als ik(onbegrijpelijk). Dit jaar ga ik in jan met een vriend en begin april met mijn zoon. Dat wordt zeker kilometers knallen.

Ow, mijn ideale winterport is zeker met mijn partner! :) Met of zonder een groep vrienden erbij. Ik kan me er niks bij voorstellen dat wintersport een test voor je relatie zou zijn, maar gelukkig hebben we ook wel dezelfde instelling met wintersporten (lekker kilometers maken!). Daarnaast heeft mijn vriend net iets meer lef, maar dat vind ik juist heel leuk omdat ik dan dingen doe die ik anders misschien niet zou durven. Om diezelfde reden zou ik ook wel weer eens met een uitdagende groepsreis mee willen gaan.

Procrastinating

De laatste 10 jaar ga ik alleen.
En dit was even wennen, doch zou niet anders meer willen!

Ga altijd met mijn man 2 weken naar de 3 Vallees. Halverwege de 1e week komen er dan 2 vrienden voor 4 dagen mee skien, en de laatste week skien we dan altijd samen met een ander stel. Vroeger gingen we met hele grote groepen van zowel familie als vrienden, maar dat viel helaas met de komst van de 1e kinderen uit elkaar.

Winter is coming

Meestal ga ik met vrouw en zoon. Het verschil met mijn partner is vooral snelheid. Ik wil en ga zo snel mogelijk naar beneden. Toen we vorig jaar naar het voor ons onbekende gebied bij Serfaus gingen kregen we daar een beetje mot over. Om die reden heb ik wat langzamere SL-skies gekocht zodat ik wat meer korte bochtjes draai wat ook heel leuk is. Vorig jaar ook 1 keer alleen geweest.
Is heel goed bevallen, je bent alleen maar bezig met het naar beneden knallen.

Meestal met familie! Ik wou dit jaar met kerst nog met vrienden gaan, alleen helaas, het werd ze te duur!

Snowboardvrienden, actief van half 9 stipt tot sluiting liften. Daarna stappen!

Ik heb de beste ervaringen met alleengaanden reizen, de groep moet wel zo groot zijn dat je mensen van je eigen niveau en interesse ontmoet.
Met vriendenkliekjes krijg je toch vaak spanningen na een week heb ik de ervaring

Vrienden! Gaat niets boven overdag skiën, en daarna met je beste vrienden een biertje drinken. Als je met genoeg mensen bent dan heeft iedereen minimaal één partner met hetzelfde niveau. 's Avonds niet te ver doorzakken want je gaat hoofdzakelijk voor het skiën natuurlijk. Flink doorzakken of nachtje doorhalen doen we in Nederland wel.
Even een weekje er tussenuit, zonder de vriendinnen, dat wel.

Het maakt mij niet uit, als er maar sneeuw is en een berg. Ik ga vrij regelmatig nog steeds met familie op wintersport (eens in de zoveel jaar) en nu sinds een jaar of 5 met een min of meer vaste vriendengroep. Beide opties hebben zo zijn charme. Een week lang met een groep op gelijk niveau ga ik als het goed is komend seizoen proberen.

Pannenkoek; een castrerende discus die door een agrarische autochtoon tussen je benen geramd wordt

Met mijn vorige werkgever gingen we jaarlijks op een short-ski-break. Na mijn vertrek werd ik nog steeds uitgenodigd en verleng ik de short-break meestal tot een week samen met andere liefhebbers die graag wat langer blijven. Dus 1x per jaar met vrienden/oud-collega’s lekker knallen.

Dit seizoen waarschijnlijk ook nog een weekje met de partner, maar die gaat helaas nog niet zo hard. Maar goed, eens moet je het leren toch?

Vrienden om lekker te knallen van de berg en après-skiën
&
Ouders voor een goedkope wintersport :)

Vrienden! Met kerst (4 gezinnen) in verschillende huizen, maar wel bij elkaar in de buurt. Verschillende skiniveau’s, laten elkaar vrij in wie met wie gaan skiën, die willen knallen of die t rustiger aan willen doen ivm de kids. Spreken dan meestal af in een hut op de piste om gezamelijk te lunchen. Gaan meestal maar 1x apres-skiën. Erg gezellig!En met carnaval alleen met man en zoon(14). De nadruk ligt wel op veel skiën,liefst voor de drukte op de piste, af en toe even pauze en eind van de dag de dalafdaling. Over 10 weken gaan we weer, KIRCHBERG HERE WE COME!!!

met kerst elk jaar met groep van 25 familie en vrienden eigenlijk alles door elkaar van 1 tot 65 jr.
en in het voorjaar met vrienden 10-12 man puur voor het boarden

ik ga een 10 tal keer op jaar op skireis.
Enkele keren met vriendin, dan hou ik het vrij rustig. We maken erdan iets romantisch van. Andere keren met vrienden. 2keer per jaar ga ik met een 3-tal vrienden ski

en maar dan ligt het tempo heel hoog.Hierdoor kan niet iedereen mee. En zoeken wij als de sneeuwcondities het toelaten de extreme plaatsen op. Dit loopt soms is verkeerd af, maar het geeft een kick. Vorig jaar nog met heli afgevoerd geweest. Maar dat gevaar proberen we te beperken. Het kan altijd is gebeuren dat je valt. Al geluk niet te erg, want 10dagen later stond ik al terug off piste ;-)

Gezellig met mijn vrouw en kinderen. De laatsten op les en wij ondertussen lekker ontspannen skiën. En eind van de dag heerlijk in vakantiehuisje nog even een spelletje met de hele familie, borrel erbij en dan naar bed. Kunnen haast niet wachten tot het weer zover is.

Weekje met familie, weekje met partner en weekendje met collega’s. :)

Eens per jaar met familie, zo vaak mogelijk met vrienden, en eens per jaar (deze optie miste ik nog) met collega’s.

Familie, vrouw, kinderen schoonkinderen en misschien een volgende keer ook met kleinkinderen,
Een paar kinderen skien beter (zwart) als de ouders, dus die gaan soms alleen op pad, maar vak ook doen we alles met elkaar, zeker tussen de middag de maaltijd op de piste, en 's avonds sowieo in de hut of het restaurant, we hebben nagenoeg geen contact met andere skigasten,juist omdat we zo’n close familie zijn

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie