Landschappelijk mooiste skigebied?

Rogier op 28 december 2011· 66 reacties

null
Wat is volgens jullie landschappelijk het mooiste skigebied?

Veel skigebieden zijn mooi, en liggen in fantastische bergmassieven. Toch is niet elk gebied even mooi. Vooral landschappelijk zijn er nog wel eens verschillen. Maar ook smaken verschillen. De een heeft liever een liefelijk besneeuwd bos terwijl anderen juist liever ijzige gletsjers en hoge rotstoppen hebben. Wat is volgens jullie landschappelijk het mooiste skigebied?

Liefelijk
Wat is mooier dan een mooi en liefelijk dorpje, vol houten chalets, besneeuwde bossen en en her en der een bevroren beekje met glinsterende ijspegels. Winter op zijn liefelijkst, en op zijn mooist? Wie van jullie houdt van dit beeld? En is dit voor jullie ook ‘het mooiste’ skigebied?

null
Of hebben jullie het liever bergachtig?

Bergachtig
Of hebben jullie het liever bergachtig? Hoge toppen, ijzige gletsjertongen. Kortom het echte hooggebergte? Dit zijn misschien de uitzichten waar ik het meest van geniet. Gebieden als La Grave en Chamonix vind ik dan ook heel erg mooi.

Dolomieten
een speciaal plekje in mijn hart hebben zeker de Dolomieten, met gebieden als Alta Badia, want wat zijn deze rotstoppen mooi! En de dalen zeer zeker liefelijk, misschien wel ‘het beste van twee werelden?’.

Wat is volgens jullie landschappelijk het mooiste skigebied? Vinden jullie dat ook belangrijk of zijn het vooral de pistes die het belangrijkst zijn? Ik ben benieuwd.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Het liefst een combinatie van beiden! Was vorige week in Tignes, daar vind je zowel mooie rotstoppen als vallei-dorpjes omringd door witte bomen. Prachtig!

Overigens is het dorp Tignes (Lac, Val Claret) niet zo mooi. Maar dat even terzijde… ;)

Al jaren naar Alta Badia, bijzonder als je dat dan hier ziet staan!

breuil cervina!

Zermatt… Uitzicht op de Matterhorn is niet evenaren!

Saalbach en hinterglemm

Nationalpark Kalkalpen, das Pyhrn-Priel gebiet

Livigno

Zermatt is denk ik de plek waar je alles hebt: autentiek gezellig veelzijdig dorp, piste’s tussen de bossen, gletser en een uitgestrekt groot gebied met alle mogelijke vervoers middelen bergop, en de mogelijkheid om zowel in Italie een heerlijk bakje koffie te drinken en in Zwitserland een geweldig lunch te nuttige. Dit skigebied heeft alles wat een wintersporter zoekt denk ik.

de combinatie van verschillende elementen: machtige verweerde toppen, meestal de zon aanwezig waardoor de bergen er in de loop van de dag anders gaan uitzien, naast Alta Badia vind ik vooral Val Gardena super mooi

Na een aantal jaren Andorra (ook mooi) gaan we nu steeds terug naar de Dolomieten,waar je erg veel mooie tochten kunt maken. Alta Badia, Seiseralm, Val Gardena, Marmolada, je kunt er alle kanten op en het is overal even mooi.

Oberlech (Lech am Arlberg) is fantastisch!

Val d’Anniviers in Zwitserland. Het begint in het Rhonedal, een breed diep uitgesneden dal. Vandaar uit rijd je omhoog door authentieke bergdorpjes met steeds hoger wordende bergen. Aan het eind van het dal ligt Zinal met tig toppen boven de 4000 meter met als uitschieter de 4506 meter hoge Weisshorn. Prachtige omgeving in zowel zomer als winter.

Zell am See/Kaprun… Dit vanwege het lange seizoen, goede piste, vette offpiste, prachtige ("jong&oude") bergen, prachtige uitzichten, oude Hütten en natuurlijk de (Ski)Historie daar!!

Dolomieten, zeker nummero uno
Wat is het daar mooi Ieder jaar opnieuw is het weer genieten!

val gardena in de dolomieten is onovertroffen , skieën onder de rotsen, schitterend

Saas-Fee, Chamonix

De dorpen op zich zijn niet zo fraai, maar het landschap in Les Trois Vallees vind ik wel erg mooi. De afwisseling van groene bomen, het Lac de Tueda en de ruige toppen aan het einde van de vallei is een prachtige combininatie. En dat over goten met wit poeder maakt het adembenemend mooi. Ook de vallei of "kom" van Orelle heeft iets met die steile rotswanden en ijspegels.

De Meribel-vallei bedoelde ik ih. vorige bericht.

Ligt het aan mij of staat dit topic niet op de hoofdpagina van wintersporters.nl?

Zeker Val Gardena voor mij. Is echt super skien. Maar ook St. Anton/Lech is erg mooi. Tevens Ischgl/Samnaun is geweldig. En wat te denken van Val Thorens/Meribel/Courchavel. Erg moeilijk kiezen dus. Het is maar net wat je zoekt. Er zijn veel mooie skigebieden !!

De vele "kleine" dorpjes op verschillende hoogtes van La Plagne…skien op een gletsjer, en dan middels pistes dalen tot tussen de bomen…het beste van 2 werelden.

omgeving is cker belangrijk.
Zermatt
Chamonix
Wengen
Alta Badia
Val d’Isere

Courchevel is mijn keuze. Sneeuwzekere omgeving, lekker eten, veel bomen, etc.

Ben in zo’n tien gebieden geweest

  • Méribel mag er wezen, erg mooi en bosrijk dal, met ook hoge toppen in een rotswereld.
  • Verder Kappl is het nauwe Paznautal.
  • Val D’Isère is ook top; een prachtig oud dorp in een op en top alpiene wereld, Tignes is qua bebouwing vele malen lelijker, wel superuitzicht vanaf de Motte gletcher, bovendien de fijnste glecher waar ik ooit op heb geskied.
  • Puur landschappelijk is het Sellarondje ongetwijfeld het mooiste gebied

Mürren, met uitzicht op Eiger, Mönch en Jungfrau zijn magnifiek en onvergetelijk, mits onbewolkt !!

haute nendaz en klosters ! top !

Zweden is mooi…

Ik deel de mening van Martijnski. Het hele Val d’Anniviers is betoverend mooi. Nog niet bezoedeld door het massatoerisme kan je er nog echt stille plekjes vinden, omgeven door bergtoppen die vaak de 4000 meter en hoger halen. Ik kan er heel lang bewonderend op kijken. Gelukkig ligt het wat afgezonderd, niet zo vlot te bereiken.

Een relatief onbekend skigebied: Dachstein-west. Erg mooi! Vooral de pistes vanaf de Edtalm en de Zwieselalm zijn prachtig

Blogger, skiër, verslaafd :-)
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie