Speciale skiweken voor dames, is het wat?

Ruud op 14 januari 2012· 14 reacties

null
Speicale weken voor dames in skigebieden, leuk of juist niet?

De grote hoeveelheid sneeuw is niet de enige reden waarom je je naar St.Anton am Arlberg zou kunnen spoeden. Van 7 tot 28 januari hebben ze er namelijk de Ladies First Weeks. Dames; waar wachten jullie nog op?

Feel good weeks
St. Anton verwent zijn vrouwelijke gasten met een groot aanbod aan activiteiten, producten en kortingen op bijvoorbeeld ski’s en sportkleding. In restaurants, winkels, spa’s en bij de skiverhuur kan men goedkoper en soms zelf gratis terecht. En dan zijn er ook nog Powder Snow Packages te scoren voor de dames oftewel aanbiedingen van hotel met 6-daagse skipas voor een flink gereduceerde prijs.

Hordes vrouwen in de straten?
Als ik zo iets lees vraag ik me af hoe dat er uit ziet in de straten van St. Anton. Overal clubjes vriendinnen die skipakken en mutsjes passen en uitgebreid in zonnestoelen liggen met een glas witte wijn? En op de pistes? Groepen carvende moeders die nu eens geen kinderwantjes hoeven aan te sjorren en snotneuzen af te vegen? Of schaterende jonge meiden in Schuss op zoek naar een stoere skileraar? Wie weet lopen ze onze eigen Martin wel tegen het lijf. Of gewoon keihard skiënde dames die er vol voor gaan?

null
Wat moet ik me voorstellen bij zo’n ladiesweek? Dit soort taferelen…

Ski Amadé en Engelberg
St. Anton blijkt niet het enige gebied te zijn waar speciale Ladiesweken worden georganiseerd. Ook in de dorpen van Ski Amadé kun je van 24 tot 31 maart terecht; daar bieden een aantal accomodaties vrouwen zelfs een gratis 6 daagse skipas aan! En dan mag je ook nog een dag gratis ski’s testen en een dag begeleid skiën. Verder zijn er live bands, modeshows, fakkelwandelingen en huttentochten. Deelnemende gebieden zijn: Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gasteinertal, Hochkönig en Großarl.

Ook de Zwitsers hebben de “Damesdagen” ontdekt; alle vrouwen die in de week van 14 tot 21 januari minstens vier nachten boeken, krijgen de skipas gratis. En ook hier worden weer allerlei andere zaken georganiseerd.

null
…of dit, gewoon keihard skiënde dames die er vol voor gaan?

Publiciteitsstunt
Blijkbaar ziet men een gat in de markt; mannen hoeven duidelijk niet overgehaald te worden om af te reizen naar de sneeuw. Meer vrouwen naar de pistes lokken is een mogelijkheid om de bezoekersaantallen te vergroten. Ik ben wel benieuwd of er vrouwen onder jullie zijn die zelf weleens naar een Ladiesweek zijn geweest. En wat jullie ervan vonden. Werken dit soort weken? En wat vinden de mannelijke wintersporters er eigenlijk van? Zou dit een reden zijn om een skigebied te mijden in zo’n periode? Of weet je als man niet hoe gauw je er heen moet rijden?

Ruud
droomt het hele jaar van witte bergen. Altijd bezig met het plannen van nieuwe trips, blogt hij over wintersport wetenswaardigheden.

Plaats een reactie

Reden om te vermijden?! Reden om te gaan zo te horen.

Tsja, vrouwen zijn toch een beetje mooi weer skieers. Eén vlokje sneeuw en je moet ze met iets anders kunnen vermaken ;)

Ik wil natuurlijk wel mannen zien; liefst mooie. Niet op de piste maar daarna!

Op 1 of andere manier dringen zich beelden op van groepjes vrouwen die her en der op de pistes staan te kleppen ipv hard naar beneden te gaan…gniffel…

Ik heb het geluk 2x de ladischiwoche in Großarl mee te hebben gemaakt. Zo’n week in April is super gezellig! Veel vrouwen en daarom ook wel veel mannen. Leuke evenementen overdag, maar vooral 's avonds. Kortom: voor een super gezellige week is het een aanrader voor beide geslachten en als skileraar hordes duitse kapsters lesgeven daar is niets mis mee :-)

Dit is leuk voor de vrouwen, want gratis skipas in de Hochkönig regio. En natuurlijk komen daar de haantjes, oeps sorry, de mannen ook op af. Interessant om eens vanop afstand te bezien.

Dit hoort niet in een geëmancipeerde wereld. Dan ook speciale mannenarrangementen.ha,ha.
Trouwens zijn er in het Salzburgerland ook speciale weken voor 60+ssers: Gratis skipas en korting hotels

wel jolanda…zeg maar waar en wanneer dan zal ik er ook zijn!!!hahaha

Ik houd niet van dit soort dingen. Van die speciale vrouwendagen, vreselijk…

Ik denk dat het voor veel dames goed werkt. Mij is het om het even. Vrouwen hebben over het algemeen de neiging om hun hobby makkelijker op een laag pitje te zetten voor hun partner of kinderen. Als voorbeeld ik ben twee keer met een grote groep op wintersport geweest, personeelsvereniging. Er was maar 2 dames zonder hun wederhelft mee (waarvan ik er 1 was). Tegenover wel 10 heren zonder hun wederhelft. Vrouwen zijn gewoon minder van ik vind het leuk dus ik ga! Als er dan speciaal dingen voor vrouwen gedaan worden kan dat net dat zetje zijn.

Let it snow, let snow, let it snow!

Mijden… net gaan tijdens die week, het hoeft niet altijd stoer en wat vrouwelijk gezelschap is best fijn bij het skiën.

Alléén spijtig dat dergelijke dingen zo’n commerciele bijklank moet krijgen, en niet spontaan kunnen.

Doen!! Ik sta hoe dan ook ergens op de lange latten (weer of geen weer, ik zie het verschil tussen wintervakantie en wintersport) en als echte Nederlandse is een voordeeltje dan een mooie besparing

Wat een slechte nieuwsrubriek. Vrouwenweek is al jarennnnn. Of b.v. In Elmau-Serfaus-Obertauern en nog vele andere plaatsen. Dus niks nieuws. De vrouwen hebben inderdaad meer lol dan met hun eigen aanhang, laat ze toch plezier hebben en niet de vraag stellen of het wel nodig is.

Je hoeft er niet naar toe als je er niet van houdt. Maar je kunt dat "lady" gewoon aflaten van het begrip Lady Skiwoche hoor want het enige is dat je als vrouw een gratis skipas hebt en gratis entree bij de avonden die worden georganiseerd. De rest profiteert mee van een goedkopere accommodatie en dat je dan ook naar die avonden kunt die er anders niet zijn. Nou, dat wil je toch ?! Leuk hoor, gewoon doen ! Wees blij dat die dorpen die initiatieven tonen. Mijn ervaringen in Grossarl zijn erg leuk, lekker ongedwongen en heerlijk dorps. En er zijn dus ook gewoon mannen.

hallo omdat ik reuma heb aan mijn enkel zou ik graag aangepaste skischoenen hebben wie kan mij hier aan helpen
B knufman

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie