Winterkamperen, is het wat?

Rogier op 23 januari 2012· 71 reacties

null
Wie ziet het wel zitten, wintersport vanuit een tent?

Op wintersport slaap je in een appartement, een hotel of een chalet. In ieder geval iets met muren en een dak boven je hoofd en een lekkere kachel. Weinig mensen gaan 's winters kamperen. Terwijl winterkamperen best wel zijn charmes heeft. Tegenwoordig kan er zeer luxe geslapen worden in speciale wintertenten vol met kachels (zoals bijvoorbeeld hier). Leuk voor een nachtje of voor een hele vakantie.

Koud
Ik heb heel wat keren 's winters in de Alpen in een tentje geslapen en ik kan uit ervaring vertellen dat kou wel meevalt. In luxe tenten en in caravans waar zelfs een kachel zit is het natuurlijk helemaal niet koud. Maar zelfs in een gewoon tentje is het met en goede slaapzak prima uit te houden.

null
Winterkamperen hoeft echt niet meteen zo ‘extreem’ te zijn als op deze foto’s. Maar dat kan natuurlijk wel, een fantastisch uitzicht is dan de beloning.

Dichter bij de natuur
Een ding is zeker, wie 's winters kampeert zit dichter op en bij de natuur. Hoe luxe en groot sommige tenten of caravans ook zijn, het is snel kleiner dan een gemiddeld appartement en de mogelijkheden om even rond te lopen heb je ook niet echt. Als je de deur uitstapt sta je meteen in de sneeuw. Ook is even douchen meteen een wandeling door de sneeuw. Je moet er maar zin hebben.

Wie
Wie van jullie staat er wel eens op een wintercamping? Wie heeft er ook wel eens in een tentje geslapen 's winters? Vonden jullie het wat? En in een goede camper, caravan of luxe tent? Wat zijn de voordelen. Wie van jullie zou het wel zien zitten? Wie helemaal niet?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

nou Rogier, weinig animo zo te zien, hahaha moet er echt niet aan denken, maar ik vind 's zomers kamperen ook niks !

Ik zou het direct willen proberen maar dan is het zeker zonder mijn eega. Ik hou van de natuur en sta wel voor een uitdaging open. ben eens ooit op de gletsjer in Sölden een ijshotel gaan bezoeken en daar mocht je niet langer dan 1 nacht verblijven voor de invloed van de koude op ons lichaam dat daar niet aan gewoon is. Is dit voor een tentje ook zo?

RoCo

Lijkt me prachtig!

wij staan vaak op de wintercamping in de Dolomiten. Dat heeft wel wat hoor.

Ik zou het zeker een keer willen proberen, maar dan wel met echt goede spullen om me warm te houden. Ik ben een enorme koukleum en heb het vaak in de zomer al koud.

Don`t eat yellow snow

Lijkt me een uitdaging:') Ik wil het wel een keer in m’n leven een weekje kamperen in de sneeuw.

Ik ben een echte kampeerder en heb ook wel eens met nachtvorst gekampeerd, maar in de smeeuw? Nee dat gaat me net een tikkie te ver. Bovendien is het niet bevordelijk voor het katoen en aangezien ik erg zuinig ben op mijn tent ;-)… Nee met wintersport ga ik toch voor een wat meer behaaglijkere omgeving (neemt niet weg dat ik het wel eens een nachtje wil proberen)

In een wintersportgebied lijkt het me niets, maar ergens in the middle of nowhere lijkt het me top!

Wij gaan al ruim 15 jaar in de winter naar een camping. In het begin met een caravan en sinds 5 jaar met een luxe camper. Voor ons is het elk jaar weer puur genieten! In een tentje gaat me echt wel te ver.

Zou ik wel eens willen proberen, maar dan wel in een echte tent, en niet in zo’n camper of luxe tent met kachel. eerder de ‘extreme’ versie zoals jij dat noemt.
Het moet zeker goed te doen zijn, het is eens wat anders dan natte voeten zoals in pukkelpop. Mijn tentje heeft die storm prima doorstaan, dus een sneeuwvakantie zou ook wel lukken ;)

Wij staan inmiddels al 15 jaar op een wintercamping in Kleinarl. Heerlijk om gewoon met je eigen spullen om te kunnen gaan. Zelf iets lekkers maken in de caravan, gaan wanneer je maar wilt (seizoenspas).

In de voortent kun je al je spullen kwijt (behalve skischoenen, deze zou ik in de caravan laten). Gewoon kachel met ringverwarming en je zult het echt niet koud hebben.

Hup Willem II

Campeer al jaren maar dan wel in een caravan in een wintersportgebied en skieen tot de caravan en 50 meter tot de lift is helemaal top en je komt heerlijk thuis en reizen op zaterdag nee dat hoeft nooit meer

Wij willen volgend jaar een camper gaan huren. Ik ben heel benieuwd hoe ik dat ga vinden.

Het lijkt mij persoonlijk wel iets.
Ik ben eens in de zomer in solden geweest op de camping daar en deze schijnt in de winter ook open te zijn. Maar dat is nog een redelijk gewone camping. Maar in de buurt van trento, italie ligt een mooie wintercamping. We zijn daar in de zomer 2008 geweest op zijn illegaals. We zochten onderweg naar napels een paar overnachtingsplekken maar dat viel tegen. Dus via via deze camping gezocht. In het donker over een smal bergweggetje rijden op 20km van de snelweg af. Maar om terug te komen op het onderwerp had deze camping dus een skigebied in de dolomiten rondom en zeer veel warmte voorzieningen voor de skieers zoals een hele vette grote ondergrondse badruimte en relax ruimtes.
Het lijt me wel wat. Maar ik wil niet alleen en mijn vrienden hebben het snel koud.

Nog nooit gedaan, maar het lijkt me wel stoer om een keer een nachtje in de sneeuw door te brengen.
Denk alleen dat mijn vriendin dat geen goed plan vind.$

Jaren geleden ooit eens met een vriend met de Ford Transit naar Verbier geweest. Binnen vroor het net zo hard als buiten, de rijp zat aan het plafond. gaf een leuk effect toen we 's morgens een bakkie thee gingen zetten. Douchen deden we in het zwembad, ging prima. Later nog een keer op de camping gestaan in Bourg st Maurice, was wat meer luxe.
Tegenwoordig gaan we voor de appartementen, meer last van stramme botten , zeg maar!

Onze jongste was 7 maanden toen wij voor het eerst met de caravan gingen. Nu zijn we 6 jaar verder en de kids willen niets liever dan met de caravan naar de sneeuw! camping aan de piste. Ze (en wij ook) zijn echt de hele dag buiten. 's avonds even lekker zwemmen en ze rollen moe hun warme bedje in. Voordat we met de caravan gingen zijn we een aantal jaren in een appartement geweest, maar voor ons horen wintersport en kamperen bij elkaar!

Ik ben al een paar keer met de camper geweest, en qua sfeer is dit wel top. Jammer dat je in Oostenrijk wel wat moet uitzoeken om een camping bij de lift te hebben.

Trouwens, ik zie in de blog opeens fotos van tentjes in de sneeuw. Wil ik best wel eens proberen tijdens een skitour: toch veel leuker dan gewoon een berghut??

lijkt me ook erg gaaf! zowel met de caravan naar een wintercamping als met een tentje de bergen in! Oké, het tentje voor 1 á 2 nachten, de caravan een maand!

mja, eerst een caravan regelen… zelfs die heb ik niet…

fijne site hè, dat wintersport.nl?

lijkt mij zeer leuk, mag ik mee?

Ik ga s’zomers niet eens kamperen, laat staan in de winter :-(

Heel wat jaartjes geleden eens ergens in de bergen van Zuidelijk Afrika (Lesotho) op 2800 meter overnacht, met 4 man in een 2 persoons sneeuwbestendige tent. 's nachts werd ik wakker met het ijs op mijn snor en in de ochtend stond er een cm ijs op de binnenkant van de tent. De waterval naast de tent was helemaal bevroren. Voor een keer leuk, maar nu voor de wintersport houdt ik me liever aan een gerieflijk appartement. Hoewel ik no steeds vrijwel elk jaar ga kamperen, maar in de modderige afgelegen plekjes om daar van uit te gaan skieen mij niet gezien.

Ik zie het mezelf nog wel eens doen, met zo’n tentje. Een goede slaapzak is het belangrijkste. Bovendien heb ik een vriendin die dat vast ook wel ziet zitten :)

Running against the wind

ja vaak gedaan winterkampeeren is idd supper wel of geen sneeuw… als je maar een goede slaap zak hebt…
en dan dus gewoon in een tentje he!
caravan of camper is voor mij geen kampeeren…

maar echt wintersport zit ik toch liever in een app

Wij gaan jaarlijks een weekend snowboarden naar La Bresses met de tent.
De camping is op amper 100m van de skilift, ideaal dus. Ook heeft de camping een perfecte sanitaire blok met allle voorzieningen en warm water.

Zaterdag toekomen, boarden tot 22h (nocturne), warme douche, tent in, volgende ochtend warme douche, ontbijt in de tent en daarna opnieuw de plank op. Echt zalig!

We hebben twee winters geleden een echt koude nacht gehad. Op een gegeven moment was het -14 in de tent. Maar met een degelijke slaapzak, binnenslaapzak, thermisch ondergoed en warme kledij lukt het zonder problemen!

Ik kan het echt iedereen aanraden! En het is spotgoedkoop ;-)

Volgend weekend zijn we weer weg, de tent staat al klaar! Ik kan niet wachten!

Geweldig vind ik het, winterkamperen. Ik ben een echte koukleum, maar ik heb het tijdens de wintervakantie nooit koud. Een goede ringverwarming in je caravan die zelfs door de kastjes loopt zodat je kleren warm zijn is wel een must. Voor mij dan hè. En gewoon die lekkere frisse kou als je even naar buiten moet. Nee hoor, voor mij geen hotel. In je eigen caravannetje kun je het lekker gezellig maken. je heb als het ware je eigen huisje mee. In de kerstvakantie hang ik ook allemaal kerstversiering op, hartstikke gezellig! Voor mij nooit meer anders. En het is een stuk voordeliger dan een hotel of een appartement. Dit jaar zelfs een winterseizoensplaats gehuurd. Nu kunnen we gaan als we willen. Helemaal top!!!

Heb ooit in Noorwegen in een snowtrench geslapen(sneeuwhol op een berg)en vele weken in een tent, wat een fantastische tijd was dat. Met goede uitrusting prima te doen.

Tja, das goed te doen hoor. In een tent is enigzins behelpen, maar een tent is grote klasse vergeleken bij een Seat Ibiza ST. Met drie man in de Seat was toch wel wat krap en de kou is niet minder, alleen geen tocht.
Nadeel van de tent is dat je even een vlak stukkie moet vinden en niet midden op een open vlakte, want volgens mij is het niet de bedoeling.
Voordeel van de auto is dat je hem op de parkeerplaats bij de Aprés Ski kan zetten en dus max 20m hoeft te lopen.
Ach ja het heeft allemaal zo zijn voor en nadelen, maar lol hebben wij zeker gehad!

Heb net als hierboven Sjaak en anderen, wel eens in de auto op de camping gestaan, wel in een forse SUV waar ik de achterbank had neergeklapt en een matras op had liggen (ik was alleen, onderweg naar een ski-trip met anderen), dus echt wel een goede ondergrond om te slapen.

Camping stekker bij me en een straalkachel van 15 euro bij de Praxis is genoeg om de auto ook op 1700m hoogte bij -10 goed warm te houden, ondanks open shuifdak voor de frisse lucht. Ik lag gewoon in mijn t-shirt en boxershort in een half-open slaapzak!

's ochtends badjasje aan en naar de warme douche van de camping, skispullen aan, naar de piste gereden, 1e lift omhoog en dan ontbijtje met latte macchiato (Zat in Passo Tonale) in een hutje op de helling, HEERLIJK.

Inderdaad spotgoedkoop, 9 euro voor de nacht (tent tarief, immers geen camper of caravan), daarna een week in 4-sterren hotel, dan denk je bij jezelf, wat een geld!

Grote luxe camper waarmee je naast de piste staat en ook een hele winter door mee van gebied naar gebied kunt trekken is mijn ultieme droom, elke keer de verse sneeuw en opklaringen volgen!

Ik winterkampeer al sinds dat ik een baby was. Eerst in Duitsland en nu vooral in Frankrijk. Ik slaap dan in onze caravan, waar het goed uit te houden is. Ik heb het nog nooit koud gehad. Maar ja, de meeste caravans zijn tegenwoordig ook voldoende uitgerust om in de winter de kamperen. Ook de campings op zich worden goed uitgerust, en het is goedkoper. Enige nadeel (maar kan ook een voordeel zijn, afhankelijk hoe je het bekijkt) is dat je als het gesneeuwd heeft, je staanplaats moet schoonmaken, veel scheppen dus.
Al met al vind ik winterkamperen super!!!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie