In bovenstaande video beelden van nachtskiën boven Inssbruck. Mooie beelden, en zoals zo vaak is nachtskiën een veel gebruikt promotiemiddel. Ondertussen is nacht skiën niets bijzonders meer. in bijna elk gebied zijn er wel een paar verlichte pistes. Wat vinden jullie van nachtskiën? Leuk of hoeft het niet zo van jullie? Wie staat er 's nachts vaak op de piste? Waarom wel of niet?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Ik heb er nooit meer de puf voor, 's morgens met de 1e ligt mee omhoog. De hele dag doorgaan… en dan 's avonds nog??? Nee, dan zit ik met gluhwein beneden in het hotel in te kakken

ik beloof het al 5 jaar maar heb er idd nooit de puf voor zit dan aan een bakkie in te kakken…

Seriously snow addicted family!

Persoonlijk toch best een liefhebber van hoor. Als je zo 's avonds op de piste gaat, is het vaak al een groot stuk terug geprepareerd en is het een stuk rustiger. Let wel een beetje op het licht, vaak is dat vrij zwak.

Maar om het iedere dag te doen, dat is natuurlijk weer andere koek. Zij die het nog nooit gedaan hebben moeten het anders maar eens proberen, voor een keertje is dat best fijn.

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Waar is dit dan? In de Olympia Ski Welt?

Heerlijk! Elke dag als het kan. Je hebt de piste voor jou en de uitzichten op de verlichte dorpjes zijn supermooi!

Wanneer presenteert Rogier eens een skiverslag in het Frans?

Jaa altijd in fiss heerlijk om recht naar beneden te knallen van Moseralm savonds en weinig beginners

JAB

Doe het bijna elk weekend in Tsjechie. Echt super!! Geen wachtrijen en een leuke uitdagende piste welke ervoor wordt gebruikt. Gewoon 3 uurtjes knallen.

Nooit gedaan, wel elk jaar even gekeken :)

Valt mij op dat er toch vaak vrij veel flink aangeschoten mensen aan het skien en boarden zijn 's avonds. Ik denk dat het risico op een botsing een stuk groter is.

@Niels, de vlakke piste is bij de Patscherkofel en het funskiing is bij de Nordkette. De piste bij de Patscherkofel stelt niet zo veel voor, een keer gedaan en niet echt de moeite waard!

Serfaus, Fiss, Ladis en Doppelmayr-fan

Nacht skien in reith in alpbach is heel mooi
http://www.alpbachtal.at/de/winter/skigebiet-alpbachtal/nach…

Ik heb het dit jaar voor het eerst gedaan in solden na de hele dag geskied te hebben.
En daarna avond skien ben echt door mn spierpijn heen geskied want smiddags kon ik niet meer zo hard maar savonds wel weer.
En het is super het zicht is goed lekker rustig ook je kunt zo doorknallen.
En de dagen erna geen last meer gehad van de beenspieren.

Leuk om eens gedaan te hebben.
Maar na inderdaad een dag op de latten valt het niet mee om je pensionnetje weer uit te gaan.
In Hinterglemm is het trouwens keurig geregeld. Daar gaat zelfs een cabinebaan omhoog voor de avondskieers. Dus geen lullige helling.

Dit jaar wezen nachtskien in Solden. Lekkere lange dalafdaling en je kan zoals Ricardo hierboven aangeeft, hard naar beneden omdat het niet te druk is. Maar ook omdat de meeste aanwezigen wel redelijk tot goed kunnen skien. Ik vind het een aanrader.

In het ieniemienie gebiedje van Hochimst (3 liftjes en dito aantal pistes) doen ze op vrijdagavond wel de lichten aan, maar niet de lift. Kan je dus wel omhoog touren. Het enige restaurantje was ook open, gezellige sfeer!

Nog nooit echt 's nachts geskied, wel een paar keer in La Tzoumaz (Les Quatre Vallées) een fakkeltocht gedaan. Dus 's avonds in de bergen eten en met fakkels naar beneden ‘skiën’. Dat betekende vooral in plug over een pad, dus dat stelde niet veel voor. Het was wel heel mooi.

Serfaus

In arc 1950 heb ik een paar jaar geleden 's avonds geskied. Ik vond dit erg prettig, lekker rustig en vanuit ons appartement kon je zo de verlichte piste op. Na een uur was het ook wel weer genoeg geweest maar het is wel het moment om rustig aan je techniek te werken.

's Avonds skien geeft een heerlijk rustgevend gevoel. De bergen worden dan nog indrukwekkender, en als mens word je nog nietiger. Ook meerdere keren met een fakkeltocht meegedaan in Frankrijk en Noorwegen. Niet zoals in Oostenrijk dat je half lam uit de berghut komt en naar beneden skied, maar dat de lift speciaal opengaat om de deelnemers naar boven te brengen. In Frankrijk naar benden over een zwarte, recht tegenover het dorp. Heel veel toeschouwers. Ook een vrij lange baluwe gedaan waarbij mijn zoontje van 5 ook mee kon doen met een gekleurde zaklamp. In Noorwegen waren zoveel deelnemers dat de slinger over de gehele berg liep. De eerste waren al beneden en de laatste moesten nog beginnen. Super!!!

“nacht” skien in Noorwegen is heel normaal. Ik ben een keer met kerst in Noorwegen wezen skien en daar wordt het rond 15.00 uur al donkerder. In Trysill zijn ongeveer 75% van de pistes verlicht. Dus eigelijk ski je daar iedere dag s’ avonds. En dan met een fonkelende sterrehemel boven je is het bijna een hemels ervaring…Helaas het Noorderlicht ontbrak.

Dit jaar in serre chevalier voor het eerst kunnen nachtskieen. In Briancon kun je dat. Wist ik niet. 2x per week. Maar ik dacht ook er geen puf meer voor te hebben gehad. Maar toch. Smorgens 1e lift. Smiddags laatste lift. Geen puf meer. Eten. After dinnerdip. Maar zodra mijn board weer in de avond de sneeuw raakte weer meteen fit. Was overigens niet spectaculair daar. Beetje te licht. Daardoor meer het gevoel met gekleurd daglicht te boarden. Ik ben in het donker vanaf de lift nog omhoog geklommen. Dat was veel spannender. Maar toch raad ik het iedereen aan en zal de volgende keer weer doen. Grtz

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie