Een wel héél leuk bedrijfsuitje

Ruud op 20 december 2012· 26 reacties

null
Beter dan een ‘survival baan’, of niet?

Een wel héél leuk bedrijfsuitje: een paar dagen met zijn allen skiën. De dochter van vrienden maakte dat mee. Ze werkt als receptioniste in een sportschool en vorig jaar gingen ze met het hele bedrijf een lang weekend naar de sneeuw. De baas had een paar busjes gehuurd en organiseerde een wintersportuitje naar Oostenrijk in twee shifts. Het ene weekeinde ging de ene helft van het personeel en het weekeinde daarna de andere helft. Wat een baas!

Of zitten er toch haken en ogen aan en moet je dat helemaal niet willen, skiën met je collega’s? Mij lijkt het supergaaf, maar ik merk dat niet iedereen in mijn omgeving er zo over denkt. Het blijkt dat sommige mensen allerlei argumenten hebben om dit bepaald niet te willen. Ik hoorde bijvoorbeeld in mijn omgeving al de volgende redenen noemen.

“Ik heb geen zin om voor paal te staan vanwege mijn gebrekkige skikunsten”
Zou ik maling aan hebben. Bovendien had in dit geval de baas van de sportschool ook nog geregeld dat er een instructeur was. Voor een deel kon je overdag dus je eigen ding doen. En na het skiën of boarden elkaar weer ontmoeten.

“Ik ga me met een biertje teveel vast weer erg uitsloven bij de après-ski en dat hoef ik niet zo nodig te delen met mijn collega’s”
Tja, dat kan je op een personeelsuitje of vrijdagmiddagborrel ook overkomen. Misschien is het wel eens goed als je je eerste remmingen verliest en frank en vrij met je collega’s praat. Alhoewel, ik geef toe: er zijn grenzen.

“Ik ga me helemaal niet ontspannen voelen met collega’s op vakantie. Ik zie die mensen al de hele week en dan hoef ik ze echt niet op de piste ook nog te zien”
Dat kan ik me wel enigszins voorstellen. Maar er zijn toch altijd wel een paar collega’s met wie het klikt? Bovendien is het een mooie gelegenheid nieuwe contacten te leggen. Buiten het werk zijn collega’s soms juist heel verrassend.

“Met mijn collega’s zou ik niet op vakantie hoeven. En dat zou jij ook niet willen, als je ze zou kennen”
Nou, fijne werkkring dan, als je samen moet werken met mensen die je helemaal niet ziet zitten. Misschien tijd voor een andere baan?

“Ik zou me verplicht voelen mee te gaan, terwijl ik helemaal niet van wintersport hou”
Onzinargument ;-) Wie houdt er nou niet van wintersport?

“Ik kan helemaal niet skiën”
Nou, mooie gelegenheid om het te leren! Of anders ga je wandelen, langlaufen of sneeuwschoenwandelen. Gewoon genieten van de witte wereld. De baas betaalt! Waar zeur je over?

“Ik ben al eens een keer met de afdeling een weekend in de Ardennen geweest en toen begonnen twee collega’s wat met elkaar terwijl ze getrouwd waren. Heel gênant en heeft een hoop gedoe gegeven achteraf”
Oeps; daar heb ik niet van terug. Moet je zien te vermijden natuurlijk, dit soort activiteiten. Maar of dat nou een reden is om geen leuke personeelsuitjes te plannen?

Ons laatste personeelsuitje was op het strand. We hebben gesurfd, zandsculpturen gemaakt en aan salsa dansen gedaan. Daarna was er een lekker buffet. Was hartstikke gezellig. Maar ik weet wel wat ik als volgende uitje ga voorstellen. Drie keer raden!

Ruud
droomt het hele jaar van witte bergen. Altijd bezig met het plannen van nieuwe trips, blogt hij over wintersport wetenswaardigheden.

Plaats een reactie

Ook met collega’s jaren naar de sneeuw gegaan. Hartstikke gezellig!

ik stel het al jaren voor om eens met de collega’s een weekend naar Winterberg te gaan, maar door deze eerder genoemde reden (“Ik heb geen zin om voor paal te staan vanwege mijn gebrekkige skikunsten”) tot nu toe nog niks van gekomen :(

gang is alles, remmen voor homo's...

lijkt me geweldig! ik vind sowieso elke kans om op wintersport te gaan geweldig dus… ;-)

vorig jaar dagje winterberg georganiseerd voor de afdeling en dat beviel zo goed dat we het dit jaar herhalen (wel op eigen kosten)

Binnen ons bedrijf kan je ook een week lang op wintersport met collega’s (ook tegen betaling)
Maar dan kies ik er toch liever voor om mijn eigen groep te kiezen.

If there is no park, open your eyes - the mountain is a natural one.

Wij gaan al jaren in maart met een zusterbedrijf vijf dagen naar Frankrijk. Erg leuk. Met z’n allen in het vliegtuig en vanaf daar met bussen verder. Ter plaatse slaapt iedereen in een appartement en is er voor iedereen materiaal geregeld. Voor de liefhebbers worden er lessen geboekt; de rest gaat lekker naar boven.

Wij hebben zelf een bedrijf en gaan ieder jaar een dagje met ons personeel (8 personen) naar Winterberg. Omdat we dit jaar 12.5 jaar bestaan gaan we in januari 3 dagen naar het Kleinwalsertal in Oostenrijk (personeel + partners). We hebben een welnesshotel aan de piste geboekt. Niet iedereen houdt van skiën, dus er zal ook veel van de wellness gebruik worden gemaakt en worden gewandeld. Met elkaar gaan we ook nog een arresleetocht doen en rodelen. We hebben een hele hechte club en iedereen is de dagen al aan het aftellen, zo’n zin hebben we om te gaan.

Ik ben het eens met Pim. Elke kans is mooi meegenomen.

geweldig Petra, kan ik nog solliciteren?

LOL @ Gast925 :D

Helaas zijn er bij ons in het bedrijf maar 2 man die weten wat ze moeten doen als ze skies of op een board staan en dat zijn mijn baas en ik. Dus een uitje naar de sneeuw zal er voorlopig helaas nog niet in zitten. Zou het best tof vinden denk ik :)

pff, ik zou wel willen! Ook al zou het op eigen kosten moeten ;)

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Ja petra vertel is!

Ik werk in de zorg, mijn collega’s vonden het al eng toen ik met een collegatje ging snowboarden in de uithof. Dat we maar niks moesten breken. Laat staan voorstellen met heel het team te gaan snowboarden/skien. Ik en mijn collega zijn ook zo’n beetje de enige zonder zwakke voeten, enkels, ruggen, hernia’s.

Wij zijn in 2008 eenmalig naar Châtel gevlogen op zaterdagavond na winkelsluiting met zn 8ten. Hebben zondag les gehad van een nederlands sprekende fransman en om 17.00 apres-ski in de Lion dor. s avonds lekker gezamelijk gegeten. Maandagochtend nog n
paar geskied, hierna douchen, huis schoonmaken en om 18.00 weer teruggevlogen.
dit was 1 superuitje van Decorette Heiloo !!

Salsa natuurlijk weer! Goed voor de heupjes later bij het skiën (en gezellig) :).

Met een paar collega’s ben ik ook heel goed bevriend. En wij gaan elk jaar een weekje op wintersport. Op eigen kosten, dat wel. En voor mijn gevoel ben ik dan eigenlijk met vriendinnen op vakantie en niet echt met collega’s ook al zijn ze dat wel :-)

Vanuit onze personeelsvereniging proberen wij het ieder jaar te organiseren
2 jaar geleden met een groep van 25 (bij ons bedrijf werken ongeveer 175 man) 1 dag naar Winterberg geweest.
Afgelopen jaar hadden wij te weinig deelnemers, uiteindelijk met 7 man naar Zoetermeer geweest)
Dit jaar gaan wij met een man of 15 een weekend naar Winterberg
Eigenbijdrage is €50 en de rest komt uit de pot van de PV
Heb er nu al zin in

Wij gaan dit jaar voor de 2 keer met collega’s drie dagen naar Solden. Supergaaf en heel erg gezellig. De groep is dit jaar verdubbeld!! Dat zegt toch genoeg?
Zowel beginners als experts gaan mee, dus een uitgebalanceerd gezelschap.

Kortom: zeker de moeite waard!

Wat ik mij afvraag , word dit niet bij de redactie van wintersporters gedaan ?

Ik ben zelf ondernemer en zou het liefst zoiets organiseren met ons team… Echter breekt er 1 zijn been dan heb ik een probleem… Hee dat rijmt… ;-)

@frederik. Jazeker:-) vorig seizoen zijn we met zn allen wezen skiën bij Rogier in Puy St Vincent!

Blogger, skiër, verslaafd :-)

Ik zou het best wel willen!Het boeit me niet of het met collega’s is. Het gaat toch om de sneeuw, de bergen en het skiën/snowboarden! Ik heb ooit eens voorgesteld om naar Snowworld te gaan maar bij ons zijn er al die zenuwachtig worden als ze een stukje moeten fietsen. Afgelopen jaar hebben we helemaal geen personeelsdag gehad omdat er geen geld was. Ik vond het niet erg want wij doen altijd van die übertuttige dingen!

Ik wou dat ik zo’n baas had!

Seriously snow addicted family!

Mijn collega’s en ik gaan al en paar jaar een paar dagen skiën in maart, altijd erg gezellig.
Vreemd gaan is bij ons niet aan de orde zijn met allemaal vrouwen :) Het aan tal verschilt per jaar van 8-13 pers ik hang in november alvast een uitnodiging zodat diegene die mee willen rekening kunnen houden met het aanvragen van hun diensten
( Kinderverpleegkundige in een zkh) De rest van de collega’s is heel bereidwillend en vullen van woensdag t/m zondag de diensten in. Kosten benzine en een liftpas voor diegene die skien, koken zelf, pizza van de pizzeria en 1x uit eten. :)

Dienten Die Alte schule

Ik heb het wintersportvirus te pakken gekregen op “team event” met m’n vorige job, echt super. Als ik de mogelijke tegenargumenten zie dan denk ik dat die mensen toch beter een andere job zoeken :-)

Geek, Snowboarder, iPhone developer

Ik heb voor mijn collega’s al drie keer een wintersportreis georganiseerd. Een zgn. miniski. Drie dagen skiën. 's nachts reizen. Deelnemers ongeveer 70. Van beginners tot cracks. elke keer weer een sportief collegiaal feest! Daar kan geen teambuilding of hei-sessie tegenop. Zelf betalen we een deel en het bedrijf legt een deel bij. Wij organiseren de reis in het kader van sport. Dit jaar gaan we niet maar we hopen in 2014 weer met zn allen op stap te gaan naar de sneeuw.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie