Het Val d’Anniviers is een wat onbekender dal in het Zwitserse Wallis. Aan het einde van het dal liggen de dorpen Grimentz en Zinal, die sinds kort met elkaar verbonden zijn. Met name Grimentz is een zeer authentiek dorp met huizen die honderden jaren oud zijn. Echt een plaatje om doorheen te wandelen. Het skigebied is groot genoeg voor een week plezier, met een aantal pittige afdalingen, maar nog veel meer mooie afdalingen voor gezinnen, zeker in Grimentz. In Zinal vinden de freeriders mooie mogelijkheden. Met name families en sportieve skiërs die geen massa om zich heen willen hebben zullen zich in dit gebied zeker thuis voelen. Meer info vind je op de website van myswitzerland.com.

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Hopelijk kunnen we dit beamen, wij gaan er eind februari met het gezin heen ! :-)

Zijn St. Luc en Chandolin nog goed bereikbaar vanuit dit (hoofd)deel van het gebied? En is dat nog een beetje de moeite waard?

@Bennie Ja, en ik vond dat twee leuke deelgebiedjes. Zeker als het koud is, lekker in de zon.

Click. Click. Peace

Erg leuk filmpje en geeft goede impressie. Lijkt me een erg mooi gebied, maar volgens mij ook verre van een goedkope bestemming te noemen helaas… Ook de infrastructuur qua liften ziet er niet direct hypermodern uit (wat wel weer bijdraagt aan het authentieke sfeervolle beeld natuurlijk).

Overigens geldt voor vrijwel alle (video)reviews die ik hier zie verschijnen dat ze altijd wel vanuit de positieve invalshoek de zaken benoemen. Ik heb geloof ik nog geen review zien verschijnen waarbij een gebied ronduit werd afgeraden. De meest kritische die ik tegen kwam waren van de skihallen in Nederland/België waarbij het wordt aangeprezen met “leuk voor een half dagje als je er toch in de buurt op vakantie bent”… Het mag af en toe best wel iets kritischer naar mijn mening. Soms is een gebied gewoonweg slecht geregeld en dan is er naar mijn idee niets mis mee om dat ook zo te benoemen toch? (of heeft het toevallig iets met opbouwen van goodwill en tegemoedkoming in reis/verblijf/skipas bij de gebieden te maken? ;) )

Hoe hebben jullie dit gefilmd want dit is echt wel tof gedaan :O

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie