Is dit de grootste skipas?

Laura. op 04 januari 2017· 2 reacties

null

En… hebben we daar wel behoefte aan?
Skigebieden doen er de laatste jaren alles aan om steeds groter, uitgebreider en moderner geworden. Ja, hoera, voor evolutie! Want van stilstaan wordt niemand beter. Maar is het echt nodig om de grootste, de beste en de modernste te zijn?

In Frankrijk pakken ze dit seizoen uit met de Alpine Legends Superpas. De skigebieden Les Trois Vallées, Paradiski en Tignes slaan de handen in elkaar om hun gebieden toegankelijk te maken met één gigantische skipas. De superpas covert zomaar even 5 gletsjers, 391 skiliften en (ahum) meer dan 1300 km pistes. Wow.

Méribel
Méribel

Om even te schetsen: het skigebied van Tignes alleen bedekt al zo’n 300 km piste. Ruim genoeg om méér dan een week zoet mee te zijn. Nog cijfers? Als gemiddelde wintersporter noem ik 45 km piste per dag “een goede dag”. Meer dan dat en ik moet mijn boyfriend ’s avonds aanzetten tot een verplichte sportmassage om mijn verduurde spieren weer klaar te stomen voor de volgende dag.

Je mag al aardig doorskiën om op een week tijd je pas er uit te halen
Je mag al aardig doorskiën om op een week tijd je pas er uit te halen

De vraag is dus of er wel nood is aan 1300 km piste voor de gemiddelde wintersporter. Wie kan er in één week tijd zowel Tignes, Paradiski en Les Trois Vallées doorsjeezen? Je moet al serieus veel goesting, drive en tijd hebben. Bovendien is de prijs ook niet min. Voor zes dagen van deze supercalifragilisticexpialidocious skipas betaal je 348 euro.

Zie jij iets in deze superpas voor 3 skigebieden? Denk je dat het zijn geld waard is? Wat vind jij de voor- of nadelen?

Laura.
verkocht aan wintersport. Snowboardster in hart en nieren. Gek op fotograferen en filmen.

Pfff slechts 45km per dag? Ik doe er 110 op een zonnige dag. Maar voor 8 dagen les tres vallees betaal ik even veel. Maw ik kan dit en veel van mijn snowvrienden ook, wij eten, drinken, enz wel op/in de lift. Pauzeren doen we wel thuis op ons werk. Maar om elke dag nog een uur vroeger op te staan om naar een ander gebied te gaan, daar pas ik voor.

@monoskito, hahaha wat een haantje ;-)

En ik heb de indruk dat ze in Frankrijk nu wel helemaal Oostenrijk willen kopiëren…

Allstart en Salzburg SUPERSKICARD
1 Karte, 25 Skigebiete
925 Lifte, 2.790 Pistenkilometer
199 Skitage pro Jahr
Größter Skiverbund weltweit
bei Tagespässen & Wahlabos
184 Kabinen- & Seilbahnen
› 310 Sesselbahnen
› 431 Schlepp- & Übungslifte
› 1.148 blaue Pistenkilometer
› 1.320 rote Pistenkilometer
› 326 schwarze Pistenkilometer
› 2.200 beschneite Pistenkilometer

Dus echt onder de indruk ben ik niet, zeker omdat je hier in het dal kan rijden. Dus op een 15-20 min. kan je in een ander gebied staan.
In Frankrijk is het een ramp als je eerst van je bergpas in ValtTho moet om dan naar Plagne 2150 te gaan? Minstens 1,5 uur…

En de prijs van die skipas: 246 € voor een 6 daagse en 680 € voor een seizoenskaart.

Glij blij door die brei :-)
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie