Short-ski tijdens Wapenstilstand

Laura. op 31 oktober 2016· 5 reacties

Daar is de herfstvakantie! Traditioneel de eerste week van het nieuwe seizoen dat er veel van mijn vrienden naar de sneeuw trekken. De gletsjers zijn open, de opleidingen zijn gestart en de drang naar wintersport wordt onweerstaanbaar. Maar naast de herfstvakantie is er nòg een ideaal moment om vroeg in het seizoen op de latten te staan: het weekend van Wapenstilstand.

null

11 november 2016 valt op een vrijdag en is daarom het uitgelezen moment om een short-ski te plannen. Donderdagavond na het werk de auto in, een nachtje door rijden en bij het ochtendgloren sta je tussen de besneeuwde toppen: mooier kan niet! Bovendien hoef je voor dit lang weekend geen extra dag verlof voor te nemen: zondagavond kan je weer naar huis vertrekken om maandag op kantoor te zijn. Wellicht een beetje moe, maar voldaan.

Maar hoe zit het dan met sneeuw zo vroeg op het seizoen? Natuurlijk zijn er slechts weinig gebieden waar je al terecht kan en tenzij er ineens een zotte dump op de weerkaarten verschijnt, kies je best voor een gletsjergebied. Sölden is een goede optie, maar ook Stubaier gletsjer, Zell-am-See met de Kitzsteinhorn vlakbij, of Tignes in Frankrijk. Hou ons weerbericht in de gaten voor de beste sneeuw en dan hopla: boeken maar die last-minute!

null

Kriebelt het al? Heb jij plannen voor een short-ski in de nabije toekomst?

Laura.
verkocht aan wintersport. Snowboardster in hart en nieren. Gek op fotograferen en filmen.

@Laura wat raad je aan voor het weekend van 11 november nu er zoveel sneeuw (zotte dump) gevallen is.
Gaan er in gebieden meer pistes open of vervroegd open?

Mvg,
Koen

Courchevel gaat eerder open. Anders zou ik voor een gletsjerskigebied kiezen zoals Sölden. Als daar de condities goed zitten, doen die al eens wat extra liften open.
We moeten afwachten wat de komende dagen brengen en goed de sites van de skigebieden in de gaten houden!
In ieder geval veel plezier als je vertrekt!

Is de kan reëel dat de liften van stubaier, Solden of hintertux sluiten door de sneeuwval / wind? Willen graag vandaag accomodatie boeken maar hebben schrik om voor niks te rijden. Tips of suggesties?

Saas fee zou ook een optie zijn

Is de kan reëel dat de liften van stubaier, Solden of hintertux sluiten door de sneeuwval / wind? Willen graag vandaag accomodatie boeken maar hebben schrik om voor niks te rijden. Tips of suggesties?

floreancriel op 8 nov 2016 10:39

@floreancriel hier zitten wij ook mee en aangezien het men eerste short-ski wordt is het allemaal wat nieuw. @Roel raad aan te wachten tot donderdag ochtend , maar hoopte dan wat te rusten zodat ik 's nachts kon rijden.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie