Nachtskiën is niet zo heel bijzonder. Elk skigebied heeft wel een paar lampen hangen boven een, vaak weinig interessante, piste. Leuk voor een keertje. Maar wat ik wel heel bijzonder vind is het full-moon skiën boven Vars. Sinds vorig jaar organiseert Vars één keer per maand tijdens een volle maan (+/- één nacht afhankelijk van het weer) het volle maan skiën. Een paar liften en pistes gaan open, maar dat allemaal zonder kunstlicht. Een enkele lamp daargelaten bij een gevaarlijk splitsing. Verder zorg de maan voor het licht! Een geweldige ervaring om mee te maken. En een, wat mij betreft, originele activiteit na een dag skiën. Een aanrader!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Cool!!! :-)

Dat zal ik wel niet gaan doen met Martijn in Januari :-)

When life gets too complicated.... SKI

@Alex Vraag anders om een avond toerski-sessie… ook supergaaf :-)

Click. Click. Peace

Iedereen die dit ooit gedaan heeft zal het andere aanraden. Echt een onvergetelijke beleving. Dankzij @martin een paar jaar geleden een mooie (veilige) poeder afdaling gedaan met enkel maanlicht en dat beeld staat in m’n netvlies gebrand. Fantastisch. Dus als je het ooit kan doen, niet twijfelen!

Dat is inderdaad erg leuk en bijzondere ervaring.
Zelf heb ik wel eens met een hoofdlampje een afdaling geskied, was ook een aparte ervaring.

wow nice!

Om het spannender te maken plaatsen ze ook nog witte pilaren op de piste.

Lijkt mij ook super leuk om te doen! Moet je het wel treffen in die 1x per maand. Als het bewolkt is, gaat het feest niet door. Of doen ze dan “net niet volle maan nachtskiën”?

@Dennis12 Dan doen ze het een dag ervoor of een dag erna. (Of 2) dus het lukt bijna elke maand wel. Bewolkt is het niet te doen…

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie