Met gemengde gevoelens ben ik deze week afgereisd naar Oz en Oisans, een dorp dat is aangesloten op het skigebied van Alpe d’Huez - Grand Domaine. Ondanks drie weken droogte en zonnig weer ben ik aangenaam verrast door de pistediensten! Niet alles is open, maar de pistes liggen er opvallend goed bij en de meeste dalafdalingen zijn gewoon open. De kerstdagen kunnen ze in Alpe d’Huez - Grand Domaine met redelijk vertrouwen tegemoet zijn.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Le Grand Domaine ? is wat verwarrend. Is het AdH of Valmorel. Ik ben in het verleden 4 keer in AdH geweest met kerst, maar zo groen als dit was het nooit. Verder ziet het er prima uit hogerop.

*bericht bewerkt door CJAHulskamp op 18 dec 2016 13:20

May the ski force be with you !!

Alpe d’Huez - Grand Domaine, dus zonder ‘Le’. Is aangepast.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

prachtig skigebied ,zoals tignes maar hart verloren in les trois vallee

Veel plezier in AdH!

Atomic Redster S9 Revoshock 160 / G9 Revoshock 172 / Rossignol Hero Elite LT 176

Ja was inderdaad wat verwarrend door de benaming met ‘le’ erbij :) maar elke wintersporter kent zijn gebieden wel en kon wel volgen aan de hand van de titel. Ziet er wel wat groen uit, ook in AdH. Misschien nog wat piste tips en dorp review over Oz zou tof zijn. Ik ga er zelf ook naar toe in Maart.

Like tourists huffing and puffing to reach the top, while we forgot the view on the way up !

Nog een ruime 3 maanden geduld dan kan ook ik me daar heerlijk uit gaan leven :) omdat we de laatste week maart gaan wel in Alpe d’Huez zelf geboekt zodat ook het dorp nog gewoon onder een dik pak sneeuw bedolven zal zijn… De hooggelegen steile pistes zoals de tunnel zullen waarschijnlijk rond die tijd de beste condities hebben. Heerlijk zo halverwege de dag daar genieten als ze net beginnen te ontdooien…

Born to Ride

Doe Stief de groeten (Belgisch steakhouse/café met ca 40 verschillende soorten speciaal bier in Vaujany)… ;)

Ha! Wij gaan ook naar Oz op 25/02/16, dit verslag dan ook meer dan 1x herbekeken :-) !

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie