In dit gebied kan je skiën vanuit het Oostenrijkse Waidring, maar je kunt ook vanuit Duitsland dit skigebied in. Je vindt hier veel blauwe makkelijke en gevarieerde afdalingen met bochten en hobbels. De sfeer is heel gemoedelijk en vriendelijk! Er is een groot aantal hutten op de berg te vinden en de grote houten authentieke Stallenalm en de iets kleinere Moseralm zijn erg sfeervol. Wil je uitdaging? Dan is de zwarte Nordhang (piste 8) interessant. Dit is de enige zwarte afdaling en dat maakt het voor gevorderde skiërs wellicht niet het meest ideale gebied, maar voor families is het hier geweldig!

Lieke

Plaats een reactie

De meeste afdalingen zijn ook nog eens lekker breed, wat het tot een waar carveparadijs(je) maakt.

Het ligt op 778m. Hoe zit het met de sneeuwzekerheid? Zuidhellingen? Dat soort info zou ik graag in het filmpje zien.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Het skigebied ligt op een noordhelling en ligt grofweg tussen 1100 en 1800m.

Wat mij vooral opvalt in het filmpje is het gebrek aan sneeuw en de matige preparatie (veel bugels). Op basis van het filmpje krijg ik in ieder geval geen zin om naar dat gebied te gaan. Daarnaast vind ik de pistes ook erg overbevolkt, maar dat is niet heel raar gezien de gigantische liftcapaciteit die er is. Iedere losse piste lijkt er wel bijna minimaal een snelle 6pers lift te hebben.

*bericht bewerkt door Matthias123 op 31 okt 2017 12:11

Born to Ride

@DrPhil
Steinplatte evenals buurman Lofer zijn behoorlijk sneeuwzeker is mijn ervaring, door de orientatie van de pistes, maar ook de ligging. Voorheen stonden de gebieden op deze site volgens mij vermeld als Schneeloch. Altijd prima te skien tot medio april.

I can stick uphill ice, on my saucer...

Zoals @Shane al zegt, het is hier zeer sneeuwzeker. Ik heb hier in mijn kindertijd jaren geskied. Kan me niet herinneren dat het er ooit mager was met de sneeuw. Leuk om weer eens terug te zien!

Drukte valt hier buiten de vakanties erg mee hoor. En de pistenpreparatie is gewoon goed. Waarschijnlijk zijn ze iets later op de dag in de vakantieperiode er geweest.
Zie anders mijn verslag. Daar zitten foto’s en een filmpje bij van eind januari en begin/midden februari

Thx. Dat ze dat niet even in het filmpje vermeldt!

Wanneer is dit filmpje gemaakt? Kerstvakantie 2016 net voordat Frau Holle toe kwam slaan? Dan is het ook niet gek dat weinig sneeuw ligt.
@DrPhil ik wacht op jouw review over 3 maandjes ;)

Paar jaar terug eens een dagje geweest. Top gebiedje voor een dagje (of 2).

Ben hier jaren terug al eens geweest. Leuk om dat hier zo terug te zien!

Wintersport liefhebster #1

Weet er wellicht iemand of de al zo lang verwachte verbinding tussen Steinplatte en Lofer er nu eindelijk eens aan zit te komen?

I can stick uphill ice, on my saucer...

Mijn Duits is helaas niet al te best, maar gaat dat hierover? http://www.tt.com/panorama/gesellschaft/12980868-91/verbund-…

Je kan leuk presenteren Lieke!

Dare to shine

Ziet er gezellig uit in die hutten!

@Shane Is vooralsnog geen sprake van, wel vallen ze sinds dit jaar onder zelfde skipas verbond. 3 Länder Freizeit Arena ipv oude Schneewinkel kaart

Dat zou echt geweldig zijn! Lofer verbinden met Waidring.
@Melis, weet jij ook waarom hier vooralsnog geen sprake van is? Financieel, het terrein, natuurgebied, geen ambitie voor vanuit de beide gebieden, etc.)

Dacht dat het met natuurbescherming te maken had. Heb het er jaar of 2 terug over gehad met iemand

ik vind het namelijk altijd zo jammer dat ik vanuit de Schonbuhel op de lift van de Steinplatte kan kijken maar er niet heen kan skiën! haha

@Bart14 Andersom net zo 🙃

@shane @Liannie @Bart14, De verbinding tussen Waidring en Lofer zal er naar alle waarschijnlijkheid niet snel komen. Zoals @Melis al aangaf betreft het gebied tussen beide skigebieden inderdaad ‘strenge’ natuurbescherming. Voorlopig zal het dus gewoon bij een partnerskipas blijven.

Ook ik kom al jaren in Waidring, mooi gebiedje zeker voor beginners. En inderdaad erg sneeuwzeker; ondanks de magere kersweken de afgelopen jaren altijd prima kunnen skiën op de Steinplatte! Wel maken wij, gezien het toch beperkte piste aanbod, steeds vaker uitstapjes naar bijvoorbeeld het vlakbij gelegen Fieberbrunn.

*bericht bewerkt door PimBressers op 01 nov 2017 16:29

@PimBressers
Ik heb een aantal jaar geleden toch behoorlijk concrete plannen onder ogen gehad. De planning toen was ergens rond 2018, vandaar de vraag. Ik zal eens nagaan bij een contact ter plekke wat daarmee gebeurt is.

I can stick uphill ice, on my saucer...

Ik neem vaak de Salzburger Super Ski kaart en toch 70% van de tijd ben ik op de Steinplatte te vinden. Ik vind het er heerlijk. Niet gek druk, leuke tentjes, overzichtelijk, breed!

Steinplatte is vrij sneeuwzeker tot aan Pasen vanaf dan gaat het gebied ook dicht. Vorig jaar op de eerste laag kunstsneeuw met een dikke laag poeder geskied. Heerlijk was dat!

@Shane, dat zouden zeker mooie ontwikkelingen zijn! Mocht je meer info hebben dan houd ik mezelf aanbevolen!

@ Shane @PimBressers heb navraag gedaan bij een betrokken local in Waidring. Is idd stukgelopen op Naturschutz en dat lijkt zo te blijven. Blijkbaar goed afgebakende afspraken. Citaat:
ursprünglich hatte man gedacht man könnte hier eine Verbindung schaffen und ein grenzüberschreitendes Projekt (Tirol/Salzburg) realisieren.
Gescheitert ist dieses Projekt an der „Natura 2000“. Hier gibt’s dezidiert keine Verbindung!
Eventuell könnte dieses Gerücht durch die Zusammenarbeit der 3 Länder (Bayern/Tirol/Salzburg) entstanden sein, da ab heuer die Liftkarten
um das Gebiet Lofer erweitert wurden.

@Melis duidelijk. op zich spijtig (zeker ook voor de toekomst van de gebieden) maar van de andere kant kan voor natuurbehoud natuurlijk ook zeker iets gezegd worden.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie