De Franse Alpen wachten nog op sneeuw. In veel Franse gebieden is het erg slecht gesteld met de natuursneeuw. Ondertussen weten de meesten van jullie dat het in de Hautes Alpes (Serre Chevalier Montgenevre Vars Risoul) al goed zit met de sneeuw. Maar ook hoog in de Maurienne vallei heeft het keihard gesneeuwd. Want in dit deel van de Franse Alpen pakken ze ook sneeuw mee van die beruchte retour d’est. Gisteren skiedde ik in Val Cenis De condities zijn hier boven de 1800 meter geweldig en er ligt veel natuursneeuw. En daaronder? Daar is meer dan genoeg sneeuw gemaakt om heerlijk te skiën en te boarden. Als het goed is komt de verlossende sneeuw voor Frankrijk eind van deze week, maar in Val Cenis is het nu al heerlijk skiën…

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Oooo wat goed om te zien! Gaan er zaterdag naartoe en ik dacht al te zien dat er genoeg sneeuw lag, maar deze bevestiging van @Rogier is wel heel fijn:))

Best druk, in (bijna) je eentje… ?

Lekker gebiedje hoor, ga daar zeker nog eens terug!

@Rogier, heb jij ervaring in het gebiedje Céuze?

Uitrusten doe je maar in de lift.
The older I get, the better I was

Starli in Ceuze
http://alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=47&t=46270&a…

Met massa’s fenomenaal mooie foto’s. Bijvoorbeeld deze, uitzicht naar het oosten, richting Briancon

null

*bericht bewerkt door Onnem op 10 jan 2017 22:14

The older I get, the better I was

Over abnormaal gesproken, in 2015 zat Starli al op 534 (!!!) bezochte skigebieden. En dat was nog voordat hij een aantal echt grote roadtrips ging doen…

The older I get, the better I was

@Roko Als klimgebied wel, als skigebied niet. Sandra is hier vroeger wel eens voor wedstrijden geweest. Het blijft een klein en eerlijk gezegd weinig interessant skigebied. De klimrots daarentegen…

Click. Click. Peace

@Rogier , bedankt voor je report. 27 januari reizen we af ;-). Bevestigt weer maar eens het voordeel van de Maurienne vallei (meer bepaald dat van de gebieden rond Modane) Zij pikken altijd wel een graantje mee, zowel bij een retour de Est alsook als de sneeuw uit het westen komt. Afgelopen zomer waren we nog eens op verkenning in jouw regio (op camping in Crots), Serre Chevalier staat op onze bucket list. Helaas is het beeld dat we qua ligging van de accommodaties hebben niet zo geweldig.

@Johan-Lemmens Hoe bedoel je? In serre che is prima acoo te vinden en ook met een aardige ligging.

Click. Click. Peace

Jup. Gewoon boeken via de module op de officiële website van Serre Che. Leuke appartementjes in huisjes van locals bijvoorbeeld.

Mr. Slow

@Rogier , onze voorkeur een hotel met ski in ski out, of max 50 m hossen met je materiaal. Heb het er niet tegengekomen of misschien niet goed genoeg gezocht. @Quick , bedankt voor de tip.

@Rogier , onze voorkeur een hotel met ski in ski out, of max 50 m hossen met je materiaal. Heb het er niet tegengekomen of misschien niet goed genoeg gezocht.
@Quick , bedankt voor de tip.

Johan-Lemmens op 12 jan 2017 17:04

Eigen materiaal?

Want bij de verhuurshops kun je gewoon je ski’s inleveren eind elke dag of ze in een kluisje plaatsen

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie