Schlick 2000 is een klein en gemoedelijk skigebied in het Stubaital, vlakbij Innsbruck. Het is een echt familiegebied met leuke en afwisselende afdalingen. Voor de lunch is de Galtalm echt geweldig. Je wordt opgehaald met een sneeuwscooter en aan een lang touw omhoog getrokken naar de authentieke hut. Hier serveren ze heerlijke huisgemaakte Kaiserschmarrn en Apfelstrudel.

Lieke

Weer een leuk filmpje, Lieke!!! Ik zou zeggen: keep up the good work!!!

Ziet er leuk uit! Top!

mooi verslag! Ziet er een mooi gebied uit, vooral dat zicht op die rotsen, waw!
Zou wel iets zijn om met de kids naartoe te gaan, maar het aantal pistekilometers is toch echt te weinig voor een week… Wanneer de kinderen les volgen in het gebied is een uitstap naar bijvoorbeeld de Stubaier Gletsjer ook moeilijker.

Hier heeft mijn oudste zoon zijn eerste skilessen gehad. Was een beetje aanpassen voor de ouders die eerste keer (je kunt plots niet meer gaan en staan waar je wilt), maar uiteindelijk goede week gehad :-). @fotsirk: idd relatief klein gebied maar met de gletsjer erbij valt het wel mee. Wij deden het zo: mijn zoon had 's ochtends les en als wij naar de gletsjer wilden dan at hij tussen de middag met de skiklas en in de middag ging hij naar de crèche (hij was net vier jaar oud, dus hij sliep ziezo 's middags soms nog). De crèche zit op het middenstation. Op deze manier konden wij dus ook nog een uitstapje maken naar de Stubaier gletsjer (want dat is toch nog wel een kleine 30 minuten rijden). En dan heeft het gebied wel voldoende kilometers. Maar het vergt een beetje organisatie. Ik vond het overigens soms wel druk, zeker beneden bij de lift naar het middenstation.
In Fulpmes is/was ook een geweldig zogenaamd Kinderhotel. Kinderen worden als koningen behandeld en de ouders ook.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie