Live: Dik pak sneeuw in Winterberg

Laura. op 16 januari 2017· 19 reacties

null

We hadden al een tijdje gelden gepland om afgelopen weekend naar Winterberg te gaan, en we konden geen beter weekend gekozen hebben. Ik heb er in al die jaren nog nooit zoveel poeder gezien! De weg er naartoe was echter moeizaam. Roel blogde er al over: dit weekend was een ramp op veel Europese wegen. Hoewel het in Duitsland wel meeviel, zaten ook wij vrijdag vast achter sneeuwruimers of in kleine dorpjes waar het sneeuwdek de weg bedekte. Dat beloofde veel goeds voor op de pistes van winterberg!

Prachtig winterwonderland onderweg naar Winterberg
Prachtig winterwonderland onderweg naar Winterberg

Veel sneeuwruimers op de weg
Veel sneeuwruimers op de weg

In Winterberg zelf liggen de straten nog vol met sneeuw
In Winterberg zelf liggen de straten nog vol met sneeuw

Uitgraven
Uitgraven

Even meten... half metertje? *sneeuwgrijns*
Even meten... half metertje? sneeuwgrijns

De piste op: alles is wit!!
De piste op: alles is wit!!

Winterwonderland
Winterwonderland

De condities zijn momenteel door al deze verse sneeuw en de kou geweldig! Als je wilt genieten van een perfect besneeuwd Winterberg in een echt winterse setting en je kunt deze week een dagje vrij krijgen dan raad ik je echt aan om richting Winterberg te vertrekken. Veel beter dan nu kan het niet worden!

Wie gaat er deze week of volgende weekend naar Winterberg? Zin in? Want dat is volmaakt terecht!

Laura.
verkocht aan wintersport. Snowboardster in hart en nieren. Gek op fotograferen en filmen.

Plaats een reactie

Ziet er erg goed uit. Volgende week maandag t/m donderdag heerlijk een paar dagen genieten als opwarmertje voor het echte werk.

Born to Ride

wij zijn vrijdag ook naar Winterberg gereden. De Nebenstrecke was zeer goed te rijden. Wij hebben begrepen dat op de hoofdroute mensen meer dan 2 uur stil hebben gestaan. Het was een prachtig skiweekend. De sneeuwcondities zijn uit de kunst. Het was wel druk. Zelfs tijdens het avondskien vrijdag waren er al rijen bij de liften. Zaterdag was het druk. Al was de wachttijd nooit meer dan 10 minuten. De bekende knooppunten: Brembergkopf en Bremberg X-press. Door de nieuwe Panoramabahn is het ook bij de Kappe drukker geworden. Ergernis is toch wel veel mensen op de piste die niet kunnen skien, voornamelijk onze NL-landgenoten. Wat wel frappant is dat mensen die niet kunnen skien over het algemeen geen helm dragen. Met kinderen kunnen wij helaas niet in het weekend. De echte drukte begint overigens pas om 10.30 uur. Vanaf 9.00 uur heb je dan veel pistes gedaan.

Toppertje!! Zijn afgelopen zaterdag in Willingen geweest, sneeuw is echt top!!! Als je kan gaan DOEN!!!

alleen in het weekend! Zaterdag en zondag waren ongeveer even druk. Ik dacht dat zaterdag populairder was voor dagjesmensen, dat verschil hebben wij niet gemerkt.

null
null

Door gedoe morgen ipv vorige week naar Winterberg, in Landal park, huisje aan de piste⛷❄☀️ Netzoals de vorige keer!

Wat een sneeuw momenteel! Ongelooflijk dat je dan maar 3,5 uur van huis bent. Natuurlijk was het druk en waar wij kunnen zouden we doordeweeks gaan, maar ondanks dat was het prima toeven dit weekend. Zondag toch wat minder druk dan zaterdag naar mijn idee, en als je de liften met voornamelijk rode pistes pakt valt het mee.

Super plaatjes! Hopelijk blijft het nog even winters in het Sauerland. Wij gaan 17 februari een weekje en hopen op de zelfde condities :)

Het was er gisteren (zondag) geweldig !

Wachttijden bij de lift vielen mij super mee; wel inderdaad best wat stuntpiloten op de Kappe.

Waren om 8.00 uur al in Winterberg, dus 0,0 last van verkeersdrukte. Als je de terugweg maar goed uitstippelt, heb je ook de terugweg (vertrokken om 16.15 uur weer) nergens last van.
Reistijd heen is vanaf ons 2 uur en 30 min, terug 2 uur en 45 min… best netjes!

Aankomende vrijdag… Kanniewachten…

Na regen komt zonneschijn, na de herfst komt wintersport!

Woensdag :). Heb er ook veel zin in; condities zien er echt super uit! Ik ben een keer eerder doordeweeks geweest en als het weer zo rustig is…Dan is het perfect! Dit keer dan ook de nordhang/kappe maar eens meepakken!

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Afgelopen vrijdag in Willingen:

null

null

Aftellen maar!

@roy83 ik ben er ook Woensdag! belooft een mooi dagje te worden :)

Je weet niet wat je niet weet.

Waarschijnlijk volgende week dinsdag/woensdag nog. Of naar de Vogezen

Donderdag present!

Het was inderdaad prachtig dit weekend. Ik ben er vrijdag een dagje geweest. Wel tip ik iedereen om de weerberichten goed in de gaten te houden; niet zozeer voor de sneeuw als wel voor het verkeer. We hebben vrijdagochtend diverse keren stilgestaan ivm vrachtwagens die niet meer door de verse sneeuw kwamen; dat levert onderaan de streep toch een fikse vertraging op.

Komend weekend Willingen met de camper.
2 weken geleden was het al goed…dus nu moet het super zijn!

null
null

Omstandigheden waren gister super!
Strak blauwe lucht en voldoende sneeuw!

De reis duurde al gauw 4,5 uur vrijdag, maar het was ter plaatse genieten ?

null

Liever wintersport dan zomervakantie.

Ok ok 1 fotootje dan maar van gisteren:

null

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie