BEWintersporte is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Op bezoek bij de Decathlon Mountainstore te Passy

Op bezoek bij de Decathlon Mountainstore te Passy

Steven. op 13 februari 2017 · 0 reacties

De Mountainstore is een prachtig complex dat naast een winkelruimte van zo’n 2000m² ook het designcenter van Decathlon materiaal voor berg- en wintersporten herbergt. Met zijn locatie, meteen aan de afslag te Passy, is het dan ook ideaal gelegen aan de voet van het mekka van de bergsport, Chamonix Mont-Blanc.

Het gebouw is zo ontworpen dat het vlekkeloos opgaat in de omgeving. Door het gebruik van grotendeels natuurlijke materialen en dankzij het originele ontwerp leeft de constructie in harmonie met de omringende natuurpracht.

De Mountainstore stelt zo’n 400 mensen te werk die zich uitleven in het ontwerp en de commercialisatie van de Decathlon merken Wed'ze, Quechua en Simond. Wed'ze omvat het ski-, snowboard- en sleemateriaal terwijl Quechua focust op trekking en camping. Simond tenslotte is het merk voor alles wat betrekking heeft tot de klimsport.

Binnen het designcentrum bestaat elk designteam uit een product manager, ontwerper, ingenieur, marketeer, supply chain analist en prototyper. Het samenbrengen van deze verschillende disciplines in één team verhoogt de efficiëntie van de productieflow.

Wij zijn hier uiteraard om kennis te maken met hoe de nieuwe lijnen van Wed'ze worden ontworpen. De designers werken allen samen in een open ruimte en zitten gegroepeerd per producttype. Zo heb je het team dat de nieuwe lijnen van de helmen ontwerpt met daarnaast de designers van ski's, snowboards en de verschillende kledinglijnen.

Met 3D programma's worden de nieuwe helmen en ski's volledig digitaal ontworpen.

Wanneer een nieuw model ontworpen is, begint men in het atelier aan het prototype. Hierbij wordt de uitgetekende ski voor de eerste maal echt geproduceerd.

Voordat een prototype klaar is voor massaproductie wordt het uitvoerig getest. Zowel de hoeveelheid flex, torsie als impactsweerstand worden met verschillende machines gemeten om zeker te zijn dat de ski of snowboard voldoende zware condities weerstaat.

In het atelier staat ook een grote koelcel waarin men de warmte van de kledij toetst en goggles test op het dampvrij blijven. Dit doen ze door een Chinese vrijwilliger in de gekoelde cel de goggles te laten dragen terwijl hij fietst op een oude hometrainer. Zo kan pestgedrag op het werk een hele nieuwe dimensie krijgen ;o)

Terwijl we de namiddag spendeerden in Wed'ze's designcentrum voelden we de dynamische vibe bij de werknemers en proefden we van hun bedrijfscultuur die duidelijk in het teken staat van efficiëntie en innovatie. Zo brachten medewerkers in 2016 maar liefst 960 nieuwe ideeën aan waarvan er 40 succesvol werden uitgewerkt. Wed'ze heeft als ultiem doel om wintersport voor iedereen toegankelijk te maken en wat ons betreft, zijn ze sterk bezig met die missie te verwezenlijken!

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.