BEWintersporte is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Wed'ze ski test 2017/2018 pre-series

Wed'ze ski test 2017/2018 pre-series

Steven. op 27 maart 2017 · 0 reacties

Wed’ze bracht nieuw ski- en snowboardmateriaal uit en Laura en ik zaten op de eerste rij om dit uit te testen! Dat deden we in Megève met temperaturen rond het vriespunt en waar de sneeuw op de piste zeer goed lag, neige de cinema quoi. Naast de piste was er echter weinig verse sneeuwpret te beleven. Hieronder vind je mijn reviews voor de ski's. Laura testte de snowboards en haar bevindingen vind je hier.

Boost serie voor op de piste

Paradepaardje van de Boost serie is de Boost 300 Archtec. Bij Wed’ze hebben ze maar liefst 6 jaar gewerkt aan de ontwikkeling ervan. Doordat deze ski 100% gemaakt is van kunststoffen hebben ze het volledige productieproces kunnen herdenken. Hierdoor duurt het slechts 12 minuten om een paar van deze ski’s te produceren wat een tiende van de normale productietijd is. Een grote efficiëntieverbetering dus. Het grote voordeel van kunststoffen is dat ze zeer licht zijn wat samen met de front rocker zorgt voor een zeer vlot draaiende ski. Ik vind de Boost 300 dan ook ideaal voor beginners die hun eerste bochten op de piste leren maken. De ski is beschikbaar in lengtes 153 / 165 met afmetingen 123-71-100 wat een korte radius geeft van 14,2. Je kan hem in Decathlon kopen voor slechts 114,99 euro wat echt een knalprijs is. Met deze ski toont Wed’ze dan ook dat het hen menens is om de skisport toegankelijk te maken voor het brede publiek!

Verder testte ik ook de modellen Boost 700 en Boost 900 van de preserie 2018. Hier wil ik graag meteen met de deur in huis vallen en zeggen dat Wed'ze uitstekend werk heeft geleverd. De Boost 700 is een prima ski voor de gemiddelde tot goede skiër. Hij heeft een vlotte kantenwissel, is lekker snedig in de bochten en blijft doorgaans vrij stabiel. Wanneer we een versnelling hoger schakelen, merken we wel dat de ski niet meer kan volgen en verliest ze wat van haar stabiliteit. Een passend antwoord van Wed'ze is de Boost 900. Deze grote broer heeft een extra laagje glasvezel waardoor hij wat stijver is en minder torsie heeft dan de Boost 700, wat ideaal werkt voor de meer gevorderde skiër die graag voluit gaat op de piste en niet vies is van het zwaardere benenwerk.

Xlander All Mountain

De term All Mountain wordt vaak anders ingevuld maar mijn verwachting erbij is een verhouding van ongeveer 70/30 voor respectievelijk piste/ off piste. De Xlander serie van Wed’ze werd echter gemaakt met het oog op een verhouding 80/20, dus eerder een wendbare pisteski dan een échte All Mountainski. Na de test bleef ik een beetje op mijn honger zitten omwille van verschillende redenen.

In het prachtige Mont Blanc massief testte ik de 700 en 900 modellen van deze serie enkel uit on piste aangezien de sneeuwcondities niet toelieten om off piste te gaan. En dat is jammer want de Xlander 700 en Xlander 900 beschikken met hun dubbele rocker en 83mm ondervoets over de juiste eigenschappen om het verse poeder op te zoeken.

Op de piste was ik eerder wat teleurgesteld van beide modellen. Bij lage snelheid slagen ze voor de test maar vanaf het tempo ietwat omhoog wordt gedreven, verliezen ze algauw de nodige grip. Door hun hoge flex en torsie bieden ze op de piste te weinig precisie en stabiliteit. De eerder vermelde verhouding 80/20 legt de focus grotendeels op de piste en daardoor ben ik geneigd om de Xlander serie te vergelijken met de Boostserie. In deze vergelijking wint wat mij betreft de Boost duidelijk het pleit qua prestaties. Dit neemt niet weg dat zowel de Xlander 700 en Xlander 900, beiden in Decathlon te verkrijgen voor respectievelijk 204,99 en 254,99 euro, wel degelijk veelzijdiger zijn en dus een betere keuze voor zij die graag af en toe onontgonnen terrein verkennen.

Samurai freeride

Ook testte ik de Samurai 500 uit, het nieuwe freeride model van de Wed’ze preserie 2018, die is gemaakt voor 50/50 on/off piste. Zoals gezegd lieten de sneeuwcondities niet toe om off piste te gaan maar op de piste heb ik zeer veel fun beleefd aan deze Japanse krijger. Ondanks de 91mm ondervoets biedt deze ski een vlotte kantenwissel en in zowel de korte als lange bochten bleef de ski edgy genoeg om blijvend comfort te bieden. Kortom, ik ben fan van deze felgele Samurai!

Vergeet ook zeker niet de nieuwe skibotten en snowboardboots uit te checken!

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.