Lienz heeft twee skigebieden met beiden echt een eigen karakter. We beginnen de dag in Zettersfeld. De meeste families en beginners zijn te vinden in dit vriendelijke en makkelijke gebied. Het kinderland ligt bovenaan de gondel en er zijn veel niet te moeilijke afdalingen. De Natürfreunde hütte is mijn favoriet om te lunchen. Het duurt even voordat je er bent, want het ligt wat buiten het skigebied, maar het is absoluut de moeite waard. Aan de andere kant van het dal (en de stad) ligt het sportieve skigebied Hochstein. Ook dit skigebied is niet al te groot, maar je vindt hier een aantal heerlijke afdalingen waar je goed kunt knallen.

Lieke

Ik heb me als gevorderde skiër/snowboarder aardig vermaakt in Zettersfeld. De pistes zijn inderdaad niet heel moeilijk maar wel lekker breed en zonnig gelegen zodat je er heerlijk kunt carven. Er liggen meerdere relatief kleine gebieden in de omgeving die allemaal onder dezelfde skipas vallen en snel te bereiken zijn. Hiervan vond ik Lienz en Sillian de leukste.

Lienz-Hochstein is één van de beste skigebieden die ik al bezocht heb. Wie geloven kan, ik heb mij daar 3 dagen vermaakt! (ik ben een gevorderde skiër en heb al veel skigebieden op mijn conto)

Lienz-Hochstein is één van de beste skigebieden die ik al bezocht heb. Wie geloven kan, ik heb mij daar 3 dagen vermaakt! (ik ben een gevorderde skiër en heb al veel skigebieden op mijn conto)

Kasper op 17 okt 2017 15:34

Dit dus, Hochstein is een pareltje. 2 jaar geleden eind maart geweest voor een dagje, prachtig weer en echt lege pistes, denk maximaal 40 wintersporters gezien die dag. Heerlijk sportieve afdalingen en om 16:00 nog net zo strakke pistes als om 09:00.

Pareltje!

Wij hebben in Lienz het skiën geleerd. Leuke herinneringen aan over gehouden en de liefde voor het skiën daar ontdekt. Echt een heel leuk gebied.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie